https://minatankarblog.wordpress.com/

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi lever alla i en stor värld, vi har alla våra egna masker. Vi vaknar, vi trär på oss den och ingen ser verkligheter som den är. Jag lever i en depression, jag säger till mig själv varje dag att Du kommer att klara detta men livs energin har tyvärr börjat tagit slut.

När någon frågar mig "vad har hänt?" då jag simpelt svarar "jag är lite trött bara", men ta en liten lur då kanske? Men du förstår inte att den här utmattningen är nått som jag kan enkelt lösa med sömn, jag kan inte på ett smidigt sätt stänga mina ögon och vakna med glädje igen. Jag behöver tid från min hjärna, mitt hjärta, och mitt liv. Jag behöver försvinna ett litet tag... eller kanske för alltid.

Det är som att leva i en tid som har stannat som när man vaknar mitt i natten och inte kan somna om. En tid där du och mörkret leker medans alla andra är okontaktbara. Det är bara du som är i medvetande om allt och smärtan av oändlighet tar aldrig slut.

Varje morgon är en dag i letande efter svar på mina frågor men aldrig något svar. Jag lider av smärta från själen, som ett brännmärke från helvete. Jag åker till skolan, för jag vill inte ge upp på mina drömmar. Jag far för jag får hjälp av tre underbara människor, vänner och familj som stödjer mig. Men det finns en person på senare tid som verkligen burit mig över tröskeln och får mig inte att falla över. Den människan ger mig livsglädje varje dag och ger mig en snutta hopp. Den personen heter Emma och ord kommer aldrig kunna fylla min tacksamhet till dig för att du bryr dig. Dina kramar ger mig en push som hjälper mig förhoppningsvis till nästa trappsteg upp. Också tack till er andra som bryr sig.


Likes

Comments

Det finns en sak i varje människas liv som alla ska följa och som ingen har rätt att ändra på. Inget kan stoppa dig från dina drömmar för du lever på en planet med alla möjligheter. Vill du bli astronaut så bli det! Plugga, bli intresserad och visa din styrka genom din dröm!.

Jag som sitter i rullstol och faktiskt har fysiska hinder så t.ex. för mig att bli världs idrottare är kanske inget att satsa på men jag har en dröm. "I have a dream". Jag har en dröm som jag vill försöka följa varje dag, varje sekund av mitt liv. Och jag kommer nå den drömmen för det vet jag. Satsar jag tillräckligt hårt, visar tillräckligt med motivation så kommer jag att komma dit.

Min livs dröm är ett arbete, så man kan säga min livs karriärs dröm, och det är att kunna få varje dag att arbete med universum. Min dröm är att bli en astronom/astrofysiker, vilket innebär att varje dag kunna få luta sig tillbaka och titta upp i den jätte liknade kikaren i väntan på att se något nytt där ute i mystikens värld. Det är ett väldigt avancerad jobb, joo, men det är intressant. Jag kommer kunna få läran om universum, jorden. Jag brinner verkligen för logikens värld, naturens värld och att kunna få lära sig saker om t.ex. hur vi blev som vi blev genom biologins värld. Allt från apor dvs Homo Sapiens till dom vi är nu och hur jordskorpan har rört sig genom året.

Jag vill kunna lyckas med mina drömmar, det vill alla, men man måste göra lite mer än att säga bara det. Men just nu för mig så skapar den också en väldigt stor förvirring. För jag har ingen kontroll på mitt liv utan det ända som jag har kontroll på och som faktiskt går bra är skolan. Mina intressen och allt jag gillat har jag liksom tappat suget för och jag har liksom aldrig fått tillbaka det. Nu tänker kanske du att men prova något annat då? Joo men alltså, mina intressen försvann för drygt ett år sedan och jag försöker varje dag med att göra nått åt det men det är jätte tufft. Det ända jag gör när jag kommer hem från kl 16:00 till 22:00 är att spela tv spel eller kolla på tv / skriva bloggen. Men jag har tid för att läsa, jag har tid att studera astronomi och lära mig intressanta saker som jag egentligen gillar.. Har du någonsin känt såhär så snälla kommentera din lösning för jag orkar snart inte mer.. Det är jätte roligt att skolan funkar men när inte mitt personliga liv gör det så skapas det liksom ingen balas i det hela.


Likes

Comments

who are you
really?

you are not a name
or a height, or a weight
or a gender
you are not an age
and you are not where you are from

you are your favorite books
and the songs stuck in your head
you are your thoughts
and what you eat for breakfast
on Saturday mornings

you are a thousand things
but everyone chooses
to see the million things
you are not

you are not
where you are from
you are
where you are going
and i'd like
to go there
too

Du är den du vill vara.

Likes

Comments

En dåligt dag.

Att vakna på morgonen med dom trötta ögonlocken som tynger ögonen och att känna stressen över att man inte mår bra. Varje person som pratar med en förstår inte ens känslor, ens tankar men du försöker ändå att uttrycka dom. Men ändå misslyckas man, för personen förstår inte hur pass dåligt man egentligen mår. Att varje dag känna styrkan inom sig, att känna vilje kraften men vet inte hur den kan användas. Den känsla som kan trycka ned en mest må vara känslan av ensamheten, att ingen finns i nuet att krama en och att förstå dig.

Att alla säger till en vilken fantastisk människa man är, vilken otrolig personlighet man bär kan också göra en förvirrad. Det är såklart otroligt roligt att folk tycker så om en för man gör alltid sitt bästa när det kommer till det sociala, att vara trevlig. Men genom att man levt i en dålig tid, under ett så långt tidspass så tillslut letar man efter det negativa på grund av att det positiva man känner får en att må lika dåligt. Det är känslor man vill ha men de gör en lika förvirrad när man inte riktigt kan hålla kvar vid dem.

För mig är det mesta annorlunda, jag lever i en annorlunda värld, för jag tänker annorlunda jämfört med många andra. Men det kan ju också bli en press på mig för till exempel om någon kommer fram till någon så kan den personen ge en kram kanska spontant. Kan jag det, nja det blir svårt och bara som en sådan sak så blir det ett hinder för mig, när jag redan har så många andra. Om det finns nått jag älskar så är det kramar, för dom kan göra så otroligt mycket för en.

Men som igår så satt jag och spelade på tv:n medans mina tankar snurrade runt här inne i ensamhetens tillvaro. Det är jobbigt att inte kunna placera ut sina känslor, utan att känna dom fängslad hela tiden. Men jag har märkt det nu när jag börjat i den nya skolan att det finns en sak som kan få mig att se hopp, att känna sig på topp och det är en simpel kram. En kram är inte "bara" en kram, utan det är något så mycket mer. Att få en kram, att känna hur den andra personen bryr sig och verkligen kramar sina armar runt en, det är äkta. Så vad Oscar mår du bäst av i ditt liv just nu? Ge mig en kram bara.

Jag vill inte längre känna ensamheten varje dag, jag vill inte längre må skit på grund av det. Jag vill kunna bygga upp mitt liv igen. Jag har kommit en lång väg sen i somras men jag är långt från klar. Men jag måste finna en balans i livet som gör att Jag kan fungera.

När jag sitter i lägenheten på eftermiddagarna och kvällarna så har jag min mobil, jag har min klass som jag kan chatta med och mina föräldrar. Jag har över 200 böcker i bokhyllorna bredvid mig, jag har hur mycket vilja att bara göra något men inget händer. Svaret på det är att jag kan inte placera mina känslor i något. Utan jag gör det i någon istället. Jag har nån från klassen jag verkligen kan vara öppen med, jag har en vän hemifrån jag också kan prata med. Det är mitt liv idag, men nu måste jag hitta ett sätt att förändra det på. Men hur? ja.. Det vet inte jag heller.

Likes

Comments

1. Jag har jätte dåligt självförtroende, dock väldigt säker när jag gjort ett beslut.

2. Min favorit rätt skulle nog vara kallrökt peppar-lax. Med en fin sås och färska potatisar. Sittandes vid kajen med trevligt sällskap medans maten sakta njuts. 

3. Mitt dröm yrke är att jobba inom den vetenskapliga världen, och kunna utforska universum varje dag. "Att sitta där på observatoriet och titta upp i längtan efter tecken på något nytt". 

4. Nått jag har varit i hela mitt liv och fortfarande är, så är det mörkrädd. Hatar bokstavligen det. Skulle kunna få panik genom att stänga toa dörren..

5. Sätter oftast andra människor före mig själv, vilket kan vara positivt och negativt.

6. Jag älskar verkligen ormar, det är det bästa jag vet!.

7. Folk som ger mig respekt och visar mig att jag är också en människa är riktiga personer i mina ögon. 

8. Det coolaste jag någonsin gjort är att jag faktiskt har kört ett riktigt flygplan. Det var jag, far, bror och piloten som var med. Han fråga om jag villa styra planet och det gjorde jag, medans piloten la händerna sina bakom huvudet. Det var roligt faktiskt, för att vart typ 10 år. Dock RIP pilot.

9. Bästa jag vet är kramar!

10. Jag har inga idoler faktiskt!

Likes

Comments

Hejjsan!

Har fått lite idéer till bloggen också har jag uppgraderat den med lite nya saker och en ny design. Jag kommer varje lördag skriva ett lite mer specifikt inlägg som kommer handla om tatueringar och vad jag har för tankar runt det. Kommer bli så att jag väljer kanske ett par bilder, kanske som jag ritat eller inte, och sen kommer jag skriva en liten diskussion angående det. Hur och vad jag tycker om just den specifika tatueringen och varför jag tycker den är speciell. 

Har också som mål att försöka rikta in bloggen på mera specifika ämnen, som dels kommer att handla om hur jag mår, hur dagen varit eller något om mig. Vill försöka göra bloggen ganska lik en dagbok som ni läsare kan läsa och se hur och vad jag gjort. Hur jag tycker och tänker om olika saker också kommer ni att få bidra med lite kommentarer dvs feedback så jag vet vad ni tycker.

Annars är det ganska bra med mig. Haft en helt okej vecka i skolan och studierna går finemang! I torsdags fick vi en håltimma från engelskan så då tog jag och 3 i klassen friheten att dra in på staden och käka fin lunch, Max :) Det var jätte trevligt! Blev ett kort inlägg idag, men det blir mer imorgon eller på måndag. 

​TREVLIG HELG!

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt att skriva ett inlägg om hur bra min dag varit, hur jag mått bra sen jag vaknade tills jag kom hem. 

Orkar inte längre vara en solitär person, orkar inte längre bygga upp muren i mitt liv. Men jag måste. Jag måste vara den person jag är född till att vara. Jag kommer lyckas i mitt liv även fast jag kan grina i 3 timmar och vill bara försvinna för jag har styrkan inom mig. Jag har min klass, min familj och mina nära vänner som stöd och till största del, har jag mig själv. Jag har stigit berg, jag har lyckats men andra saker så det innebär bara att jag kommer lyckas ännu mer med detta.

Godnatt världen, tänk positivt för det är Du värd.

Likes

Comments

Vi har alla tuffa tider i våra liv men vissa har tyvärr lite tuffare än andra. Det finns dom som lever i flödet och glider med tiden och det finns dom som sitter fast, som en fluga i klistret. Tiden står stilla, alla är som frysta dockor som inte gör något. Tyvärr hade jag den värsta perioden i mitt liv förra året som har förändrat mig på så många sätt. Att tiden man lever i har börjat skapat en depression och dagarna blir bara tyngre, och tyngre. Tillslut säger kroppen ifrån men att man tappar vikt, du mår alltid illa och nätter blir som ett levande helvete. Du orkar inte skaffa hjälp i början för du har inte tid eller så har du så mycket annat att tänka på.

Man vaknar en morgon och inser att vad i helvete har hänt! Det här är inte jag? Vaknar varje natt i panikångest, bara nån säger nått man inte vill höra börjar man gråta... Tillslut tänker man bara på en sak. Ska jag leva? Man börjar fundera på om man duger som den man är.

Att vakna varje morgon med tårar, inte villa gå ur sängen. Komma till skolan och ingen finns där, bara jag och tomheten. Jag rör mig som ett spöke. Äntligen tänker jag, en i klassen tittar på mig och ska säga nått. Men hon ångrar sig och undviker kontakten. Smärtan i själen och hjärtat jag hade dom dagarna går inte att beskriva. Att människor ens får och kan leva i såna situationer är helt sjukt.

Sen gjorde det inte saken bättre heller för jag hade typ 2 vänner som jag kunna prata med. Visst jag ska vara glad att jag har två riktiga vänner men när man lever i en djup depression så vill man ha någon vid sig hela tiden som bara kramar om en, och alltid finns där. Det var några dagar som var verkligen värst och då var det mycket självmordstankar men ödet inträffade den dagen. Jag fick en notis på mobilen som var från en app där man typ pratar med nya människor. Då träffade jag en person som heter Ebba. Hon har varit min räddning, en ängel som gett mig en hand ur det mörka djupet. Tacksamheten för henne kommer aldrig kunna förklaras med ord, men vi är väldigt bra vänner än idag.

Och även idag får jag såklart tillbaka känslorna, oftast på kvällarna när jag är ensam för det känns så tomt. Känslor försvinner inte på en dag eller två veckor utan det tar tid. Så alla som känner nån, vet nån som har det tufft, snälla krama skiten ur dom och var där för dom.

​Tack till mina föräldrar, till min nya klass som finns vid min sida och tack till mina fina vänner som bryr sig Emilia och många fler!

Likes

Comments

Heejsvejs!

Varför har jag tatueringar och vad betyder dom för mig?

För drygt ett år sedan gjorde jag mitt tribal arband med ett keltiskt stuk som representerar mig styrka och precision. Orsaken till varför jag gjorde den överhuvudtaget är pga det skitiga förra året jag hade och att jag hela tiden drog mig upp ur skiten. 

Den andra tatueringen dvs korpen älskar jag verkligen. Det är som en liten vän på armen. Den gjorde jag igen för att jag nästan gett upp på livet men på något sätt fixade det. Så korpen är ett tecken för vishet och intelligens som visar en stor del av min personlighet. Så när jag tatuerar mig så, visst jag tycker att det är snyggt, men också för att ha en symbol som bara du kan veta vad just den betyder. Jag tycker att om man tatuerar bara för att så är det ingen mening för då blir det ju en tatuering som bara finns. Utan jag vill att alla mina framtida tatueringar ska jag ha förknippat med något jag start står för. Så det var lite om mina tatueringar och det blir nog inte det sista inlägget angående tatueringar :) Ska göra en till om några dagar eller dryg vecka, vi får se! ;)

CHAO!

Likes

Comments