Norgesferie i år? Da bør du lese dette!

2020 er året da folk skal oppleve sitt eget land. Noen gjør det frivillig og med glede mens andre kanskje aller helst skulle vært ett annet sted. Uansett hvordan du havnet på Norgesferie er det noen ting du burde vite.

Norge er langstrakt så hvis du kjører fra oslo til Tromsø så er det like langt som å kjøre til Italia. Og enda er du ikke på toppen av landet vårt. Så del opp etappene, stopp heller og se flere deler av landet.

Sjekk kartet før du drar. Det er en del ferje strekninger i vårt land, noen koster mer en andre og hvis du skal til Lofoten kan det fort bli dyrt. Derfor burde du sjekke prisene på forhånd og se om det heller lønner seg å kjøre lenger istedenfor. Man kan unngå en del av ferjene ved å kjøre rundt. Noen ganger lønner det seg, andre ganger ikke. Dette kommer jo an på hva du foretrekker også.

Severdigheter:
Vi har en del severdigheter du kanskje ikke viste om en gang så du kan fort gå glipp av dem om du ikke vet om dem på forhånd. Sjekk ut stedene du skal før du reiser. På den måten kan du lettere avgjøre hvor lenge du skal være på vert sted også. Litt kipt å gå glipp av noe spennende fordi du ikke har tid til å være der lenger.

Smale veier:
Vi har en del smale veier så om du skal med campingvogn eller lignende kan det være lurt å sjekke ut veien på forhånd så slipper du unødvendige stressende situasjoner. En ting er at de er smale men de er ofte svingete også. Se for deg flåklypa. Heldigvis et dette bare noen steder og det går jo som regel bra.

Ta med kamra!
Norge har så fin natur så ta med kamra og knips i vei. Det finner masse fine motiver og instagramvenlige steder. Del gjerne ved å bruke #opplevnorgerundt så jeg kan få se bildene og stedene du opplever.

Tips:
Legg opp rutene på forhånd slik at du alltid vet hvor du skal, da slipper dere å bruke tid på å tenke på hvor dere skal. Men legg gjerne inn litt ekstra tid til evt avstikkere. Slik at dere kan se ting som dukker opp på veien, severdigheter du ikke viste om på forhånd for eks.

Skriv pakkeliste slik at dere får med det dere trenger. Dette varierer på hvordan du reiser. Bil og telt for eks må du ha med sovepose, telt osv. Ved bil og hytter er det sengetøy som gjelder evt sovepose. Ved hotell trenger du ikke slikt. Dette variere også på lengen av turen.

Vær nysgjerrige og fin ting du kanskje ikke viste om og opplev ditt egent land som om du er en turist.

Trollstigen Møre og Romsdal:

Geiranger Møre og Romsdal:

God tur!
Blogges!

Liker