FÖRLOSSNINGSFRÅGOR -Del 1

Fortfarande mörbultad. Så istället för att skriva en lång historia berättar jag i form av frågor. Ställ frågan om jag missat något i kommentarsfältet.

När började det kännas dags? Två veckor innan hon var beräknad, så började kroppen visa tecken på att de var dags. Bortsett från att vi trodde hon skulle bli prematur ett tag. Huvudvärk, extrem trötthet, yrsel, illamående och lös i magen. Haha.

Vad hände när? På lördagen, 2/7 gick slemproppen senare den dagen åkte jag in för minskade fosterrörelser. Tillbringade även fredagen på förlossningen 1/7. På söndagen 3/7 när jag flyttade hade jag småvärkar. Avvaktade med att åka in till förlossningen tills på måndagen för att jag inte ville bli hemskickad. Hade värkar hela natten från söndag till måndag.

Vad gjorde du innan du åkte in? Jag åt en fet måltid, nudlar, ris och kokt ägg. Haha låter äckligt kanske. Sen sov jag i en timme. Tog en dusch. Packa om BB väskan. Hade värkar. Tog en alvedon, sov en timme, vaknade av att jag hade värkar så jag började fixa (sminka) mig. Ville dröja ut så jag öppnades.

När åkte du in? Kl 14 satt jag i taxin.

Vad sa dom till dig när du kom in? Jag kom till mottagningen först, dom tog CTG. Sedan fick jag prata med en läkare, som beslöt sig för att undersöka mig. Var öppen 3 cm, så jag fick stanna kvar. Tur att jag inte åkte in direkt. Hon sa, Du stannar här och det är för att du ska bli mamma. Den meningen... Finaste jag hört! 👶🏻

Igångsättning? Ja en blandning mellan igångsättning och vanligt haha. Eftersom att jag hade värkar.

Vad var värst? Epiduralen.

Smärtlindring? Ja, epidural. Testade lustgasen men blev alldeles för yr.

Det bästa? Att få upp sitt barn på bröstet efter att man kämpat sååå hårt!!!

Vad ger du Danderyd för betyg? jag ger Danderyds förlossning 7/10. Rummet var stort och fräscht. Hade egen dusch/toalett. Barnmorskorna var snälla bortsett att dom inte förstod hur nära jag var. Fick göra krystarbetet själv i 15 min då var huvudet nästan ute. Barnmorskorna hjälpte mig typ sista 10min. Narkosläkaren stack fel flera gånger när han skulle sätta in epiduralen.

Vem hade du med dig? Min mamma.

Beskriv förlossningen med fem ord? Smidig, rolig, underbar, jobbig och smärta.

Gillar

Kommentarer