En film om Paterson från Paterson i New Jersey. Ett porträtt om det repetitiva i livet och charmen i vardagligheten. Det är mer än en vecka sen jag såg den och inte en dag har passerat utan att jag funderat på den. Trots det kan jag ändå inte riktigt förklara! Den måste nästan få tala för sig själv.

...men vill man ändå läsa mer så rekommenderar jag Evelinas inlägg om filmen.


kram <3

Likes

Comments

listan hittad hos @ettkolikbarn

Mående. Hur har du mått i januari?
- Tror jag började januari med att känna mig rätt nere. Sen har det gått både uppåt och neråt; när skolan väl började kände jag mig rätt taggad och redo för att i slutet av månaden ha återgått till stressad.

Var det något speciellt som gjorde dig glad?
- En dag träffade jag mamma efter skolan, bara vi två. I nästan 6 timmar umgicks vi, drack kaffe, skvallrade och shoppade. Jag kände mig så väldans glad efteråt! Andra bra företeelser var att jag hade sista passet på mitt gamla jobb, att jag hade en riktigt rolig utekväll och att jag kunde köpa min första egna dator.

Min bästa matgrej under månaden?
- Smörstekta champinjoner!! Så himla gott och lätt att fixa. Perfekt att ha på rostad macka tillsammans med lite kryddor när man inte pallar laga mat.


Åt du ute någonting?
- Räknas hemma hos kompisar? Sadhvi var kattvakt hos Jonas och bjöd över mig och Kalle en kväll. Hon lagade böntacos som serverades med hemmagjorda tortillabröd!! Åt mig mätt upphöjt till tio.

Månadens bästa klädesplagg?
- Jeanskjolen är tillbaka! Väldigt fin, trots att den är lite för stor i midjan.


Hur har ditt hår sett ut?
- Sedan nyår har jag bara tvätta det en gång i veckan. Tycker mig känna av att mitt hår mår bättre när det inte blir schamponerat varannan dag. Frisyren är hur som helst same old, same old. Är så trött på den (och panikslagen inför hur ofabulös jag kommer se ut på studenten) att jag kanske klipper mig? Får se.

Månadens mest lyssnade?
- ALASKA av Brockhampton och What's That Perfume That You Wear? av Jens Lekman.


Har du sett någon bra film?
- Den trettonde gick jag och Kalle på bio och såg Ted. Fin film men trist slut. :/ Såg även Hitta Doris (också med Kalle). Nostalgiskt värre, helt klart en värdig uppföljare till allas barndomsfavoritfilm.

fin-kalle <3

Vad har du fastnat i för serie?
- Streckkollade säsong 1 av Bron veckan innan skolan började. Vill så gärna kolla vidare men har inte haft tid för så långa och uppmärksamhetskrävande avsnitt!! :( I mitten av januari såg jag senaste säsongen av New Girl på netflix. Heja Jess + Nick


Januari-selfie?


Till sist, hur kommer februari att se ut?

- Fixa det sista i skolan och sen ta sportlov. Försöka mitt bästa under sportlovet att åtminstone jobba ihop en stadig grund till de skoluppgifter jag har efter mig sen förra terminen. Men också: fira alla hjärtans dag med Kalle<3, njuta av ledighet. Skulle också vilja träna, åtminstone en gång i veckan. Kanske börja yoga igen? Att träna är det enda nyårsmålet jag inte tagit mig an än.

Likes

Comments


Idag, istället för historia: håltimme på Lohrs drickandes chaite med Kalle. Lohrs är en bokhandel på Landala torg med lite café+utställningsrum på övervåningen. Supercharmigt, önskar jag hängde där oftare. Jag och Kalle fördrev tiden med att svara på frågekort (var skulle du helst resa?/att bo vid havet eller på landsbygden?/är den manliga eller kvinnliga kroppen vackrast?) och läsa Du sköna nya värld.

Efter en snabb toapaus i skolan och med tjugo minuter kvar till respektive lektion tog vi en kort promenad genom ett kvarter i Lorensberg. Jag hittade ett hus jag haft ett minne av men inte hittat tillbaka till förrän nu. Fint va? Tror det bor folk där.


Har idag också storhandlat samt ÅKT TILL GYMMET och SPRUNGIT 2,3 KILOMETER. Nu är jag trött och ser v ä l d a n s mycket fram emot sportlovet (som börjar kl 14:05 för mig imorgon!!). skönt va? jag räknar timmarna.

kram, godnatt och trevlig helg <3

Likes

Comments

hittade terrence caviar (fotograf kelsey mcclellan + stylist michelle maguire) igår kväll när jag surfade runt <3 dessa bilder är från deras projekt wardrobe snacks.

hur härliga färger?

Helt klart värt att köpa en print om man har 145 us dollar över. Själv hade jag velat ha den blåa med burgaren i mitt framtida kök och den vita i en hall.

http://terrencecaviar.com

Likes

Comments

Min blogg har flyttat!! Känns spännande, om än lite trist att heta pimentels istället för bara pimentel. pimentel.blogg.se finns kvar en stund till, åtminstone tills jag lyckats flytta över mina gamla inlägg hit.

Den här veckan är en tung vecka; i söndags vid läggdags var jag så stressad att jag inte kunde somna. Det har nog synts på mig att jag varit utmattad och orolig.


Nu är det bara fyra dagar kvar tills jag tillåter mig själv att ta mentalt sportlov. Fram tills dess ska jag spela på två föreställningar samt skriva en uppsats om två polarpristagare. Och förstås drickas öl, den här veckan i Tims ära! Sedan i tisdags är han ju faktiskt myndig+ett.

Det var längesen jag lämnade skolan en kväll med ett sådant behov av att åka hem och göra ingenting alls, men ikväll satte jag mig på bussen hem nästan på en gång. Såg trainspotting 2 med pappa och åt pizza.


godnatt <3

Likes

Comments