yeahy ännu en dag fylld av förkylning och hemmasittande. Under hela dagen hade vi det rätt bra, förutom att pojken äter fortfarande dåligt så lekte vi jätte mycket och det var roligt. Han lekte med skeden och fick youghurt på den, som han slickade i sig. Kan vara första gången han använder sin sked..😍

Hela instagram svämmade över av bilder på pulkor, snökaos och Facebook var likadant.. jag var inte sämre och knäppte en bild med vår vackra utsikt :)😊


Min kära storhandlade och vi lagade kyckling ikväll, jag är helt förtjust i stekpåsar det måste vara det absolut enklaste sättet att få god mat snabbt.👌top of the notch!!
har idag trots lite snuva påbörjat en utmaning med 30 dagar av yoga. Känner att jag behöver verkligen 30 minuter för att lugna ner mig och ta det lugnt. ville på kvällen ta det lugnt med detta, killen ville också hänga på och vi satte oss på köksmattan och intog våra positioner.. ja, sedan började jag skratta för killen fes ljudligt och det gick inte att få instruktioner om andning när någon precis fisit.. ju tack. Fick bort killen, han kom tillbaka för avbryta mig för att påminna om att kycklingen måste rensas för matlådor. sedan klämde mig på tutten.. män alltså:)😃

han tar lilleman idag och jag ska nu sova. har tänkt mycket idag på olika grejer och jobbet, känns fortsatt tungt att dagarna går så snabbt.. bokade in mig på jade massage med stenar om två veckor, sedan ska jag och killen gå på bio kanske.. hans brorsdotter kommer i helgen, så det ska bli mysigt att ha fler barn/tonåringar här :))

hoppas man får en vacker natt med drömmar..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Idag hade jag verkligen oroat mig för den lille. Han har haft otroligt dålig aptit och han är inte direkt storätaren sedan tidigare.. och under en vecka nu har han haft förkylningoch snuva med 2 dagar feber. Vi har kört på med nässpray och alvedon i början vid feber, nu bara nässpray och då menar jag natriumklorid alltså inte någon barnspray för min lillkille är så liten bara 9 månader.. han har varit grinig, gråter när man lägger ner honom, är försämrad i balansen och känns annars lite sliten.. fick råd av bvc att uppsöka läkaren på vc. Läkaren hittade ingenting förutom lite rodnad i örona, det var faktiskt ssk som hittade det först. Konstigt nog tyckte denna läkare att jag kunde ge han nässpray redan nu.. det är ju svinkonstigt. Känner till fem minst som skiter i rekommendationer. Jag är lite försiktig med läkemedel och vill inte använda dem i onödan. Kanske på mig själv är jag lite slappare, men jag tycker det är sö konstigt att en läkare föreslår att i princip bränna deras slemhinnor.😯 så fick förslaget att ge han glass.. när han inte äter. Så där fick jag tips.. det är inte lätt att vara mamma. 

Jag har själv försökt klara av dagen i mitt fall med snuva och 3.5 h timmars sömn på natten. Skulle jag inte oroat mig, skulle nog suttit hemma och lekt istället. 

Tittade på Farmen med killen ikväll och sedan ett naturprogram om djurens sätt att leva, bösta föräldrarna hette den. Det är sinnesjukt.. grodorna bajsar ut mat till sina ungar, fåglarna dyker i 100 km/h ner i vattnet för att fånga fisk och sedan kräkas upp det till sina ungar och frugan, och flamingo ammar med näbben. Vad klagar jag på? Att min unge äter inte bra😕.. jag ska gå och lägga mig nu. Livet är som en brustablett - det löser sig. 

Likes

Comments

nu ligger man här igen, ungen sover och mannen ligger i vardagsrummet och stirrar på tv. jag har som vanligt storslagna planer för denna dag, men ännu en dag följes av snor och orkeslöshet.
Alla barn blir sjuka, men det känns jätte länge sedan min kille åt bra med mat och var snorfri. Jag sprutar in natriumklorid spray i näsan på honom, då han är för liten för nässpray men det hjälper så kort stund. Min kille har också snor, men han var ute på promenad idag själv. Min egen näsa mår så där, är fylld med snor och smärtar även med betnovat runt torra näsvingar.

Det känns som min dag handlar om att överleva och hålla lillen nöjd och vaken. Inte nog med att han är förkyld, han vill gärna sova 3 gånger per dag och jag har blivit tipsad om att få honom att sova mindre exempelvis 2 gånger bara.. 😯
Han sover som längst på natten 4-5 timmar för att sedan äta och suga på nappen. Det är lite slitsamt då man själv får endast sova kanske 4 timmar som längst, så vår förhoppning är att han sover längre på natten.  Vi måste även försöka få honom att äta mer på dagen, men nu är han inne i en fas av någon slags : "nej tack". Så det är en del att förändra, vissa dagar orkar man knappt men man gör det ändå..
hur gör singelmammor? jag har svårt att förstå..

Allt får ju anpassas efter han också, han är ju fortfarande liten för att sluta med kvällsmål känns det som. Fast inatt åt han första gången kl 04.45 😊 och jag fick sova en hel natt då min älskling tog lilla.

Jag längtar efter att börja jobba men har ångest för att lämna min lillkille så länge. då mitt jobb börjar oftast 06.45 och jag måste minst en timme innan för att hinna med allt.. så kommer jag komma hem vid 17 hem. Då hoppas min kille på att laga mat och servera det till oss 😌 (lets see how that goes).. och sedan får jag avlasta honom, leka med prutten och bada och natta.. två nätter kommer jag få ta honom helt, precis som min kille gör nu.. och när jag jobbar kvällar får jag ta honom på förmiddagarna och så. Jag byter jobb nu då dem har infört natt tjänst på mitt jobb och man är tvungen att ta ett ex antal nätter, så mitt nya jobb kommer att börja 5 april. :)

Alltid kul med förändring.. men det är en del på en gång. Idag av alla dagar när man har ont i näsan som attan och förkylningen tycks kvarstå en evighet till börjar jag söka efter gym och detoxkurer. Varför vill jag alltid vara nyttigast när man inte kan ?
Jag är i alla fall med i 100 dagar utan socker gruppen på fb, fast igår åt vi egengjord chokladglass. Åt det så snabbt så det var inte ens värt. usch, när ska man bli pigg och frisk igen. 😐

Likes

Comments

Jag som brukar vara ute och gå varje dag har varit förkyld och trött med bebis och killen. Idag bestämde jag mig att ta mig ut ändå, skyndade mig och i panik slängde ungen i vagnen med en sådär packad skötväska. Jag brukat vara nervös innan utgång med lilleman, helst tillsmmans med någon annan vuxen och andra barn. Vet att det låter fjantigt men jag har varit oresonligt rädd för att det ska hända något ute. Exempelvis jag kommer till cafe och pojken min spyr ner hela stället.. detta har varit tydligt igenom hela min mammaledighet. Jag är helst med andra mammor och fikar, fast idag fick jag fart. Tog oss ut i 6 minus 😊sprang till bussen och satte oss på ett fik nära amhult. Jag beställde mat, värmde mat till lillen och så hände inte så mycket mer. Varför har jag varit så försiktig?? Delvis att inte få för mycket intryck för lillen, men jag kände ockaå tidigare en stor otrygghet i min roll som mamma. Han hade hemsk kolik dagtid, amningen fungerade inte alla gånger sedan tyckte jag att det var krångligt att åka ut och göra något. Han sover dåligt, jag vilar när han sover.. men nu har jag alltså vågat mig ur och givitvis gick allt helt ok och enkelt.

Två veckor kvar av min mammaledighet sedan är det back to the job. Killen tar över. 😟 jag börjar bli nervös för alla förändringar, som vanligt..

Jag köpte i alla fall en fantastisk box för mina små räknongar och kuponger från olika företag. Så nu beställde även servetter av tyg i samma mönster, så snyggt tyckte jag!

http://m.hemtex.se/article/tygservett_143784

Blir gladare av lite häftiga grejer, nästa månad ska jag dock vara mycket sparsam då denna månad ballar det ur :) 😏


Likes

Comments

​oerhört frustration morgon och kväll tror att det är ok med mamma livet.jag svått att förstå varför jag känner mig så arg och får nästan en känsla av att jag är galen. Här har fin familjfin man alla är friska och glada. Men jag kan bara var det stundtals. . Fortsättning följer :)


Likes

Comments