Idag påbörjar jag ett nytt projekt som ska vara i 2 år. Vi ska renovera lasarettet i Trelleborg. Skönt eftersom det ligger 2 minuter från där jag bor. De senaste 3 månaderna har jag haft ca 45 min till jobb.
Perfekt också för att jag ska lämna blodprov på just lasarettet i Trelleborg idag.

Tydligen hade jag haft ett för högt peth-värde i levern vid det senaste blodprovet och fick därför ett samtal om att jag inte får ta min medicin förrän värdet låg under gränsen.
peth-värdet mäter man för att se alkoholkonsumtion över tid. Dvs om jag dricker 2-3 öl till maten 4-5 gånger i veckan så får jag ett högre värde än någon som dricker 25 öl varje fredag/lördag och super skallen av sig.
Mitt värde låg på 0,53 och gränsen är 0,3.

Jag har lite problem med deras beslut att dra in medicinen för mig för att det var ingen som varnade mig för att jag inte fick dricka något till maten och därför hade jag ingen aning om att jag skulle ha en vit månad innan jag gjorde blodprovet.

Skitsamma, nu är det som det är. Detta blodprovet kommer att visa att jag är under gränsen för jag har inte druckit någon alkohol på de senaste 3 veckorna.

Likes

Comments

Idag började dagen 04.30 när minstingen vaknade med feber. Vid det laget hade redan min fru kört till jobbet.
Så jag blev tvungen att ta VAB.
Normalt sett hade detta varit väldigt välkommet. Alltid skönt med en ledig dag. Men just idag skulle jag på inställningsmöte med min vårdkontakt för att justera dosen på min concerta. Nu måste jag vänta ända tills den 7:e december.
Just det här med att få medicin och rätt dos tar en jävla tid från det att diagnosen blev ställd.
Det känns ganska irriterande, men då ska ändå tilläggas att min utredning gick fortare än vad den gör för de flesta.

Någon som har erfarenhet av concerta?

Ikväll har jag fotbollsträning och det ser jag mycket fram emot.
Jag hade drygt ett års uppehåll från fotbollen och jag märker tydliga skillnader när man lever ett aktivt liv gentemot när man inte gör det. Det är mycket lättare att leva ett liv med ADHD om du håller dig aktiv.

Nu ska de fixas frukost här, sen blir det mys med sjuklingen tills Sandra kommer hem 😍

Likes

Comments

Jag tänkte att jag börjar med att berätta om något som både kan vara väldigt roligt och väldigt förödande.

Impulsivitet.

En sak som ofta kännetecknar en person som har Adhd är att personen är väldigt impulsiv.
Ett exempel på detta är när jag kom över en tatueringsmaskin billigt och fick för mig att jag skulle tatuera mig själv.
Problemet här är att jag inte kan rita och då än mindre tatuera. Resultatet ser ni på bilden. Inte jättesnyggt om jag får säga det själv 😅

Det är ju en ganska harmlös grej egentligen. Jag har ändå tatueringar över nästan hela kroppen så några till gjorde väl inte så mycket.

Men sen finns det ju exempel som är ännu värre.
Exempelvis när jag precis hade fått in lönen på 25000 kronor och brände allt på att beställa en resa till Grekland utan att ens ha kollat på hotellet. Jag tryckte på den länken som var överst och sen på "betala". Så var en resa bokad och betald och räkningarna fick vänta.
Min fru blev inte jätteglad på mig kan jag ju säga.

Jag har även tagit beslut som har gjort att jag har hamnat i häktet men det kommer jag att ta upp i ett senare inlägg.

Likes

Comments