Fra tid til anden synes jeg godt, at det kan være svært at være alene. At have en dag eller en aften alene.

Da jeg var barn var jeg enormt god til det. Så kunne jeg sidde med snuden begravet i en bog en hel eftermiddag, og hygge mig med det. Jeg var i det hele taget god til at nyde mit eget selskab (måske handler det også om, at der ikke var forstyrrende elementer som smartphones dengang).

Men så skete der ét eller andet. For de seneste fem år har jeg haft svært ved at være alene, og indtil fornylig er jeg blevet utilpas og urolig ved tanken om, at skulle tilbringe tid alene. Bare med mig selv, som eneste selskab. Jeg har været bange for at gå glip af noget, bange for at blive ensom og bange for ikke at få nok ud af dagene. Jeg ville hele tiden noget.

Den seneste tid, er det heldigvis blevet bedre. I hvert fald for det meste. Og noglegange er det lige før, at jeg glæder mig til at være alene. Jeg tror, det handler om, at jeg har fundet nogle ting, der gør mig glad og nogle ting, jeg kan lave, når jeg er alene (i stedet for at blive rastløs eller kede mig).


Der er meget, der kan medvirke til, at det bliver lidt hyggeligere at være alene. En god kop kaffe, et nyt magasin, lækkert bagværk, en fin sang. Det er måske indlysende ting, men noglegange er det meget godt at se dem sort på hvidt. Jeg er også glad for, at gå en lang tur rundt i byen (uanset om det er dag eller aften) og kigge på alt det, jeg slentrer forbi. Ligesom at jeg godt kan godt lide, at besøge små, hyggelige butikker, kigge på deres ting og måske sætte mig på en café med et blad eller en avis. Så er der hurtigt gået et par timer. Noget, der ellers kan være svært at tage sig tid til. Men jeg er ligeså glad for, at høre en podcast herhjemme eller downloade en portal, hvor man kan lytte til E-bøger (for der findes mange fine). Det er rart at have i baggrunden, mens man laver noget andet. Eksempelvis et kreativt projekt, som for tiden kunne være at pakke gaver pænt ind. Jeg øver mig stadig på, at få læst nogle flere bøger, men det er jo oplagt, når man har alenetid. Og måske er det dét, jeg skal begive mig ud i snart.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Noget af det jeg holder mest af ved julen, er alle de traditioner, der går igen. Små ting, man kan glæde sig til: lys, der tændes, låger, der åbnes, gaver, der pakkes, serier, der ses.

For selvom december er en travl måned, er det også en måned med en særlig ro, synes jeg. Det virker som om, de fleste gør sig lidt mere umage. Tænker lidt mere på hinanden. På familien, på overboen og på dem, der ikke har det så godt. Og i bybilledet foregår der mange gode ting, de fleste går igen, år efter år. Julemarkeder eksempelvis. Dem er der efterhånden et væld af i København, også i denne weekend. 

Her vil jeg komme med et par bud på, hvad man kan lave af (julede) ting, den kommende weekend. 

LØRDAG

Julemarked i Elmegade

Hyggelige Elmegade holder hvert år et fint julemarked, der plejer at byde på julelegengangere som gløgg, æbleskiver, pebernødder og julemandsbesøg. Gaden er hele december flot pyntet op, med lys og gran, og det sætter rammen om en hyggelig stemning til markedet. Der plejer også at være rabatter hos de gode butikker på Elmegade, samt små, nyopstartede designere, der sælger ud af eksempelvis smykker og keramik.

Hvor og hvornår: Elmegade, Nørrebro, kl. 10-17

Julemarked på Papirøen

Papirøen er oftest fyldt til randen, og det kommer den nok også til at være denne lørdag. Finders Keepers har nemlig besluttet sig for at rykke ind i weekenden med et (jule)marked, hvor man kan finde mange fine ting. For eksempel plakater, potter og porcelæn. Foruden julepynt og julestemning.

Hvor og hvornår: Papirøen, kl. 11-17 (også søndag)

Køb (og pynt) dit juletræ

Det er som om, der kommer flere og flere juletræssælgere i København, og det er dejligt, synes jeg! For det ser så hyggeligt (og koldt) ud, og får mig til at tænke på, da jeg var yngre og købte juletræ (og konfekt) med min familie, et dage inden den 24. December. Jeg har aldrig haft et juletræ i min egen lejlighed, men i år skal det være. Et lille ét, godt nok, men det tror jeg også bliver fint.

Hvor og hvornår: De fleste hjørner og pladser rundt omkring i København

SØNDAG

Balders Biks' marked

Balders Biks er et sejt projekt, organiseret af nogle engagerede mennesker. De har loppemarkeder om sommeren, men her i december afholder de et julemarked, og det var rigtig godt, da jeg var der sidste år. Det bliver holdt i Nørrebrohallen, hvor der er både juletræ, musik, mulighed for at købe lidt mad og mange, spændende designere, der sælger ud af alt muligt pænt. Blandt andet skævt juletræspynt, nøgleringe i blødt læder og perlebesatte øreringe.

Hvor og hvornår: Nørrebrohallen, Nørrebro, kl. 10-16

Et Tivolibesøg

Juleoppyntningen i Tivoli er måske allerede blevet vist (og set) hundrede gange på de sociale medier, men at være der selv, er (heldigvis) noget andet! Der er så mange fine detaljer derinde, og selvom Tivoli ligger lige midt i København, glemmer man helt, at man er blandt bilræs og byos. Det er et lille sted fyldt med lys, hjerter og stjerner. Og gløgg. Det er perfekt at varme sig på, når kulden tager til og vanterne ikke står distancen.

Hvor og hvornår: Tivoli, kl. 11-23

Frederiksberg Skøjtebane

Jeg er egentlig ikke så vild med, at stå på skøjter, men jeg kommer alligevel altid i julehumør, når jeg går eller cykler forbi skøjtebanen på Frederiksberg. Og måske er der andre, der er glade for at skøjte? Der er ihvertfald fint med lyskæder i træerne, altid børn og voksne på banen, og så tænker jeg, at det er en god måde (og udfordring) at bruge et par timer.

Hvor og hvornår: Frederiksberg Runddel, kl. 10-21


Jeg tænker, at jeg skal bruge weekenden på at finde et flot juletræ, besøge et par julemarkeder og så en tur i Tivoli. Hvad skal i mon lave?

Likes

Comments

Fornylig flyttede min kæreste og jeg sammen i en lejlighed her på Nørrebro. En klassisk, lille Nørrebro-lejlighed med et minimalt bad, åbne hylder i køkkenet og hvidmalet gulv. Men det gør ikke noget at rummene er små, synes jeg, for jeg har altid bedst kunne lide lejligheder, der ikke er alt for store. Bare de er hyggelige, og rare at være i. Det er vel det vigtigste, ikke?

Og det synes jeg, at vores er ved at blive. Den slags tager jo tid, men egentlig kan jeg godt lide, at alt ikke er på plads i løbet af en halv dag. Det er måske meget heldigt, i betragtning af, at vi stadig har flyttekasser stående i stuen...

Da jeg var yngre, tegnede jeg ofte plantegninger af hvordan, jeg kunne tænke mig, at min lejlighed skulle se ud. Min fremtidige lejlighed. Det var stort for mig at tænke på. Mit helt eget sted, min helt egen lejlighed.

Dengang havde jeg kun et børneværelse (der for det meste var i gule eller lyserøde farver, med en overflod af pynteting), og drømte om at få mit eget sted. Engang. Jeg tegnede og indrettede både små og store rum, og lejligheder med altaner, husbåde og køkkenalrum. Jeg forestillede mig, hvem jeg skulle bo der med og hvilket erhverv, jeg ville have. Typisk var det stylist eller psykolog. Jeg kiggede i blade fra Ikea og satte kryds ved de ting, jeg ønskede mig. Det var ofte ikke så få. Og når jeg så boligprogrammer i fjernsynet, drømte jeg om, at det var mig, der boede der.

Nu bor jeg i en lejlighed, og i dag har jeg indrettet et lille kontorhjørne. Det er ligesom resten af lejligheden ikke så stort. Men heldigvis er det hyggeligt. 

Hvad med jer, hvordan bor i? Er der andre, der også synes, at små lejligheder er hyggelige? 

Likes

Comments

Jeg er glad for København. Jeg elsker Nørrebro. Jeg bor her nu, og jeg kunne godt forestille mig, at bo her længe endnu. 

Der er grønne områder, blødt bagværk, gode gader, mange spisesteder, liv og diversitet. Det er let at føle sig hjemme her, for på en måde er det alles hjemme. København er nem at holde af. Særligt på en dag som i dag, hvor solen skinner, og folk flokkes om Søens stier og byens parker.

Men i virkeligheden ville jeg hellere være jyde. Jeg vil gerne komme fra Jylland.

Det er lidt for sent nu, for jeg er ikke født i Jylland og måske lyder det skørt, men det er sådan, jeg har det. Det startede for et par år siden, og siden da har følelsen vokset sig større. Jeg kan ikke helt forklare, hvad det er. Måske er det fordi, der er noget om, at jyder er mere nede på jorden. Mindre overfladiske. Mere tilnærmelige. Mere venlige. Man kommer hinanden mere ved, der er et større fællesskab. Forestiller jeg mig. Det er muligvis helt forkert. Jeg forestiller mig også, at et liv derovre er mindre kompliceret, mindre hektisk. Det kommer selvfølgelig an på, hvor man bor, for et liv i byen er vel altid kaotisk, men så alligevel. For Århus er rolig, synes jeg, og afslappet. Sådan har det i hvertfald været de gange, jeg har besøgt byen.

Tidligere i dag gik jeg tur på Nørrebro. Jeg så en flok mennesker, de var vel i starten af tyverne, og et flyttelæs. Mændene var skæggede og pigerne iført denim, alle smilende og med jysk dialekt. De skålede i ølflasker, og jeg forestillede mig, at et af parrene var ved at flytte ind i bygningen.

Og så tænkte jeg, at de er heldige. De er heldige, at de er fra Jylland, for selvom ølskåleri og flytteaftaler også findes for indfødte københavnere, fornemmer jeg, at fællesskabet og sammenholdet er en større, når man er fra Jylland. Det er på en måde en særlig klike. Man har noget tilfælles. “Er du fra Jylland? Det er jeg også!“.

Det er bare ikke helt det samme, når man er fra København. Sådan oplever jeg det i al fald ikke. Man har ikke den fælles referenceramme. Måske er det på grund af mangfoldigheden her, hvilket jo egentlig er godt. For heldigvis er folk også venlige i københavn, og det er ikke altid, at stemingen er stresset. Noglegange genkender kioskmanden og cafédamen sågar en, og så føles det lidt som uet fællesskab. Måske ikke et jysk fællesskab, men trods alt et fællesskab.

Og desuden. Selvom man ikke er vokset op som jyde, kan man jo godt flytte dertil en dag og på en måde blive det. Jyde, altså.

Likes

Comments

Der er nogle, der slapper mest af, når de ligger hjemme på sofaen, eller i sengen under dynen. Det kan også være rart. Men jeg tror, at jeg slapper allerbedst af, når jeg går en tur. Og det bedste er, at man kan gå tur året rundt. Om vinteren er det godt nok lidt køligere, men så er der julelysene at kigge på, og desuden er der noget særligt og hyggeligt over, at være pakket ind i vanter og varme trøjer. Måske med en kop kakao i hånden.

Jeg prøver næsten altid, at gå en lang tur i weekenden, for det er noget af det bedste, jeg ved. Lørdag eller søndag sætter jeg nogle timer (måske 4 eller 5) af til det. Så slentrer jeg afsted om formiddagen, rundt på Nørrebro, Frederiksberg, Vesterbro, Østerbro, Christianshavn og indimellem Indre By. Gerne med podcast i ørerne, eksempelvis Mads & Monopolet. Jeg går i byens parker og haver, og stopper op ved fine butikker. Det er nemlig en god måde, at opdage nye steder på, og dem er der virkelig mange af, her i København. Måske finder jeg en ting eller to, jeg ønsker mig (det gør jeg næsten altid). Jeg sørger også altid for, at finde et hyggeligt sted at få (sen) morgenmad, det kan være en bolle, en juice eller en kage. Ofte akkompagneret af dagens avis. Eller også kigger jeg ud på menneskene, der triller forbi i weekendtempo, med cykler, barnevogne, indkøb og blomster. København er særligt fin lørdag og søndag.

Weekendgåturene (og gåture generelt) er den rareste måde at slappe af på, synes jeg. For lige der, virker det som om, at der er al den tid i verden, man behøver. Og når man går, er der ro til at tænke. Det er nemlig altid der, jeg får idéer og bliver inspireret. Mens jeg er ude og gå, og mens byen suser forbi. Jeg slapper egentlig bedst af, når jeg går alene, men det er selvfølgelig også dejligt med selskab. 

Er i også glade for at gå tur? Alene eller sammen med andre?

Likes

Comments


Jeg elsker at læse de her indlæg hos andre. Indlæg, der egentlig blot indeholder tilfældige og helt almindelige facts om personer, jeg måske ikke engang kender. Det er jo egentlig viden, jeg ikke behøver, men jeg kan næsten altid relatere til minimum én af tingene, og det er derfor jeg godt kan lide, at læse med. Fordi det er genkendeligt og relaterbart. Så nu prøver jeg at gøre det samme.

TI TILFÆLDIGHEDER

... 1. Jeg er bange for aber. De minder mig om det utilregnelige.

... 2. Men jeg er også bange for andre ting. Høje cykler, høns og ensomhed for eksempel. Jeg bekymrer mig generelt for meget, og jeg øver mig i, at lade være.

... 3. Jeg kan bedst lide, at læse Alt for damerne. Jeg har på fornemmelsen, at det ikke er så cool at sige. Pebrede modemagasiner er da flotte, men de første toogtyve sider (jeg talte forleden) er jo reklamer. Det er ret vildt (og ganske kedeligt) synes jeg.

... 4. Jeg er glad for at gå i supermarkeder. Jeg elsker at købe ind, og kigge på de fine emballager. Supermarkeder minder mig om hverdagen på en god måde. Det meste er, som det plejer at være der.

... 5. Jeg har det svært med film, hvor der primært er vold og ødelæggelser. Jeg tror ganske enkelt ikke, at min hjerne forstår dem. Generelt er jeg ikke så glad for at se film, for jeg falder altid i søvn, når jeg ser dem.

... 6. Jeg kan godt lide København, og jeg vil gerne bo her mange år endnu. Men når jeg kommer ud til vand og skov og områder, hvor der er mere ro, bliver jeg i tvivl. Så måske kunne jeg godt tænke mig, at bo et andet sted. Engang.

... 7.
Jeg elsker lejligheder, vinduer der er åbne og baggårde. Der er mange fine gårde i København fyldt med træer, blomsterbede, havemøbler, altaner, cykler og gynger.

... 8.
Noglegange synes jeg, at det jeg laver er godt, og jeg kan tænke, at jeg bare skal blive ved. Men hvis jeg så kigger på det to timer efter, kan jeg tænke, at det virkelig ikke er noget særligt.

... 9. Jeg er glad for at snakke med mennesker. Også folk, jeg ikke kender. Jeg synes, at det er fedt at høre hvad folk laver, hvilken uddannelse de har taget, hvor de bor, hvordan de bor, hvor de mødte deres kæreste, og hvorfor de holder af farven grøn eller af Østerbro. Den slags.

... 10. Jeg synes eksempelvis heller ikke, at der er noget bedre, end at få lov til at se hvad andre har i deres køleskab. Det handler vist om en stor nysgerrighed. 

Det var otte (meget) forskellige ting. Om aber, emballager og udbredt nysgerrighed. Mon der var noget, I kunne genkende?

Likes

Comments

Vafler hos Møller Kaffe og Køkken på Nørrebro

Min yndlingsårstid ér og bliver efterår.

Jeg kan også godt lide de andre årstider, men der er ikke noget, der slår efteråret. Luften er køligere, men stadig lun, og bladene på træerne er helt gyldne. Måske er det årets flotteste syn. Rød, gul, grøn, orange og brun er farverne.

Det er den bedste tid til at spille spil, læse bøger eller gå i biografen og det bliver mørkt i tide til, at tænde stearinlys og lyskæder. Og selvom dagene med regn, gråvejr og kulde tager til, er der noget specielt over, at gå tur med uldne trøjer, varme støvler, kaffe eller te og bagværk fra det nærmeste bageri. 

Dyner, efterår i Kongens Have, oktoberblade, kager og avislæsning

Likes

Comments


Jeg har længe taget tilløb, og nu skulle det altså være.

Jeg har overvejet for og imod i evigheder. Er blogmediet overhovedet interessant længere? Har jeg lyst til at være en, der blogger? Men måske man i stedet kunne kalde det en, der deler, for det er vel ikke det værste at være? Og en blog kunne hedde et en portal, en hjemmeside, et hjørne af internettet. Så får det lidt en anden ordlyd. 

​​Jeg har også overvejet, om jeg har lyst til at have en blog, der primært handler om mig selv. For hvem vil overhovedet synes, at det er spændende at læse? Men jeg holder selv af, at læse med hos andre, og jeg har aldrig synes det var så farligt, at dele sine tanker. I bedste fald kan det jo være, at andre har det på samme måde, og så er det jo bare dejligt. 

Så her begynder min blog altså. Den kommer til at handle om stort og småt. Om fine ting i hverdagen og om gode steder i København. Jeg vil også skrive om emner, jeg tænker på. Fx om angsten for ikke at få nok ud af dagene og om følelsen af noglegange at være ensom, selvom der er mennesker nok. Men også om den kunst det er, at drikke to-go-kaffe.

Jeg glæder mig til at komme i gang, og jeg håber at I har lyst til at følge med. 

Likes

Comments