Att börja koda/programmera

Jag har de senaste månaderna börjat lära mig programmera och har genom egna erfarenheter fått en del insikter om hur man borde gå till väga om man vill börja. Det som förvånar mig är att jag inte blivit introducerad för programmering tidigare - det borde ju vara en obligatorisk kurs på gymnasiet!

Men, nu har jag suttit och tragglat i 2 månader och fått lite insikter som jag vill dela med mig av.

Börja lära dig på codeschool.com. Det är gratis att bli medlem och de har riktigt bra video-genomgångar följt av bra övningar man får testa sina kunskaper i, direkt i webbläsaren. Däremot är det oftast bara de första delarna av kursen som är gratis men det ger en riktigt bra grundförståelse för språket man lär sig. Det är dock inget stort problem eftersom det finns andra gratistjänster!

- När man gjort delarna som är gratis på codeschool fortsätter man helt enkelt lära sig på codeacademy.com. De har inga videogenomgångar utan går bara igenom allt igenom text, men har man fått lite kött på benen på code school så blir det enklare att ta sig igenom en kurs på cosed academy. När man lärt sig ett språk kan man till exempel lära sig tillhörande "frameworks" på både codeschool och codeacademy - med hjläp av frameworksen kan man sedan göra hela hemsidor och det är coolt! ;)

Så, att börja programmera? Varför? Och det finns ju massa olika språk - vilket ska man börja med? Jag började med att göra HTML/CSS-kursen på code academy. Jag har tidigare hållit på ganska mycket med bloggdesignen på mina tidigare bloggar så jag tycker att det är kul men jag insåg snabbt att jag inte kunnat så mycket tidigare, nu när jag gjorde kursen. Om jag bara gått kursen på code academy hade det varit mycket lättare! Så om inte annat för att göra sig en kick ass bloggdesig borde man börja koda. För det andra är det en enormt bra grej att kunna för det gör att man kan göra så mycket - det är framför allt en väldigt efterfrågad kunskap på många jobb och är alltid ett plus i kanten att ha på CVt. 

Okej, men att koda en bloggdesign är väl inte riktig programmering? Joho! Men om man vill gå på något annat men som fortfarande är enkelt så rekommenderar jag att fortsätta med att lära sig javascript. Det finns också på code academy och code school och är riktigt roligt! När man lärt sig det är många av de andra språken väldigt lika och då blir det jättekul att lära sig mer! Jag lovar!! :) Så snälla! Ge det ett försök - jag önskar att någon hade sagt det till mig för några år sedan! :*

Gillar

Kommentarer