Har hört att Celsius innehåller 56 mg koffein. Detta är rätt mycket om man jämför med redbulls ynkla 32. Villa testa och se om jag verkligen blev pigg så jag tryckte i mig 4 st. Nu ligger jag här och skakar och är helt sömnlös WOHO.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag så har man spenderat Julen med sin famila. Jag älskar jul, inte bara för att man får presenter, utan för att man får ge. Jag har alltid älskat att ge, jag blir gladare av att ge än att få. Men att få är ju alltid kul det med... ;)
Likes

Comments

​Hade som svenskauppgift att skriva en argumenterande text om vad som är mod. Tänkte att jag skulle dela med mig den, ge gärna lite respons och kritik!


När jag var ett barn, älskade jag när mor min berättade sagor innan läggdags. Jag älskade sagorna om modiga prinsar som offrade sina liv för att rädda vackra prinsessor. Om modiga hjältar som slogs mot drakar för att skydda sitt kungadöme. Men nu när jag är äldre, så ställer jag mig ständigt frågan, vad är mod egentligen? För mig är mod att våga vara sig själv. För mig är mod också att våga göra något bra för andra. Det är väldigt svårt att avgöra vad som är modigt eller inte, vi alla har olika uppfattningar om vad som är modigt eller fegt.

Snart är det jul. En sak de flesta människor associerar med jul är julklappar. Men alla har inte turen att få julklappar. Det finns människor som har det sämre. Därför tycker jag, att ett sätt man kan visa mod på är genom att våga tänka på sina medmänniskor som har det sämre. Många kanske bryr sig, men visar inte det. Många kanske tycker: "Jag betalar skatt som i sin tur går till bistånd, jag kanske inte har så mycket pengar jag själv". Men man behöver inte skänka stora summor pengar till välgörenhetsorganisationer, alla är inte Bill Gates. Men det räcker med att kanske skänka några enstaka kronor. 10 kronor kan vara avgörandet mellan liv och död i fattiga u-länder.

Vissa kanske tycker att mod är att våga balansera på en lina mellan två höga torn. Eller som vissa zoo artister gör, att sätta sitt huvud mellan ett krokodilgap, och sedan gå oskadd därifrån. Vissa kanske tycker att mod är att riskera sitt liv för andra. Redan för länge sedan ansåg man att mod var att dö en tapper död. I Homeros "Trojanska kriget" kan vi läsa om en ung tapper hjälte, som inte fruktade för döden. Ett orakel hade sagt att den första grek som sprang i land skulle dö. Denna tappra hjälte struntade i oraklet, och rusade ändå först av skeppet, och föll genast för en pil. Om mod inte är att riskera sitt egna liv, vad är?

Jag tycker inte man behöver inte riskera sitt liv för att vara modig. Det räcker helt enkelt med att vara sig själv. Att vara sig själv, gå sin egen väg och stå upp för sig själv är och kommer alltid vara modigt enligt mig. Alldeles för många individer följer strömmen av rädsla för att hamna utanför. Att våga visa rädsla är också modigt enligt mig. Många menar att de tappra hjältarna i antika Grekland, som krigade in till döden är den sanna definitionen av mod. Man kan tycka och tro att dessa hjältar aldrig kände rädsla. Men om man tänker efter, så var dessa hjältar rädda. De var rädda för att visa sig svaga, och inte visa mod. Att våga visa att man är rädd, är mod. Som kompositörerna Hasse och Tagge skrev i sin sång Inte mod: "Att våga vara lite feg-mod, ja var dej själv, för det är modigt"

Så, vad är nu mod egentligen? Mod behöver inte vara att riskera sitt egna liv. Mod kan vara något så enkelt som att våga ge till de behövande. Våga trycka på den gula knappen nästa gång du pantar, för att det är mod. Mod kan faktiskt vara enklare än så, att våga vara sig själv och våga visa rädsla, det är mod. Så var dig själv! Våga visa att du är rädd, våga vara den du egentligen är! 

Likes

Comments

Idag har man legat sjuk halva dagen. Skippade skolan idag för att vila istället. Men vila kan man då inte heller göra eftersom nationella prov i matte och historieprov väntar imorgon. Kul. Men det är ändå bara 3 dagar kvar tills jullovet, så det är ju skönt. Har inte köpt någon julklapp till mami än, har ingen aning om vad som skulle kunna vara en bra julklapp till sin mor. Lite tips uppskattas 👌


Likes

Comments

Idag så gjorde jag mitt gymnasieval (jag valde vilken inriktning jag skulle läsa på efter första året). Det fick bli.... Teknikvetenskap, taadaa! För drygt ett halvår sedan så var jag helt 100 på att jag skulle bli en spelutvecklare. Jag hade då bestämt mig för att gå spelutveckling och design. Nu sitter jag här, ett halvår äldre, med en kaffekopp i handen och väljer teknikvetenskap. Vad tänker jag med egentligen? Teknikvetenskap är ett av de svåraste, om inte den svåraste inriktningen man kan gå på.

Får väl njuta av min vackra tid jag har kvar tills jag börjar plugga Fysik 2, Matte 5 och Teknik 2.
Teknik är väl framtiden.. Antar jag väl? Sjukt kul att få vara med och utveckla den iallafall!

Likes

Comments

Skulle inte suttit fel med en sådan till Jul. Vill verkligen lära mig spela, får kanske bli ett nyårslöfte?

Mina visioner år 2015
- Lära sig spela gitarr.
- Plugga som fan till körkort, och börja övningsköra.
- Börja träna, på riktigt.
- Få A i alla ämnen (youwish)


Likes

Comments

En tanke som plötsligt slog mig, när jag läste om den f.d idol deltagaren Tristan Björlings död, var att livet faktiskt är kort. Den är kort, för att man kan aldrig veta när dagen man tar sitt sista andetag kommer. När jag skriver detta så tänker jag på hur jag var för drygt ett halvår sedan. En sur, deppig David. Glad var man sällan, alltid på dåligt humör. Jag var inte direkt någon livsnjutare. Detta ångrar jag verkligen. Istället för att lösa problem som uppstod, så lät man sig dras ner av dessa problem. Istället för att förlåta och förstå, fördömde man. Istället för att älska, så avskydde man. Istället för att se saker från andras perspektiv, såg man enbart saker från sitt egna. Istället för att leva, så dog man. Man dog bit för bit, vad betyder liv, om man inte lever den? Det är vetenskapligt bevisat, att oddsen för att födas och vara vid liv är 1 på 10 upphöjt i 2,685,000. Ja, chansen är i princip 0. Till er som läser detta, tänk, och tänk om. Lev gott, visa kärlek till dem ni älskar, tänk på er själva, men inte bara på er själva, utan också på människan jämte er, njut av livet, för att den finns. Tänk på de födda barnet som aldrig föddes, eller på blomman som aldrig blomstrade.

Likes

Comments


Det var ett tag sen jag bloggade. Detta beror främst på att jag har haft för mycket skolarbete att göra. Menmen, det är bara att gilla läget och försöka att blogga när man kan! Sen så kan man ju fråga sig, varför bloggar jag egentligen? Jo, mitt mål är inte att få många läsare, och bli populär inom bloggvärlden. Jag bloggar helt enkelt för att få ut mina tankar och åsikter, man kan säga att jag ser denna blogg som en liten dagbok jag aldrig hade. Sen så är det sjukt bra att ha en blogg, då man faktiskt övar sina kunskaper i svenska.

Saker som har hänt under halvåret.

Nu är det ett halvår sen jag slutade nian. Och saker har förändrats i mitt liv, vissa till det sämre, och andra till det bättre. Vänner försvinner, vänner skapas. Man börjar läsa på en ny skola, i en ny miljö med helt nya människor, Gymnasiet skiljer sig mycket från grundskolan. Man måste ta mycket mer ansvar, man måste engagera sig mer i skolan, det är nu allt börjar på allvar. Själva tempot man läser alla ämnen på, hur en lektion är uppbyggd, vilka ämnen man läser... Allt det är verkligen inte alls som på grundskolan. Saker och ting ändras när man går ur grundskolan. Man börjar att fundera allt mer och mer på framtiden, vad man ska bli, vad man vill göra med sitt liv helt enkelt. När jag gick ur nian, så var jag helt säker på att jag skulle hålla på med spelutveckling efter jag tog studenten. Jag planerade att gå i ett gymnasium som ligger i Trollhättan, jag hade byggt upp min egna lilla framtid, med samma vänner man umgicks med, och samma människor man älskade. Men saken blev inte så, inte för mig iallafall. Jag menar, vart är jag nu? Jag går på en skola i Uddevalla, med en teknisk inriktning. Förmodligen så kommer jag att välja teknikvetenskap inför andra året. Jag har inte några som helst intressen för spel längre... Jag spelar inte ens spel själv. Jag har helt andra framtidsplaner, helt andra drömmar. Jag umgås inte med samma slags vänner som man spenderade en hel barndom med, personer som man en gång älskade, och som en gång betydde världen för en, finns inte längre där. Ja, saker och ting förändras verkligen. man kan inte leva samma liv i all oändlighet.

Ja, saker och ting förändras, både till onda och det goda. Men oavsett vad som händer, ska man aldrig låta en förändring hindra ditt sett att leva ditt liv på. Livet är kort. Den dagen då man har vandrat färdigt på jorden, den kommer. Och man kan aldrig veta när. Därför så skall man leva i nuet, njuta av livet.


På tal om att njuta av livet, jag kommer att posta ett till inlägg, där jag delar mina tankar och funderingar om liv.

Likes

Comments