De kreativa små, och beröm

Visst är det coolt hur mycket små barn kan!?
De är så mycket mer kompetenta än de flesta tror!
Se bara detta exempel. En hel familj bygg av stenar och annat krimskrams bara för att det var det som fanns tillgängligt:) otroligt kreativt gjort och väl vät att berömma. Att berömma barn finns det mycket diskussioner kring. Min åsikt är att om man samtidigt visar intresse för hur det barnet blir berömt för blivit till så tycker jag att man kan berömma bäst man vill.
Jag brukar sällan säga "vad fint" och sen inget mer, utan jag brukar försöka påpeka någon detalj eller undra något kring det som skapats "jag ser att du byggt med stenar, det ser väldigt spännande ut, kan du berätta om det du gjort?" Och sen brukar jag absolut säga "fint" om det är det barnet är ute efter. Eller "det var fint, jag gillar att du använt olika material, det gillar jag", bara för att visa att jag verkligen tittat på det som visas brukar jag säga något om nån detalj. Mina tjejer brukar uppskatta våra dialoger kring deras skapande och när tiden finns så är det något av det bästa jag vet. Att ta del av deras tankar och se deras utveckling på det sättet är coolt.

Här är familjen och mormor och morfar.
Morfars skägg är en karamell för det var den som kunde stanna kvar och inte falla av (den detaljen skulle jag inte vetat om jag inte stannat och frågat om denna fantastiska kreation)

Dani

  • Nära Göteborg

Gillar

Kommentarer

Instagram @daniberntsson

Instagram