​För någon månad sedan vågade jag tillslut erkänna för mig själv. Jag har anorexia. Jag är sjuk. Det är en psykisk sjukdom och jag, ja just jag, är sjuk. Jag tycker själv att jag är äckligt smal, undviker att visa min kropp så mycket jag kan just för att jag är för SMAL. Har aldrig tankar som säger att jag är tjock och har aldrig direkt tänkt tanken, "jag är tjock" men vågen har blivit som en slags bekräftelse för mig. Jag duger faktiskt för någonting och jag har hittat något som jag är riktigt bra på. Och att räkna kalorier har blivit min underhållning. 

Likes

Comments

​Tänkte berätta lite mer om mig själv. 
Jag går första året på gymnasiet. En tuff linje som innebär mycket plugg. Utöver det är jag i stallet största delen av min lediga tid. Ett intresse som kräver tid men dessutom ork, kraft och styrka. Sjukdomen har gjort mig svag men jag har målat upp en stark fasad. Det funkar emellanåt. Brister inombords allt oftare men fasaden spricker inte. Håller allt inom mig och huvudet är sprängfullt med tankar. Ibland glada men ofta negativa. Ångest, rädsla. 
Vardagen har blivit grå, dagarna har blivit en kamp att ta sig igenom. Överleva det gör jag, så långt har jag inte sjunkit och kommer inte göra. Det har jag bestämt mig för. En annan sak som är säker är att jag inte tänker söka hjälp, jag ska fan visa för världen att jag är stark nog att ta mig ur detta. 

Likes

Comments

​Tänker inte skriva ut mitt namn här men ni behöver inte kalla mig någonting, detta är min dagbok som jag väljer att dela med mig av. Ett beslut jag tagit på min väg mot ett friskt liv. Ingen förutom jag och min dagbok vet om sjukdomen. Ingen. Den elaka parasit som tagit ifrån mig månader av livet har jag hållit helt för mig själv, vill inte smitta, vill inte låta familj och vänner lida för det är precis vad som händer. En ätstörning drabbar tillslut alla runt omkring den sjuka. Och det är exakt vad som inte ska hända, för vet ni? Jag ska bli frisk och från och med nu börjar min resa på allvar och den har jag nu valt att dela med mig av. 

Likes

Comments