Löprundorna är ju definitivt trevligare men mycket varmare. Finns ett bra utegym hör också. Men det ligger i en park vinet gör aktiviteten stel. Det stod 3 byggnämnden och kollade medan jag stretchade. Vet egentligen inte om de kollade på mig, men med tanke på att jag var den enda där är du ändå rimligt.

Nu sitter jag och dricker en grönis i parken. Det är så mycket liv här. Är så underhållande att sitta och kolla på alla människor. Observera kontorskvinnan som köpt med sig en sallad och en vattenflaska. Hon verkar hata sin klackar och tighta, knälånga kjol. Känns som att alla typiska, unga kontorskvinnor har just den kjolen, alltid enfärgad, grå. Även än skjorta eller tröja utan mäster, helst ljusblå. Den arten äter endast sallad och dricker vatten.

Framför mig sitter den nyblivna familjen. All fokus på att ge barnet uppmärksamhet. Mamman vill gärna torka bebisens mun var och varannan minut. Han är inte ens kladdig runt munnen. De har en uber-mega-super version av barnvagn med alla funktioner som kan tänkas behövas...och inte behövas.

Även de två 35-åriga kvinnorna som sitter och kallpratar med varandra, de tycker nog inte ens om varandra. Ingen skrattar genuint, för de båda vet att skämten inte är roliga. Säker självklara saker, säger att de är så lyckliga-det är de nog inte. De verkar vana vid att fakeskratta. Men det är väl alla snart.
Interesant ändå att de båda känner sig så tvingade att stanna upp och prata, de vet båda att ingen vill, men man måste. Måste låtsassyrras fast de själva vet att det är fake. Måste låtsas vara övertrevliga, säga "vi måste ses någon dag, catch up!" Det kommer aldrig hända och det vet fe båda.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God morgon!

Lets talk crazy food again. Bor jättenära ett superhärligt ställe som heter Macchiato. Sitter och lyssnar på en podcast om sömn, samtidigt som jag fixar saker som måste fixas. Väldigt intressant faktiskt.

Idag beställde jag en sourdough toast med riccotta, jordgubbar, honung och quinoa. Lite crazy sådär men supergod! Riktigt bra frukost. Kan rekommenderas. Det är ju lätt att göra hemma, få ingredienser och får att förbereda. 5/5 i frukostbetyg.

Man får även göra receptet till sin egen juice. Eftersom att jag är beroende av gröna, så valde jag grönkål, apelsin, ingefära och mynta, jesus it was gooooood.

Man verkligen ser fram emot morgnarna här. Inte som hemma. När man vaknar runt 8 och går ut så finns det liv på gatorna. Man blir pigg av det. Man ser även fram emot sätta tänderna i dessa goodies.

Likes

Comments

Okej, lets talk avokado crisps. They nice, not gonna lie. Men egentligen, vad är grejen? Ska det vara ett nyttig alternativ till vanliga fries. Irreplacable. Känns ibland som att den här hälsohypen spårar. Tror man att man är supernyttig om man går till burgarrestaurang och istället för fries käkar två hela deep fried avokado? Tror inte det.

Man tror att det är gott för att man tror att man är hälsosam. Men vem gillar egentligen varm avokado? Du lurar din hjärna. Supermycket fett i, supermycket energi. Obviously bättre fetter än vanliga fries men när man ändå är up for a brurger, get some real fries.

1. Avokado är inte "skinny food", visst det är hälsosamt men käkar du två avokades till en hamburare, nej skulle ej tro det.

OBS!

2. Cesarsallad är ej hälsosamt. Cesarsallad för på isbergssallad med zero vitaminer, zero godness, and is basically eating...zero. Mest vatten. an blir inte mätt och du kommer därför crave more food.

Ville bara make that clear.

Likes

Comments

Vi fick lägenheten!!!!

Woop! Är så glad. Kommer kunna packa upp min väska, har en garderob och ett rum att ha mina saker i och ett kök! Vi har ett kök, vi kan göra egen frukost och allt. Känns så bra.
Har sökt jobb idag. Hittade en jättemysig klädbutik med jättefina saker där jag lämnade mitt CV. Men det är svårare än jag fått berättat för mig att få jobb här.

Fick lämna mitt CV på ett anats tälle till av ca 10 st. Det var ett café+ restaurang+bar. Manegern där var snabb på puckarna och ville efter att ha läst mitt CV i ca 2 sekunder, alltså inte alls, avgöra hur bra jag var på att skumma mjölk. Så han föste in mig till expressobaren och sa typ "shoot". Var så nervös och chockad. Fwy så blev inte mjölken så bra haha. Det är svårt när det står en italienare två centimeter från kannan och kollar på varenda rörelse, varenda bubbla som i den studen känns avgörande för om du kommer hunna överleva livet i Sydney.

Hoppas på butiksjobbet men får se till att söka några fler!

xoxo, bajs

Likes

Comments

Idag vakande jag som vanligt vid 7. Adam ringde när jag var nyvaken. Tid en morgonpromenad och köpte frukost. Satte mig sen i en park och pratade med bästa Anton som kommer soon!

Det finns även mycket fina parker här. Så satte mig i en av dem och väntade uteliggare på att fio skulle vakna.

De har ju inte bryggkaffe här. Så vill man ha iskaffe så får man americano med ca 6 espressoshots. Alltså när jag satt där och läste i solen, kände jag mig helig. Grejen är att man blir typ hög av all koffein. Blev helt avslappnad och glad! Haha, sen när jag reste mig upp så darrade jag som fan och det gör jag än.

När fio kom så gick vi och fixade bank osv. Allt är så omständigt när man ej har boende, ej har jobb, ej har bank. Som i Sverige så krävs det innan man skaffat det, vilket är absurt? Som när man ska fixa legitimation och de kräver legitimation för att skaffa legitimation, de tär rätt sjukt.

Gick och åt lunch-lever verkligen inte backpack livet som förväntat. Men allt lockar!!! Inte mitt fel.

Snygga killar är en bristvara. När man ser någon kommenterar man det därför. Har sett fler kängurus än skygga karlar. På detta ställe som heter The Garden, jobbade en medioker kille vilket jag berättade för fio när vi stod i kassan, "han är ju snygg dö!" Fio ryckte på axlarna and i was like "guuuurl Omg, u kiddin me brah?" "När han tog vår beställning så ändrade hon sig. Men självklart som sanningen fram när han frågade på svenska "Hahah, tjejer ni är svenska va? Jag trodde väl det"

Med risk att låta som en girls-girl igen så vill jag meddela att det var brutalt stelt och att jag hatar (i Dont) honom. Kan han inte vara en vanlig svensk och låtsas som ingenting?
Känner mig kränkt.
Han har gått mentalt folkmord på oss, känner jag. Och det ska han få fan för.

Se hur mysigt? Men kommer inte komma tillbaka förrän jag får hämnd. Hans Ka stå till svars, för det han jag gjort.

Efter det var vi på en visning för en lägenhet i Bondi, 7 min från Bondi beach, det kändes så bra!!

Tjejen som hyrde ut var sååå trevlig, fick massor av energi av henne, typ som en Annika! Man bara drar till sig all energi som bara flyger och far ut med utstrålning.

Hon hade även gått på YBC som var från saltis, så hade massor att prata om! Håll timmarna mina 1 bloggläsare (its me).

Likes

Comments

Hej bloggen!
Det finns så gosa frukostställen här. Förre leva hostellivet men det är svårt när det är supermysiga frukostkaffer överallt!!!

Med risk att låta som en girls-girl så måste jac säga att jag, efter att ha inmundigat nörd och bullar (typ, i princip, nästan varje måltid), mår väldigt bra av frunkt och grönt!

Även solen gör nytta.

Vaknar tidigt, runt 7 varje dag och tar en promenad, sätter mig på ett frukostkaffe och väntar på att fio ska vakna.

Trots all stress för att hitta boende och jobb, mår jag jävligt bra!

Likes

Comments

Fyfan, vilken resa. 35 timmar, 3 mellanlandningar, och trsiga flygplanssäten haha. Men vi är framme i Brisbane. Fick sitta bredvid en gubbe som presenterade sig genom att säga "ohh...pretty girls!!!". stndardmy luck, resen av resan ville han visa bilder på hans hus osv, var väl lagom road.

När vi skulle boka tågbiljett så var de slut och insåg även att det tar 15 timmar att ta sig till Sydney från Brisbane. Tågstationen är precis bredvid hostlet som vi bor på och igår kväll satt jag kollade in i de slitna vagnarna, de såg ut som svenska tunnelbanor där inne typ. Så det blir spännande med 15 timmar!

Folket här tror att vi är dumma huvudet. När vi har frågat runt vad lättaste sättet att ta sig till sydney är, buss eller tåg, så tittar de på en med avsmak och säger. "ehh....plane? (duh)"

Men vad ska två pollisar som vi göra i en storstad? - ta tåget 4:55 imorgon och käka nötter och dricka vatten i 15 h!

SPÄNNANDE ÄNDÅ!!!!- det är spännande för jag undrar uppriktigt om vi ens kommer att klara oss i detta land!

Likes

Comments

Man lär sig i tidig ålder om smärta. Mitt första minne var när jag var tre år gammal. Jag srang på grusvägen och snubblade på en stubbe, jag ramlade och började blöda på knät. Jag grät men mamma tröstade mig, hon gav mig ett blått bamseplåster och det gjorde inte lika ont längre.

"Det här är en sann historia. Eller jag vet egentligen inte vad som är sant och inte, men det är mina upplevelser och det är sant". 

Mitt senaste minne, liknande detta, ett sånt som man sällan glömmer, då vad jag 19 år gammal. Jag minns det lika tydligt. Jag minns att jag var ledsen men som jag fick lära mig i tidig ålder så gråter man inte framför någon om man ör ledsen. Pappa brukade söga att jag var töntig om han ansåg att jag hade en dålig anledning. Och jag antar att min anledning var dålig och töntig. Eller så var jag bara full och rädd att visa mig sårbar framför mitt nyblivna ex och alla hans kompisar. Jag ville inte att han skulle veta att jag var ledsen och jag ville inte att att hans kompisar skulle tro att jag var mentalt instabil. Jag gröt så tyst jag kunde tills allt kändes hopplöst. Precis i den stunden ser jag mitt ex komma upp för trappen och jag blir ännumer ledsen. Min finaste finaste bästis, den enda personen jag verkligen älskat utav hela mitt hjärta. Det finaste och mest oskyldiga ansiktet, personen jag känner mig 100% trygg med. Jag gråter ännumer, för jag älskar honom, vill krama honom, vill att han ska väcka mig och säga att han älskar mig också. Men han går emot mig, rycker telefonen ur min hand, drar in mig i ett rum och frågar surt "vafan det är som pågår?". "Inget" säger jag, "inget." Han är arg, man märker det. Ändå försöker han krama mig. det känns konstig och jag vill att han ska slöppa. De är en konstig känsla det där, när han försöker trösta men man märker och man ser i blicken att han inte vill, för jag är bara töntig. Jag är bara mentalt instabil.

Han slöpper inte. När vi var ihop och han hade gjort någonting dumt så gjorde han så för att lugna ner mig, han kramade mig hårdare för att jag skulle känna att han fanns där, att han inte ville släppa mig, även fast jag var frustrerad och ledsen. Nu kändes allt annorlunda, för jag ville vara ledsen man han såg på mig som om jag var töntig, precis som pappa gjorde.

Jag hade under en tid under den här tiden i mitt liv börjat på grova panikångestattaker, så att han höll fast mig när jag redan var ledsen och frustrerad, gav mig panik. Jag försökte knuffa bort honom för att få rum att andas. Han släpper mig med ett ryck. Han stirrar på mig och ögonen som brukar vara stora, vackra och skogsgröna, blev plötsligt smala och svartnade. Han stirrade på mig ett kort tag och jag han inte reflektera över vad som hände. Tydligen hade jag under min panik över att få bort honom råkat slå bort honom med min mobil, vilket tydligen hade träffat en finne eller någonting. ("jätteont gjorde det", har jag fått återberättat). Någon sekund stirrar han på mig medan ögonen och ansituttrycket ändrar form. Jag stirrar tillbaks och börjar känna mig lite illa till mods. Han rör sig snabbt framåt tar ett grepp omkring min hals och trycker ner mig i sägen med ett strupgrepp. Jag vågar inte tita, jag är rädd och vill inte se honom göra såhär. Jag vill inte se just honom göra så här mot mig, inte min finaste, snällaste dästaste kompis, den finaste och mest oskyldiga ansiktet, personen jag känner mig 100% trygg, han jag älskat över hela mitt hjärta.

Jag tror att jag gråter ännu mer vid det här laget och några långa sekunder senare känner jag hur han snabbt rycker bort handen, jag sätter mig snabbt upp, tittar på honom med gråten i halsen. Blicken och med lika svart och intensiv blick som innan tar han sats med halva kroppen och slår till mig, med öppen hand, i ansiktet. Han träffade lite fel, mitt örhänge, som jag fått råd om att köpa av min greniga kusin från New York, flyger av. Och jag sitter kvar med hår i munnen och mot kinden som klibbat sig fast med hjälp av tårarna och slaget.

Det gör inte ens ont, inte på kinden men helvete vad allt annat i välden och i kroppen värker.

Jag önskar att jag hade kunnat lägga mig och gråta och att någon hade kommit fram med ett blått bamseplåster, så att det skulle kännas bättre. Men ingen märker och han springer snabbt därifrån. Och inte kan man väl heller plåstra när hela kroppen krampar av smärta.

Det värsta var aldrig våldet. Det värsta var sveket. Att någon som man själv känner att man skulle kunna göra allt för, någon som jag nästan skulle kunna dö för, vill mig illa. Han ville att det skulle göra ont för mig, han ville döda mig för några sekunder. Speciellt när man kommer ut ur rummet, darrande av chock och ser honom dricka öl med sina kompisar, som om ingenting. Som om absolut ingenting.

Man lär sig tidigt om smärta, men man vänjer sig aldrig, det finns så många olika typer och det gör lika ont hur många gånger man än blir slagen, hur många gånger man än blir misshandlad, vare sig det är fysiskt eller mentalt.


Likes

Comments

Speaking of tidsfördriv, kreativitet och att ta hand om sig själv. 
Efter att ha suttit i fönstret och lyssnat på musik så insåg jag vikten i att ta hand om sig själv både psykiskt och fysiskt. Efter en löptur vill man bara dricka massor av vatten men jag är inget fan av vatten, sjukt nog så tycker jag inte att vatten är särskilt gott. Därför tog jag fram min gamla vän, mixern. 


Röd jordgubb
Vatten
Frysta jordgubbar
lime
mynta
ingefära

Grön mynta
vatten
grönt te​
mynta
lime

Gul mango
vatten
mango
citron

Så gott och fräscht! Flyttade om på balkongen så det blev supermysigt! Lite jordgubbsvatten och återhämtning och jag mådde toppen, även fast jag var själv, och även fast jag skulle börja jobba 6:30 dagen efter och även fast jag inte hade några planer för resten av dagen. 

Likes

Comments