Sitter på jobbet och längtar hem och till hästryggen. Muttrat lite över snön som kommit. Inte mycket men innebär att vi behöver brodda. Satt även och önskade mig en gammal hederlig rumpvärmaren till sadeln. Rickard Olsson berättade precis på radion om Kyndelsmässodagen’markering för att halva vintern hade gått. Man påmindes om att ha halva fodret kvar. Om det töade denna dag så väntade onda tider’. Okej jag kan väl ta lite snö och kyla idag då!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har haft väldigt svårt att komma ur sängen sedan en tid tillbaka. Men härom morgonen mutade jag mig själv ur sängen... ’om du går upp NU får du ta två godisar’ och vips var jag ur sängen. Normalt är jag väldigt ärlig men vid godispåsen skrattade jag och sa ’klart du bara få ta en’. Mutan funkade inte lika bra morgonen efter.

I söndags hotade jag Indra med att om hon inte satt en bra galopp på Red på framridningen skulle jag gå med in på banan och instruera... vilken energi på framridningen och jösses vilken runda de fick till och detta var första banan efter hans konvalescens. Sååå stolt 😍😍😍 Fin runda även med Macke!!

Så ja mutor och hot funkar... men mig lurar man bara en gång 🤣

Likes

Comments

Igår var en riktigk..dag. I morse skuttade jag upp och på radion sa det att enligt beräkningaroch algoritmer så är 15 januari deppigaste dagen.

Minjanuarilåt spelades på radion. Tänk att jag har lyssnat på den och skrålat medi texten men det är nu som först jag tagit texten till mig, förstått den ochgjort den till min månadslåt.

Jaghade en liten dipp när snön var på ingång men jag vände den genom att spenderalunchen med betalkortet på Granngården. Snöhelvete... mig knäcker du inte! Jagklä mig varmt och skotta undan dig!! Under eftermiddagen spelades 2017 årspepplåt två gånger så 10,5 timmas arbetsdag packades ihop med ...ett leende.Jag har störda kollegor som också underlättar arbetsdagarna https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f4c/1/16/1f642.png🙂

Hästarna fick vilalite idag och jag fick min meditativa stund och energipåfyllning i köketistället.

Nu värktabletter och sedanblir det bortamatch med mys ;)

Likes

Comments

Ja sedan vet jag inte vad som kommer efter det. Kanske nu det vänder. Vet att ingen fe kommer och svingar sitt trollspö och vips är allt lös. Vet att det ligger på mig. Förnuftet säger en sak men jag agerar tvärtemot vad som är till det bästa för mig. Jag förstår givetvis hur andra ser det och ser på mig. Jag förstår dem och känner ju själv att jag står utan egenvärde. Känner mig sårad, blottad, korkad och upprepar det hela om och om igen.

Gympaläraren var inte riktigt tillgänglig men innan det uppdagades så hade X gjort slut med AC och ja då fanns ju liksom jag som en lösning...

Det har blivit många tallrikar med skit serverade efter det. Jag har inte slevat i mig alla med stor aptit men förr eller senare så har skeden kommit fram och jag har destruktivt börjat tugga och tänkt att det här är sista portionen. Skiten serveras titt som tätt men än oftare serveras dubbla budskap. Jobbmellisen består numera av små vita tabletter som ska dämpa ångesten. Det är sån skam och jag vet att det bara är jag sim kan bryta det men just nu ter det såg hopplöst omöjligt. Psykisk misshandel säger de få som vet... jag förstår vad de menar. Jag förstår men jag kan inte förmå.

Jag er en otrygg själ och oroar mig och analyserar. Den kombinationen med väntan på nästa slukhål... ja det är ingen bra kombo.

Efter mycket om och men fick jag X att lyssna på Hemligheter och han hittade snabbt mun relationstyp nen uttryckte att ingen passade in på honom. Kan ni se det omöjliga i det här?? Han kan inte ens hitta sin egen relationstyp men förväntar sig att jag ska förstå honom och möta honom samtidigt som han sa att han inte var sig själv med mig. Han säger det på ett anklagande vis - jag har aldrig bett honom om hans lögner eller fasad utan snarare tvärtom.

Med hans nyfunna upptäck om min anknytningstyp hade man ju kunnat hoppas att han kunde möta en på ett annat sätt men istället har han börjat testa och ska fostra mig. Det gör ont att han är så orädd om mig men jag tillåter ju det.

Någon som varit lika destruktiv och självskadebenägen?

Likes

Comments

Men ändå full av tankar. Men det är precis som jag inte vågar mig tillåtas att tänka dem fullt ut. Jag har ramlat tillbaka... sorg och ångesten ligger så nära till hands igen. En liten ’feltanke’ så kommer den krypandes igen. Destruktivt - jag vet. Bara jag som kan bryta - jag vet. Enkelt efter hur jag blivit behandlad - ’ni’ vet. Jag borde veta... jag vet... men ändå är jag så svag. Jag som kände mig så stark under sommaren :|

Likes

Comments

kände jag när jag lämnade X jobb för ett par veckor sedan. Som jag skrev tidigare åkte jag för att säga till honom att bara ge sig och häva stöldspärren på den mobil som han hade givit mig men han hade ju begärt ut försäkringspengar för den. L is not for Love som jag brukade säga titt som tätt :O


När jag är hos honom så berättar han hur mycket han tyckte om mig, ja hur mycket han fortfarande tycker om mig och att han alltid kommer att tycka om mig. Ja älska mig. Han håller mig i sin famn en lång stund vid två tillfällen men jag kramar inte tillbaka. Han säger att han drömmer om mig. Så många gånger han sa "du är fin tjejen", "jag tycker om dig tjejen"... tjejen. Eftersom jag är svenskt känner jag mig lite kränkt på något vis när jag kallas tjejen av honom och jag kände att säger han "Pyret" så skriker jag rakt ut men det gjorde han inte.

När jag lämnar hans jobb känner jag mig så tom men ändå arg. Jag har väl någonstans förstått att han ännu skulle ha känslor för mig för det har jag ju skrivit tidigare och lagt ut sångklipp på men att han säger det. Att tänka det känns som en sak men att säga det känns så respektlöst mot sin partner. Man är i ett team och avsettt så behandlar man varandra med respekt. AC har varit online på dejtingsida ofta har det skvallrats om och då har jag känt att jag tyckt lite synd om X men sedan har jag tänkt att de kanske har konversation genom sidan han hittade henne på.... och sedan detta. Ja då tyckte jag synd om henne.

Nu verkar dock det hela ha fått en helt ny vändning då det kommit till min kännedom att han lagt till barnens fd gympalärare på FB och har börjat uppvakta henne. Om han är helt färdig med AC eller om det här är en början på back-up vet jag inte.... för att ha en back-up verkar vara nödvändigt för honom.

När det kom fram till hans bästa vän C att han hade kört dubbelt med mig och AC hade hans kommentar varit något i stil med "men varför måste du hitta ny direkt" eller likande - så som X iaf sa till mig. Ja det bevisar han ju ännu en gång uppenbarligen. Han är livrädd för att vara själv. Han går ännu i terapi men med det här agerandet så undrar man ju vad det ger annat än att det kostar staten en massa pengar. Jag tror faktiskt inte ens att han är sanningsenlig med terapeuten utan i hans värld säger man ju saker för att det skall låta bra och för att man skall målas upp som någon man vill vara.

Gympaläraren har sagt att hon tycker att det känns obehagligt men alla hans meddelanden och hans visade intresse men ärligt talat då tar man väl bort honom som hon yttrat att hon skall göra. Tror inte heller att han skulle skicka MASSOR med meddelande om han inte fick respons. Jag tror att det handlar om att man vill bli sedd och få känna sig intressant så hon lär inte ta bort honom trots att hon har en intressant dejt på ingång om 2 veckor, en kille hon tycker är bra och som redan sett över möjligheter till jobb på ön för att kunna flytta hit. Det är väl det som kan vara baksidan med sociala medier och dejtingappar.... hjärnspökena kommer alltid att viska "är inte gräset grönare på andra sidan" och man lurar sig själv och skall bara kolla läget lite. Sedan ser man ju de som ligger på sidorna år ut och år in för att man inte vågar binda sig i väntan på att hitta någon bättre. Jag säger inte att man skall ta första bästa men jag tror att man inte heller kan dra så fort det inte passar. Om känslorna finns får man nog jobba lite och inte förvänta sig att få allt my way for free.

Önskar att X kunde stanna upp och hitta sig själv, ge sig tid, stå för den han är men viktigast av allt - se till att jobba på realtionen till sina fina döttrar. Innerst inne är han en fin kille men med hans osmarta agerande och rädsla för att vara själv så blir han ett asshole i sitt agerande. Jag tycker fortfarande att hans svar på min dotters fråga om vem han älskar mest är skrämmande. För mig kommer min dotter alltid vara number one. Jag vet att det är olika typer av kärleksrelationer men i alla fall. Men jag har under sommaren sett flera exempel på hur pappor väljer bort sina barn titt som tätt framför "nya" barn/bonusbarn, nya partners och sig själva. Att unna sig saker måste man men att alltid sätta sitt eget kött och blod i andra rum känns väldigt främmande för mig.

Likes

Comments

... som du packade" hörde jag dottern muttra igår i stallet och jag kunde inte låta bli att garva varpå hon ser på mig och säger "tror du han var så korkad så han letade igenom säckarna".

Givetvis har han inte letat igenom några säckar för han vet ju att det inte låg någon iPhone där då han hjälpte mig att instrallera den veckor efter att han hade flyttat när han var förbi mig i stan och hade hämtat nachos åt oss.

"Jag har nu gått igenom sopsäckarna med mina saker som du packade ner åt mig och ställde i stallet.
Jag saknar ett par saker, min nya iPhone6 med imei 353798089441XXX
Kartong, laddare , lurar. Ja den var ny i kart och inget av det var nerpackat.
Kan inte hitta den någonstans!
Om den ligger kvar hos dig så vill jag att du lämnar den utanför min lägenhets dörr på Jä...."

Det är så korkat skrivet. Ja jag packade en del saker och ställde ut i stallet - efter att han dragit kvällen innan trots att jag förklarat för honom att det funkar inte att dra i tid och otid och nästa gång skulle bli den sista. Okej om han hade tagit en sväng men han kom inte tillbaka den kvällen så på morgonen packade jag för jag kände att det funkar inte att leva med någon som bara kan se till sina känslor hela tiden. Dagen innan han drog hade man på akuten sagt att nu fick jag inte utsättas för mer stress och så agerar han så här. Må han spelat Kents vackra sång, nå han ha lagt ut på FB hur underbar jag är men han fick det aldrig att kännas verkligt och jag kände ingen trygghet när jag visst att han kunde dra när som helst. Hurusom... jag packade en del i säckar och det försökte han senare få till att det var det som avgjorde det för han hade inte tänkt hämta sina saker - bullshit eftersom han hade köpt med sig säckar ut och jo jag packade men han hade nyckel och var i torpet och hämtade sånt som jag missat. Konstigt att man då inte tar med en sin nyköpta iPhone som dessutom låg i kartong på mitt sängbord och konstigt att man köper en ny iPhone till sig själv eftersom han köpt en ny till sig själv tre månader innan och konstigt att han hjälpte mig att installera *sin" iPhone med mitt SIM-kort. Min familj var ju här dagen då han gav den till mig och jag har ju skrivit till vänner att jag hade fått den av honom i födelsedagspresent. På FB skrev jag inte ut vad jag fick utan bara att jag kände mig sjukt bortskämd. Det var så fånigt skrivet men jag satt mig och författade två svar med olika ingångar men jag skickade inte något samma dag. Dagen därpå eller om det var två dagar efter var min (nej förlåt hans *ironi*) iPhone stödlspärrad. Jag orkade inte kontakta honom om det just då men förhörde mig lite via försäkringsbolaget, polisen och operatören. En polis som jag hade kontakt med tyckte att jag skulle göra en polisanmälan för det är olagligt med "återtagande av egendom" men jag kände att jag inte hade energi och kunde ta beslut där och då om det var så schysst. Han sa att nej ge det lite tid för "svenska män blir lätt kränkta men brukar inse vad de håller på med".

Jag har klarat mig rätt bra men nu kände jag att jag var i behov av att få igång mobilen så i torsdags åkte jag till Xs jobb och sa att jag tyckte att det var dags att häva stöldspärren nu. Att han vill jävlas med mig är en sak men hans svar får mig att tappa hakan - han har lyft ut pengar på försäkringen för den. Alltså har han inte bara polisanmält den falskt utan han har dessutom begått försäkringsbedrägeri. Jag vet ju hur han agerade med min kyl som gick sönder och tog fram kvitto som han tyckte jag kunde lämna till försäkringsbolget men det gjorde jag aldrig. Jo jag vet att han inte är den vassaste kniven i lådan men att först anmäla något falskt och sedan begå bedrägeri efter det svek som han utsatt mig för - han litar så fullständigt på att jag inte skall sätta honom i skiten uppenbarligen.

När jag påtalade för honom att nu är det hans val och han får se till att lösa det med min mobil så är han kaxig och säger att jag har inget att komma med. Jag påtalar då att jag även insett att han ljugit om sin inkomst även för mig (han gjorde ju det för ex-frun och nu även angivit en mycket lägre inkomst till mig och "snyltat på mig" så han hade så låg inkomst och underhållsbidraget att betala) har begått andra brott mot pappa staten. Han svarar då att kommer jag ta upp det så kommer han se till att jag blir utan bostad. Den var så väntad för den har han hotat med tidigare så därför har jag ett litet ess i rockärmen men det kommer jag inte ange här och nu ifall jag sätts i en situation där jag måste sätta hårt mot hårt för min och dotterns framtid.

När han pratat av sig lite och jag sakligt har gått igenom hur det har sett ut och vad som gäller så börjar han prata om andra saker och skojar i butiken men säger emellanåt att han måste fundera på hur han skall lösa det med mobilen. Han följer mig ut till bilen och där fortsätter samtalet (jag skriver om det separat). Samtalet avslutas med att vi säger hej och jag hojtar efter honom att jag kollar mobilen imorgon fredag. Varpå han vänder sig om med ett leende och säger "gör du det". Mobilen var inte igång i lördags när jag kollade. Har inte kollat igen men vet väl vart landet ligger.. Imorgon skall dottern klippa sig och frisören ligger bredvid försäkringsbolaget....

Likes

Comments

Det blev en brokig sommar och jag har varit sååå blogglat. Jag använde mina första två semesterveckor till att jobba extra och under mina arbetspass fick jag mycket tid för reflektion och vända och vrida senaste tiden och händelserna. Så behovet att skriva av sig kändes inte lika starkt under den tiden. Har funnit nya vänner och andra som funnits i min närhet i flera år har jag börjat se med nya ögon. Det och de har stärkt mig! Men det har varit en jobbig sommar då jag fått se både en nära vän och vår ponny lida och det tär. Men det är bara att kämpa på!! Frånsett det sistnämnde har det varit en sommar där jag fått mer bränsle än senaste 1,5 året så jag har orkat att köra på och även ta mig igenom det jobbiga.

Det jag hade tänkt skriva om tidigare är ju givetvis relaterat till den tidigare relationen och det svek jag fick uppleva. Jag har varit så besviken och klandrat mig själv för att jag inte gick på magkänslan och lät det gå så långt så smällen tog så illa. I korta drag - X är skyldig mig pengar för en sak och har saker som är mina. Jag får igen respons när jag påtalar detta, avbokar hans läger som jag betalat till förmån för dottern, får ett brev där han givetvis inte håller sig till sanningen och tror att han är smart som skall trycka till mig, han spärrar min mobil som jag fått av honom vilket då innebär att han har gjort en polisanmäla på falska grunder. Jag var förutseende. Har varit i kontakt med polisen och de tyckte jag skulle anmäla hon om men jag sa att det hade jag inget större intresse av eftersom jag tänkte att det får landa... och som en kriminalkommisarie sa "svenska män blir lätt kränkta men det brukar gå över". Ja det var ju inte jag som körde dubbelt och ljög. Ibland kanske det hade varit bättre att ljuga än att vara rak och "för" ärlig men det ligger inte för mig.

Tiden har gått, jag har fyllt på med energi, försökt fylla på med pengar men hästen har i sommar kostat mer än han kostade att köpa så den planen sket sig. Tur man haft stöd i sina vänner och familj och orkat kämpa på och oftast med ett leende. Så sammantaget så har det känts så jävla bra trots detta och jag har känt mig harmonisk och fri. Fri att vara jag!!! Men sedan kom det en släng av ilska när ännu en lögn uppdagades. X betalade 2000 kr i månaden och i den summan ingick husrum, mat, hygienartiklar, kläder, ja det mesta. Han betalade när han hämtade snabbmat. Under vår tid tillsammans har han köpt en endurohoj, en bil och två resor kontant för som han sa till mig - pengar för uthyrning av lägenheten. Nu visar det sig att han inte alls har 22000 kr i månaden utan han har i snitt haft över 28000 kr i månaden. Snacka om att man känner sig blåst när man har köpt hans snyftstories om underhåll, dyra barn, lån, utgifter samtidigt som jag varje månad fick nalla från mitt sparkonto. Han som anförtrodde sig till mig att han ljugit för ex-frun om din inkomst och bonus eftersom hon var så kontrollerande och att han blev skinnad på pengar av henne varje månad och när det fanns extra pengar på deras räkningskonto så tog hon dessa. Antar att det inte riktigt är så det har gått till men jag köpte det med hull och hår och tyckte att hon varit en kontrollerande ragata. Å inte nog med att han dragit snyfthistorien och haft det bra ekonomiskt här... han har även inte varit helt sanningsenlig när det kommer till det ekonomiska mot pappa staten. Jag må vara blåst ekonomiskt men han är blåst på andra plan...

Rörigt inlägg och orkar inte läsa igenom det... alla ord är typ understrukna med rött då jag lyckats göra någon najs språkinställning :/

Likes

Comments

Inte haft motivation eller tid att skriva men några av dagens reflektioner nedskrivna i paus på utbildning.

- kondomreklam på radion... fan vad skönt att slippa allt kladd. X hade en utrustning som det mer eller mindre rann ur. Älskar att skeda men mindre trevligt när det innebär att båda måste byta kläder, ofräscha sängkläder mm. Bara man kramades lite hårt på hans jobb vart det fläckigt :O
- tog på en vadderad push-up tittade mig i spegeln och bytte. AC kom på tävlingen med sån push att det såg ut som strutar på en planka. Fick mig att se på det hela med nya ögon för det såg fan inte klokt ut!! Blev en naturlig bh idag :)
- men det naturliga innebär att jag nog får äta upp tuttarna lite eller lära mig gå på händer... gravitationen och min kropp samspelar inte riktigt - för jag tror inte det beror på åldern :D
- kund i fokus... betyder det superbra service till en kund eller pengar till tio!?!

Likes

Comments

Igår stod övertid på schemat. Brukar vara så skönt att jobba på helgerna då man får ett sånt flytt och känner sig produktiv. Tyvärr infann sig inte den känslan igår och efter 8 timmar kastade jag in handduken och åkte och kollade hoppträning istället. Första kommentaren från ponnymamman, som både hade en utgång och morgonpass i bagaget, var... Fan vad du ser trött ut. Är du bakis? Kände då att jag hade ju likaså gärna kunnat hänga med ut kvällen innan. I affären stod jag som lobotomerad och det var inte mycket av värde som landade i korgen men solcellslampor och godis fick jag med :O

Dotra fick med sig kompis hem vilket jag kände var skönt för då slapp jag rida och tänkte att jag skulle ta en lugn afton men jag vet inte om jag vart övertrött eller vad som hände... efter mockningen vart det gräsklippning med en kass gräsklippare. Eftersom klipparen är mäkta trött får man ha tålamod och gå långsamt. Hann inte klart innan det var dags för middag till tjejerna. Sedan rullade det på med klippning, harvning, disk, städ, tjejsnack, ta vara på regnvatten, fodra och sedan nana kudden.

Det var med en så skön känsla jag landade i sängen. Känner ett sånt lugn trots att det finns mycket på schemat. Ingen stress och mitt i alla göromål bara ta sig tid för ett långt samtal tjejskvaller, skratt och energi. Jag kan inte förstå hur jag accepterade situationen med X och bara körde på och stressade sönder mig själv i jakten på att få känna lite uppskattning och bekräftelse och så gav det hela bara motsatt effekt. Under samtalet igår så stod det så klart för mig att jag borde sett den här utgången, hur många han sårat tidigare och att jag var en del i att såra den som stod innan mig. Jag försvarar mig med att han ljög för mig vilket han iofs gjorde men jag var ändå en del av det hela även om jag där och då var omedveten om det hela. Insåg även igår att det förekommit osanningar om hans tjejhistorier och dejtande sedan skilsmässan. Tycker synd om hans fd fru och barn. Vet inte varför men jag önskar jag hade haft samtalet med frun tidigare och hade kunnat stå på mig på ett annat sätt. Som jag kämpade, tröstade mm och så fick jag ta emot kommentaren som kändes som en käftsmäll förra sommaren. Det slöt med att han fick en örfil och som jag har skämts för den, fått höra om den, blivit nedvärderad och uthängd i hans version till släkt och vänner. Jag skämdes över mitt agerande och gillade läget med att bli smutskastad men idag hade jag inte tvekat att göra om det!!

Likes

Comments