Hundträningen i veckan

Hej på er!

Denhär veckan har varit ganska hektiskt. Sista helveckan i 2an. Vi har varit ute och tränat en hel del. I onsdags körde vi fågel, sedan har vi klickertränat en del och i Fredags hade vi åter igen träning med viltelever.

På träningen med vilteleverna hade vi med tre hundar denna gång. Vi startade med rapporten på alla tre så vilt fick testa på de olika hundarna. Sedan pratade vi lite om de olika bruksgrenarna.

Efter det lade de varsina IPO spår och medan vi väntade på att spåren skulle lägga sig visade vi upp patrullering med Thor, en av hundarna. Sedan var det dags att gå spåren. Jag tänkte att det säkert kunde bli lite flummigt för Minas del, eftersom vi spårade nära en fågeluppfödning, hon löpte och det var två likadana spår bakom henne. Men det gick prima! Riktigt nöjd med henne! Hon hoppar över vissa godisbitar vilket är ett tecken på att hon förstår uppgiften. Sedan har hon lätt för att snurra så jag ska börja köra med dubbelkoppel.

Igår hade vi träningsdag i stallet med hundarna. Jag och Mina tränade lydnad, läggande under gång samt hinder. Sedan tog hon ett till IPOspår, denna gång bakom stallet vilket inte var en speciellt öppen yta. Körde med dubbelkoppel och det fungerade bra.

Idag blir det vilodag för Mina efter en härlig vecka. Själv ska jag jobba med skolarbeten. Ha de!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229