Restaurangmat kostar pengar, tusentals kronor i månaden. Om du istället har med dig matlåda kan du komma undan med så lite som några hundralappar.

Efter ett halvår har du tjänat många sköna tusenlappar och kan belöna dig själv med en härlig resa eller familjen med en ny tv.

Är ni två som sparar räcker den samlade vinsten till en förhållandevis bra dator eller varsin fin cykel till sommarutflykterna. Vilka fonder kan jämföra sig med den utvecklingen? Med lite tur så märker du också efter det där halvåret att byxorna inte stramar lika mycket över magen längre - eftersom restaurangmat tenderar att vara mycket fetare än den mat som du gör hemma.

Önskar att mina inlägg får mer uppmärksamhet, för att jag ska kunna fortsätta blogga och spamma med tips:-) Kommentera eller gilla!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej, trots att jag är anonym vill jag att ni, mina underbara läsare, får en närbild av mig och mitt liv och få lära känna mig. Jag ska försöka vara kortfattad.
Jag är 19 år och bor i Linköping, pluggar första året till ekonom och har en liten studentlägenhet.
Jag älskar matematik men jag hatar att räkna.
Jag älskar mat men glömmer ofta att äta.
Jag hatar att städa men min lägenhet måste alltid vara städat.
Kontot är alltid tom i slutet av månaden trots att jag går ekonomi.
Jag älskar att slösa pengar på tjejer mer än vad jag älskar att spendera själv.
Men! Plugget går före allt! Det är nog det viktigaste!

Många som äntligen kommer in på deras drömutbildning är vilse, övertaggade, vill passa in, gör som normen,, går på varenda fest för att visa att man är en av gänget, detta påverkar mycket tyvärr och gör/har gjort att många misslyckas med plugget. En kamrat hade läst upp sina betyg i 3 år, bara för att komma in i utbildningen, efter en termin låg han efter enormt mycket så han var tvungen att börja om utbildningen, och det är inte säkert att han kommer in nästa år. Detta på grund av dålig planering och prioritering. Han festade minst 3 dagar i veckan! Om inte i universitetet, så har han hemmafester.

Att leva som student är svårt, det krävs att planera, prioritera och tänka smart för att överleva. Det handlar om att handla rätt storlek, tänka på expire datumet, cykla om det rör sträckor runt 3km, slippa  bilen så ofta som möjligt. Festa lagom, det påverkar plugget rätt mycket. Tänk på att du alltid måste ha några tusenlappar på bankkortet, att plugga på universitetet kostar en hel del. Det kostar mycket att köpa böcker.

Vill man vara med noggrann och mer hälsosam så ska man hinna träna, äta, plugga och sova varje dag! För att hålla igång hjärnan stabil måste man träna, och om man ska träna så måste man äta och sova minst 8 timmar! Man blir positiv, man tänker positivt, och man lyckas som bäst!

Och juste, jag sa att jag får lön men nämnde aldrig var jag jobbade, jag jobbar på Max! Äter dock aldrig där hehe

Kram!
Likes

Comments

 • Le – Även om du känner dig nere, så le! Det är svårt att vara helt nere och le samtidigt.
 • Omge dig med positiva människor – Negativa personer som inte stöttar dig eller höjer dig till att bli en bättre människa är inte människor du bör ha i ditt liv. Positiva personer utstrålar positiv energi och vi påverkas till att själva tänka gladare och mera positiva tankar.
 • Ändra fokuset på dina tankar från negativ till positiv – Till exempel; ”Det kommer bli en tung dag”, tänk så här istället, ”Det kommer kanske bli en del utmaningar i dag, men jag kommer lösa det på bästa sätt”.
 • Sluta vara ett offer utan ta ansvar för skapandet av ditt egna liv – Skapa dina egna möjligheter och se till att du följer din dröm. Låt ALDRIG någon säga till dig att du inte kan. Allt är möjligt om man bara vill!
 • Hjälp andra – Att hjälpa andra mår man så fantastiskt bra av. Jag försöker göra något för att hjälpa andra varje dag och det är den bästa känslan i världen. Ren kärlek och du fyller på kharma-kontot.
 • Träna och rör på dig själv varje dag – Att vara aktiv främjar positiva ämnen i kroppen och du blir mera skarptänkt.
 • Lyssna på musik – Hur nere jag än är så får bra musik mig alltid bli på gott humör.
 • Lista fem saker som du är tacksam för just nu – Att göra en tacksamhetslista gör dig tacksam och glad för det du redan har.
 • Affirmationer ger en boost till dina tankar – Skriv egna affirmationer och sätt upp hemma så att du kan läsa de varje dag.
 • Kärlek <3
 • Likes

  Comments

  Jag ångrar att jag inte haft modet att leva enligt mina drömmar: Ofta lever vi efter andras förväntningar och lyssnar inte tillräckligt på det vi själva vill. Med till exempel terapimetoden ACT (acceptance and commitment theraphy) kan du lära dig att komma i full kontakt med nuet och närma dig din egen livsriktning.  Likes

  Comments