Hoppträning för Anna stod på schemat idag!
Övade kombination och linjer. Gillar verkligen att hoppa tre kombination med Stella, hon hoppar så avslappnat och bara susar igenom. Men iallafall så gick det verkligen super. Inga stopp och hoppade allt med lätthet. Hon var verkligen avslappnad och väntade på mig till hinderna samtidigt som jag kunde ha tryck i galoppen. Så är verkligen skit nöjd över dagens pass!

https://youtu.be/pg0WG7lWlOk

Som ni ser på andra klippet på filmen kommer jag lite nära på det blå räcket och river. Me sen kommer jag bara på den linjen igen och Stella hoppa den super.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som ni vet tävlade jag i Dagstorp igår. Har bara ett ord att säga om hur det gick: skit.

Dressyren gick faktiskt ganska bra. Hon var något "tung" i början men blev finare mot slutet av programmet. Hamnade i alla fall på 49 straff efter dressyren. Sen var det ombyte och direkt till framhoppningen. På framhoppningen kändes hon faktiskt väldigt fin. Inne på banan hoppade hon 1-3 jätte fint, men 4 vet jag katten vad Stella gjorde. Hon sög mot hindret, jag red rätt och vi kom perfekt avstånd. Men endå så tvärnitade hon så hon nästan satte sig och jag flög fram på halsen. Men jag kom till baka och hoppade sen 4 & 5:an som var en kombination. Hon hoppade perfekt in i kombinationen och efter den var det en båge till 6. Kom perfekt avstånd till det med, men hon gjorde samma som på 4, tvärnitade hon nästan satte sig. Jag nollade resten efter det men fick ju då massa tidsfel. Var så förbannad efteråt.
Men jag fick endå hoppa terrängen. Där brukar hon ju alltid flyta. Men igår var hon så motsträvig. Fick verkligen kämpa fram till varenda hinder. Det enda hon hoppade bra och bjöd på var 1 & 8a,b. Resten fick jag trycka fram henne förutom till banken där hon drog? Fick ett stop då på 10 som var nog en av dem enklaste hinderna på banan.

Jag vet inte alltså. Vi har ju spekulerat hit och dit om det är så att hon hade lite tränings värk från massagen eller om hon inte gillar Dastorps bana då det inte gick bra på träningen här heller. Det kan bro på mycket också så enkelt som ett tjurigt sto;). Men i vilket fall så ska vi jobba vidare på hoppningen också rider jag en till p80 nästa helg i Hermanstorp.

Bild från träningen i Hermanstorp.

Foto: Falkenbergs foto

Likes

Comments

Veckan har gått så himla fort och just nu håller jag på att packa inför Dagstorp. Det har varit en mycket varierande vecka för Stella och moi.

Måndag: Terräng träning på Hermastorp för Anna. Gick faktiskt super. Hon hoppade mycket avspänt mot vad hon gjorde på träningen i Dagstorp. Det enda var det sista vi skulle göra vid vattnet, men jag tror hon var lite trött då. Annars väldigt nöjd.

Tisdag: Dressyr träning för Anna. Den träningen gick sådär, eller asså jag tror det mest hängde på mig. I mellan åt gick Stella super fint, men ibland blev jag lite tjurig och då funkar inte Stella alls. Lite upp och ner på men jag fick iallafall ridit igenom programmet som jag ska rida i Dagstorp. Var lite vägar där jag inte riktigt fattade som jag fick klart för mig i Tisdags.

Onsdag: Hoppträning på Runestens fina gräsbana för Ulrika Bidegård. Gick verkligen skit bra! Kändes som det flöt runt banan och Stella hoppade så fint. Dock i början när vi hoppade fram kändes det inte alls bra, men efter några tips och Stella fick komma ingång så blev det bra.
Så roligt att få hoppa på Kicki Sanders otroligt fina gräsbana också.

Torsdag: Stella fick gå på "spa". Vi åkte till Vivica på svensk hästrehab som kollade igenom och gav Stella massage. Kände att det behövdes så nu är Stella tip top till Dagstorp.

Nu ska jag packa det sista till Dagstorp. Är sååå taggad! Dock har jag faktiskt lite träningsvärk från igår när jag var ute och sprang en lång runda, men annars mår jag bra :).

Likes

Comments

Oj, nu var det länge sen. Men jag har varken haft lust eller tid till att blogga. Ska se om jag kan komma igång med det igen. Men under tiden har jag faktiskt hunnit tävla 2 tävlingar. För sist var det ju när jag kikade in när jag hade tävlat i Styringe. Och det var ju några veckor sedan.

Vi kan börja med 7 maj då jag tävlade hoppning på hermanstorp. Tävlade 90cm och 95cm. I LC (90) blev det en jätte fin runda och en tredje placering. I LC+ (95) var det inte alls bra. Stella kändes som att hon inte ville hoppa på framhoppningen alls. Så i den klassen blev vi uteslutna, men jag har typ redan glömt bort den rundan. Blev inte alls som vi hade tänkt oss då Stella hoppar fantastiskt nu.

Sedan förra helgen tävlade jag dressyr i Ängelholm. Red LB:1 och debuterade LA:1. I LB:1 kändes Stella lite loj. Lyssnade inte riktigt på mina hjälper. Sedan på debuten i LA:1 kändes hon finare. Var bättre framme. Dock nästa gång ska ryttaren komma ihåg banan ;).

Annars har vi tränat på. Just nu är jag skadad... hemskt. Men det börjar gå över nu. Skadade nämligen muskeln i benet när vi hade idrott i skogen i Torsdags. Har inte riktigt kunna gå, men nu börjar det bli bättre.

Nästa Veckas roligheter:

Måndag: terräng träning

Lördag: Fälttävlans tävling i Dagstorp.

Från hopptävlingen!

Från dressyrtävlingen!

1,10m - no problem

Likes

Comments

Det var väl en vecka sen, men jag känner att jag inte riktigt haft lust och ork. Men jag måste ju iallafall berätta hur det gick på tävlingen i söndags.

Framtidningen till dressyr kändes Stella jätte fin. Mycket följsam och mjuk. Dock när jag kom in på banan spände hon sig lite. Men endå en fin dressyr. Inne på hoppbanan hade jag en racer häst. 0 fel blev det iallafall. Rundan var dock lite flängig men jag ville inte riktigt ta tag i henne när hon var så positiv. Efter dressyren och hoppningen låg jag på 48,4 straff och ledde klassen. Wiho, nu var det bara att hålla ihop terrängen. Efter en låååååång väntan (då det skedde en olycka) blev det start för terrängen. Super terräng med ett bra flyt. Kom i mål med 2,8 straff pga tidsfel. Men kändes nästan som alla fick tidsfel. Jag slutade iallafall på 51,2 straff. Detta resultat ledde även till vinst! Och är kvalad till stil-SM!

Men kan ju säga att det var en riktigt grym helg! Jag är så stolt över Stelli och vi är sååå taggade för fler tävlingar & utmaningar. Nu har jag 2 månader på mig innan stil-SM. Dressyren ska finslipas så tror jag den kan bli riktigt bra. Banhoppningen ska vi jobba vidare på att få ett lugn och ett flyt i banan. Ja och tillsist terrängen där hon en så länge går som en klocka, bara att nöta på!

Nästa tävling blir nästa helg i Hermanstorp, en hopptävling. Men nästa terräng tävling blir i dagstorp i slutet på Maj.

Likes

Comments

Vi värmde upp med att hoppa på ett litet räcke med en bom framför och en bakom. Första gången rev Stella. Sen när jag kom igen tror jag hon blev sur innan när hon rev, så Stella tvärstannade och tog ner huvudet. Då åkte jag ner på marken med en fin handstående.
Efter det fick dressyrspöt komma fram. Det räcker att jag snärtar till henne en gång och sen bara rider med den så flyger hon över hinderna. Men resten av lektionen var bra och inga stopp. Det enda är att hon drar ibland innan hinderna så att det blir flängigt och stressigt. Men hon blir svår där för att liksom när hon drar iväg blir hon inte som andra hästar som blir extremt starka och ryttaren får allt i handen. Utan det finns liksom inget att ta i när hon springer i väg, och jag får inget i handen. Så det ska jag lura på.

Sedan efter lektionen skrämde Stella oss rejält. Jag släppte in henne i boxen och hon bara ställde sig i hörnet och började skrapa. Jag trodde först att hon väntade på maten men när mamma hällde upp maten i krubban stod hon kvar i hörnet. Först tänkte vi att hon ville rulla sig för att det såg ut som att hon ville lägga sig. Men hon gjorde det aldrig utan bara stod och hängde och bara skrapade med benet. Hon åt inte eller drack inte. Vi blev ju så klart oroliga. Vi lyssnade på magen men hörde inget. Hon visade alla tecken på kolik. Så jag tog henne i grimma och grimskaft och gick en runda med henne. Hon gick endå normalt med mig, något trött men hon hade ju tränat.
Jag släppte in henne igen i boxen. Först ställde hon sig bara i hörnet, men sen kom mamma med en slick godis som hon hade rattat innan. Då började hon slicka och helt plötsligt gick hon till krubban och började äta. Lättnad, men magen lät fortfarande inte och hon drack inte. Mamma gick och hämtade feber termometer från bonden. Som tur va ingen feber, puh. När vi precis hade tagit febern så mullrade magen till. SKÖNT! Antagligen hade hon en känning på kolik eller det var något stopp där inne men det kom igång igen.

Lite dramatisk kväll som tillslut slutade bra.

Likes

Comments

Okej, vi kan väl börja med tävlingen.
Dressyren gick bra. Stella var väldigt laddad innan, så det var lite för hastigt igenom hela programmet. Fick 67% vilket jag är nöjd med.
Hoppningen var super! Stella sög mot varenda hinder och hoppa det mycket lätt. Felfritt!
Nu ligger jag på 49,5 straff innan terrängen.
Terrängen hoppade jag 1 & 2 bra. Men när jag kom till 3 som var en stock oxer, trampade Stella om precis innan. Hon tänkte hoppa iallafall men på något konstigt viss råkade vi hamna i mellan stockarna. Så frambenen var i oxern. Jag hann tänka mycket när vi stod där, haha. Men tillslut på något vänster fick hon upp sitt framben på stocken och tryckt sig ur. Jag bara kollade så hon inte hade skadat sig också kom jag igen. Då flög hon bara över och vi hoppade resten av banan super! Fick ju ett "stop" och tidsfel i med att jag satt fast ett tag. Jag tror jag slutade på ca 70 straff. Så jag är endå jätte nöjd över terrängen och alla starter. Det var ju debuten för i år och debut i p80. Och att jag och Syella kunde avsluta banan på ett riktigt bra sätt även fast det hände är jag stolt över.

Nu tar jag nya tag inför helgen då jag ska rida en p80 i Styringe.

Bild på smal hindret från Vinslöv.

Veckan som gått (v. 15) har det tränats på.
Måndag: kommer inte ihåg, hehe.
Tisdag: dressyr träning - Anna Felé
Onsdag: Stella vaccinerades - vila
Torsdag: uteritt
Fredag: Markarbete/småskutt - film finns nedan
Lördag: Dressyr
Söndag: vila - var borta hela söndagen och kom hem sent.

https://youtu.be/GP2_xmESOaw

Igår, måndag var jag och min kompis på stranden och red. Stella fick springa mycket i vattnet för att jobba upp backen och böja på knäna. Om ni kollar på filmen ovan kommer en snutt från stranden efter markarbetet. Kolla på hur hon lyfter bakbenen när hon galopperar i vattnet!
Det var iallafall härligt och faktiskt inte så kallt.

Idag ska jag hoppträna så ska verkligen försöka komma med hur det gick idag eller imorgon. Det ska jag bennemig klara!

Likes

Comments

Hej hej, det var ett tag sen. Men är så att jag har haft mycket med skolan som läxor och nationella prov. Senast var det väl innan hoppträningen för Ulrika, som var för 6 dagar sen. Bra träningen där vi övade mycket som det är på tävling. Hoppade fram inne i ridhuset och sen gick ut och hoppa en bana. Som vanligt hade hon roliga banor med bra tips. Stella stannade en hel del och det gick inte så bra, men vi lärde oss på det och bland annat vad jag gör för fel. Så kort sagt egentligen ingen lyckad träning på ett sätt men endå bra på ett annat. Den behövdes iallafall!

På fredagen red jag dressyr för Anna. Red fram lite själv då hon hade en annan elev också. Övade framdelsvändningar, sidvertsrörelser och förvända galoppen. Sista vi gjorde var att rida igenom dressyr programmet som jag ska rida i Vinslöv. Det kändes bra. Men inte mer en så. Bra för att vara första riktiga dressyr passet på länge. Stella var ganska samarbetsvillig men blev lite trött i slutet (inte då konstigt). En träning som behövdes att mjuka upp och rida igenom programmet.

På lördagen red jag ut och på söndagen åkte jag till Olsegården. Red lite lösgörande och red snabbt igenom programmet. Sedan små skuttade hon lite över typ 60-70cm hinder. Kändes bra, avstånden började sitta och Stella skötte sig.

Måndag åkte jag med bussen till stallet efter skolan. Skrittade och travade Stella på grus vägen bort. Bara så hon fick röra på sig lite.
Tisdag alltså igår var det hoppning för Anna igen. Till en början gick det piss. Stella körde med mig och bara stanna. Spelade ingen roll om jag kom perfekt till hindret och red hela vägen. Hon bara stannade. Tillslut kom Anna med en longerings spö och bara gick några steg emot henne när hon närmade sen hindret. Då hörni, då blev det en flygande Stella. Hon hoppade som en kanon. Sen fick jag rida med det spöt, var lite tungt men herregud vad hon hoppade. Då hoppade hon i alla lägen i racer fart. Sista banan jag hoppa kändes otroligt bra (hade släppt spöt då). Då fick jag ner henne i ett lugnt och sansat tempo och lät bara hinderna komma. Hon bara flöt över då. Så nöjd och stort framsteg på en lektion tack vare Anna & Ulrika med deras Grymma tips.

Idag då var det dressyr träning för landslagstränaren Helena Källblad. Gud säger jag bara vad duktig hon är. Har aldrig tränat för henne innan men hon hade tre tips om allt. Stella var sååååå fin. I slutet fick jag henne att bära sig riktigt, som att rida i uppförsbacke. Nog höjdpunkten på de är dagarna! Ska bli så kul att jobba vidare med hennes tips :).

Hänt mycket på en vecka. Det är så jag vill ha det ;).

Min älskade häst <3. Fick fina ord från Helena den lilla stjärnan.

Likes

Comments

Det har inte uppdaterats här pga skolan.
Men i lördags var jag på årets första terräng träning med Stella! Hoppade nere i Vinslöv för Anna. Var så roligt att komma ut på banan igen. Gillar verkligen Vinslöv också. Stella var väldigt pigg och glad. Hoppade igenom sig på ett annat sett. Jag var lite ring rostig om man säger så. Har inte hoppat terräng sen september och inte hoppat så mycket nu ju. Hittar inte avstånden helt heller än. Så frustrerande då jag har alltid haft väldigt lätt för att se avstånd. Så nu nötter jag. Annars kändes det ganska bra och nu är vi tillbaka. Första tävling i Vinslöv 8 april!
Här är en film från träningen.

https://youtu.be/JspVzin9XBI

I måndags var Viveca från svensk hästrehab hos Stella. Masserade och behandlade med laser. Hon är verkligen grym. Både för att bara kolla igenom hästen och för att komma igång med musklerna efter skada. Så snart är Stella fit for fight efter Vivecas magiska händer och apparater.

Kände faktiskt jätte skillnad på dressyr träningen i tisdags också. Hon bar sig fint och gick stadigt i form. Jobbade inte henne som en blå men lite lösgörande.

Idag blir det hoppträning för Ulrika Bidegård. Kommer inga filmer eller bilder eftersom vi ska rida ute och det regnar mycket. Men ska iallafall bli roligt :).

Likes

Comments

Idag var hon värd millioner min stjärna. Red på ängen och till en början var hon sååå spänd pga att det sprang rådjur överallt. Men sen när jag hade lugnat henne och börjat jobba ordentligt, då ni! Hon gick som en riktig primadonna. Trava så luftigt och galoppera såå luftigt! Nästan bäst galoppera hon i nerförts backe som har varit svin jobbigt innan för henne.
En känsla som var idag var så otroligt härlig. Jag ökade hemåt en lång sträcka hemåt och hon bockade inte en enda gång! Utan bara längde halsen och rulla. Det har inte hänt på länge utan jag har alltid fått vara beredd på att hålla mig kvar. Men nu la jag bara handen på halsen och lät henne springa.

Så nu är jag så glad på allt känner jag. Stella frisk förklarad igår, köpte nya stövlar igår som är extremt sköna & första terräng träningen på länge. Vet inte hur länge den lyckan håller i sig så nu ska jag njuta va den;)

Likes

Comments