Cykelstrul...

Cykeltankar

Semestern kom och gick, och ett långt sommarlov kom till sitt slut. Den välkända rutten till jobb och förskola kördes igen, denna gång på cykel. En spännande start, en nytändning. Hösten för med sig en enorm kraft och energi som läggs på målsättning, hälsa och att må bra.

Jag har mått så bra att av att cykla. Det har hittills inte varit en uppoffring att låta bilen stå. Att ta cykeln har snarare varit spännande och kul, något jag har sett fram emot!

Dock tycker jag att motorn har varit seg sen vi fick cykeln. Efter första veckan eller så började motorn att slå av i uppförsbackar - när den behövdes som mest! Detta problem spred sig från uppförsbackar till raksträckor och jag kände att jag fick släpa med mig cykeln snarare än att den förde mig framåt.

Efter några mail och obesvarade telefonsamtal stod jag fortfarande som ett frågetecken bakom min lådcykel och kliade mig på hjälmen. Efter ett samtal med en jättetrevlig Peter på Cargobike så kunde vi ringa in sensorn som boven i mitt cykel-drama. Jag hänvisades till en video på deras hemsida med instruktioner på hur jag (läs: min man) kunde fixa sensorn. Problemet var busenkelt att lösa, bara för mig (igen, läs: min man) att putta sensorn lite närmare ”brickan”. Nu går Bamse som aldrig förr och det känns ännu bättre att cykla - tack Peter (och min man)!
Om det finns någon annan förvirrad, hjälm-kliande stackars själ där ute med cykelstrul så kanske även ni kan få hjälp av detta: https://www.cargobikeofsweden.se/cargo-video/


Nu när cykeln drar igång är det bäst att hålla i sig!Pling plong!


/Pinglan
#cykelsamverkansörmland #hållbarlivsstil #cykelpendla #cyklaförklimatet #cargobike #testcyklist #PeterpåCargobike  #hjälmenärviktig

Gillar

Kommentarer