Tallinn kryssningen

Berättade i förra inlägget att jag och min pojkvän var till Tallinn, så i det här inlägget tänker jag skriva om hur det var där. Vi tog Eckerö Line dit på morgonen, och tillbaka på kvällen. Så vi hade ca 7 timmar i Tallinn vilket passade oss bra. Vi hade också en hytt då jag med erfarenhet av andra Tallinn resor vet att båten brukar vara ganska full om man vill sitta nånstans. Och ja det var nog värt de extra pengarna man satt på hytten.

Vi åt iallafall på båten morgonmål på buffén, och den var helt okej. Minuset var att den var helt fullsatt och man fick köa mycket till alla ställen där. Iallafall blev man mätt så att man skulle orka i Tallinn. Ca kl 11 anlände båten till ett regnigt Tallinn. Tyvärr råkade det denna torsdag regna då vi skulle till Tallinn, men det störde inte så mycket då det slutade regna efter en stund.

Första stoppet på vår resa var Gamla stan, där promenerade vi och besökte även en kyrka.

Efter vi vandrat i regnet i Gamla stan och besökt en kyrka, så började vi promenera mot Telliskivi. I Telliskivi var vi först in i en Kalev butik och handlade godis och choklad. Innan vi begav oss mot Fotografiska.

Det var min första gång i Fotografiska, det finns än i Sverige också men har aldrig besökt den förut. Blev verkligen imponerad av en utställning där, med super snygga foton. Lite i stil med Alice i Underlandet. Efter Fotografiska begav vi oss till F-hoone och äta en lite senare lunch. Åt Aubergine med linser till huvudrätt och efterrätt Creme Brule. Kan verkligen rekommendera den restaurangen då den har både vegetarisk mat och köttmat.

Efter den sena lunchen började vi promenera tillbaka till båten via en matbutik där vi handlade lite till. Sen när vi var igen på båten tillbaka mot Finland, där hann vi ta en drink och handla på taxfreen. Så det blev en jätte trevlig resa, och kan tipsa om att gå i Telliskivi vid Fotografiska för det området var jätte fint. Och Gamla stan är ju också ett måste när man är i Tallinn.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer