Konstens natt

Idag var det Konstens natt i Helsingfors, eller fortfarande är det som bäst när jag skriver detta inlägg. Så när jag slutade skolan idag blev jag kvar i stan för jag hade planer att besöka några ställen. Det som är bra nu när man bor i huvudstadsregionen att man kan gå på evenemangen som ordnas i Helsingfors. Så när jag läste att Konstens natt skulle ordnas igen, så ville jag absolut gå. Då jag aldrig besökt evenemanget förut.

Först besökte jag Akademiska Bokhandeln, där olika författare berättade om sina böcker de just gett ut. Jag kom dit för att lyssna till Maria Turtschaninoff, och hon berättade om sin nyaste bok Breven från Maresi. Efteråt signerade hon böcker, och jag tog även en bild med henne.

Efter det for jag till Svenska Teatern, som också hade en massa program på kvällen. Men just då jag var där så var det en kulisstur så jag bestämde att gå den. Där fick man gå på en rutt, som gick genom både hissar och trappor. På vägen fick vi se en syateljé, något med byggande, och förstås var de förvarar alla scenkläder.

På höger bild: I rummet där de förvarade scenkläder hade de också denna ställning med gamla tidningar. Vänster bild: en av de massa gångerna med scenkläder.

Och en massa skor fanns där också.

Efter Svenska Teatern begav jag mig till Förlaget. I Förlaget hade de öppet hus med författare som läste ur sina böcker. Bl.a fanns där MInna Lindberg, boken När vi blev vuxna, Annika Sandelin-LIndberg med boken Nattsvart och underbart, och Maria Turtschaninoff med boken Breven från Maresi.

Gillar

Kommentarer

cc
cc,
Det var säkert intressant!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229