Middagen

ūüĆĻKycklingkebabgryta och nudlarūüĆĻ
Idag gjorde jag kycklingkebabgryta.Tog av det jag hittade i kylskåpet.
Eftersom jag för drygt 5 år sedan slutade med nöt och fläskkött så lagar jag mest kyckling när jag känner för att äta något köttigt.Jag tog detta beslut då jag läst en hel del om hur skadligt kött och charkprodukter är för människokroppen och om alla sjukdomar och skadliga ämnen som bildas vid upphettning av kött och vid stekning och grillning.Det gör mig väldigt restriktiv mot att äta kött.Bestämde mig för att sluta som ett av mina Nyårslöften det året för drygt 5 år sedan och det har jag hållit utan problem.Känner aldrig något begär eller längtan efter kött alls.Antagligen för att jag tänker på följderna.Bestämde mig då denna Nyårsafton att jag bara skulle äta kött respektive charkprodukter endast vid våra högtider.Så som Födelsedagar,Jul,Nyårsafton,Midsommar,Påsk men endast bara om det är så att någon av oss i familjen vill att vi ska äta någon kötträtt vid dessa högtider.Då får jag respektera familjens viljor men för övrigt aldrig annars förutom köttbullar någon gång ibland.

Kycklingkebabgryta

4 port

600g kycklingkebab
2 små lökar
3msk vetemjöl
3-4dl mjölk
3 msk grekisk yoghurt e cremfraiche
1 buljongtärning
2 vitlöksklyftor
Salt
1 skv√§tt soja  f√∂r f√§rgens skull.

Koka pasta eller nudlar till.

Smaklig spis‚Ě£

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229