Kanske inte så mycket till fredag för mig. Har lyckats vända på dygnet nu under lovet, så jag vaknade för drygt 10 minuter sedan. Men jag har allt planer för dagen, lite senare på dygnet ska jag dra till min kompis Emma, som jag inte har träffat på ett halvår...Ska bli kul! Ja, och jag har också lite planer inför 2015 när det gäller denna blogg. Jag ska börja göra träningsinlägg, och lite plugg/studieteknik inlägg. Ska börja blogga på allvar nu, ska bli kul att se utvecklingen på denna ynka lilla olästa blogg!

Likes

Comments

Har hört att Celsius innehåller 56 mg koffein. Detta är rätt mycket om man jämför med redbulls ynkla 32. Villa testa och se om jag verkligen blev pigg så jag tryckte i mig 4 st. Nu ligger jag här och skakar och är helt sömnlös WOHO.

Likes

Comments

Idag så har man spenderat Julen med sin famila. Jag älskar jul, inte bara för att man får presenter, utan för att man får ge. Jag har alltid älskat att ge, jag blir gladare av att ge än att få. Men att få är ju alltid kul det med... ;)
Likes

Comments

​Hade som svenskauppgift att skriva en argumenterande text om vad som är mod. Tänkte att jag skulle dela med mig den, ge gärna lite respons och kritik!


När jag var ett barn, älskade jag när mor min berättade sagor innan läggdags. Jag älskade sagorna om modiga prinsar som offrade sina liv för att rädda vackra prinsessor. Om modiga hjältar som slogs mot drakar för att skydda sitt kungadöme. Men nu när jag är äldre, så ställer jag mig ständigt frågan, vad är mod egentligen? För mig är mod att våga vara sig själv. För mig är mod också att våga göra något bra för andra. Det är väldigt svårt att avgöra vad som är modigt eller inte, vi alla har olika uppfattningar om vad som är modigt eller fegt.

Snart är det jul. En sak de flesta människor associerar med jul är julklappar. Men alla har inte turen att få julklappar. Det finns människor som har det sämre. Därför tycker jag, att ett sätt man kan visa mod på är genom att våga tänka på sina medmänniskor som har det sämre. Många kanske bryr sig, men visar inte det. Många kanske tycker: "Jag betalar skatt som i sin tur går till bistånd, jag kanske inte har så mycket pengar jag själv". Men man behöver inte skänka stora summor pengar till välgörenhetsorganisationer, alla är inte Bill Gates. Men det räcker med att kanske skänka några enstaka kronor. 10 kronor kan vara avgörandet mellan liv och död i fattiga u-länder.

Vissa kanske tycker att mod är att våga balansera på en lina mellan två höga torn. Eller som vissa zoo artister gör, att sätta sitt huvud mellan ett krokodilgap, och sedan gå oskadd därifrån. Vissa kanske tycker att mod är att riskera sitt liv för andra. Redan för länge sedan ansåg man att mod var att dö en tapper död. I Homeros "Trojanska kriget" kan vi läsa om en ung tapper hjälte, som inte fruktade för döden. Ett orakel hade sagt att den första grek som sprang i land skulle dö. Denna tappra hjälte struntade i oraklet, och rusade ändå först av skeppet, och föll genast för en pil. Om mod inte är att riskera sitt egna liv, vad är?

Jag tycker inte man behöver inte riskera sitt liv för att vara modig. Det räcker helt enkelt med att vara sig själv. Att vara sig själv, gå sin egen väg och stå upp för sig själv är och kommer alltid vara modigt enligt mig. Alldeles för många individer följer strömmen av rädsla för att hamna utanför. Att våga visa rädsla är också modigt enligt mig. Många menar att de tappra hjältarna i antika Grekland, som krigade in till döden är den sanna definitionen av mod. Man kan tycka och tro att dessa hjältar aldrig kände rädsla. Men om man tänker efter, så var dessa hjältar rädda. De var rädda för att visa sig svaga, och inte visa mod. Att våga visa att man är rädd, är mod. Som kompositörerna Hasse och Tagge skrev i sin sång Inte mod: "Att våga vara lite feg-mod, ja var dej själv, för det är modigt"

Så, vad är nu mod egentligen? Mod behöver inte vara att riskera sitt egna liv. Mod kan vara något så enkelt som att våga ge till de behövande. Våga trycka på den gula knappen nästa gång du pantar, för att det är mod. Mod kan faktiskt vara enklare än så, att våga vara sig själv och våga visa rädsla, det är mod. Så var dig själv! Våga visa att du är rädd, våga vara den du egentligen är! 

Likes

Comments

Idag har man legat sjuk halva dagen. Skippade skolan idag för att vila istället. Men vila kan man då inte heller göra eftersom nationella prov i matte och historieprov väntar imorgon. Kul. Men det är ändå bara 3 dagar kvar tills jullovet, så det är ju skönt. Har inte köpt någon julklapp till mami än, har ingen aning om vad som skulle kunna vara en bra julklapp till sin mor. Lite tips uppskattas 👌


Likes

Comments

Idag så gjorde jag mitt gymnasieval (jag valde vilken inriktning jag skulle läsa på efter första året). Det fick bli.... Teknikvetenskap, taadaa! För drygt ett halvår sedan så var jag helt 100 på att jag skulle bli en spelutvecklare. Jag hade då bestämt mig för att gå spelutveckling och design. Nu sitter jag här, ett halvår äldre, med en kaffekopp i handen och väljer teknikvetenskap. Vad tänker jag med egentligen? Teknikvetenskap är ett av de svåraste, om inte den svåraste inriktningen man kan gå på.

Får väl njuta av min vackra tid jag har kvar tills jag börjar plugga Fysik 2, Matte 5 och Teknik 2.
Teknik är väl framtiden.. Antar jag väl? Sjukt kul att få vara med och utveckla den iallafall!

Likes

Comments

Skulle inte suttit fel med en sådan till Jul. Vill verkligen lära mig spela, får kanske bli ett nyårslöfte?

Mina visioner år 2015
- Lära sig spela gitarr.
- Plugga som fan till körkort, och börja övningsköra.
- Börja träna, på riktigt.
- Få A i alla ämnen (youwish)


Likes

Comments