Garlic and oil pasta

english below!


Vi alle kender godt det, at man kommer hjem sent, men har ikke overskuet til at lave det helt store mad. Og man har måske ikke lyst eller har råd til at betale for en god omgang junk food. Bestemt, hvis man også gerne vil leve varieret, så må man gå til noget helt andet. Normalt vil man oftest til en spagetti bolognese eller pasta cabonara, men det kan også godt blive kedeligt.

Derfor har jeg tænkt mig at give jer den oversatte version af den italienske ret: Pasta Aglio e Olio. Som jeg ville kalde den på dansk: hvidløg og olie pasta/spagetti.

Ingredienser:

  • 3-5 fede hvidløg (Du kan tilføje flere)
  • ca. 1 kop/dl persille
  • 200-250g fuldkorns spagetti
  • ½ kop/dl oliven olie
  • ½ citron
  • salt og peber

Du kan tilføje svampe, for at få mere fylde til retten


Vejledning

  1. Skær hvidløg i tynde skiver og derefter skær persillen fint ud.
  2. I en gryde, kom vand og rigeligt af salt og kog pastaen/spagetti til den kun lige er ved at være færdig. (mere fordi den kommer over på panden senere.
  3. Kom oliven olien i en stor saute pande eller en stor normalt pande på medium varme. Kom hvidløget i og rør rundt indtil det er blevet gylden på kanten.
  4. Kom pastaen/spagetti på panden med ca. 1/4 af pastavandet og rør rundt.
  5. Tilføj saften af citronen og persille og rør rundt indtil det er jævnligt fordelt.
  6. Hvis saucen er for vandet, lad det blive på varmen i ca. 1-3 minutter, så skulle det gerne tykne sig lidt.
  7. tilføj salt og peber efter behov.
  8. Server det på en tallerken eller skål.

God med en tør hvidvin!

Bon appetit!

______________________________________________________________

We all know the feeling, about coming home late, and don't really wanna cook food. And maybe you don't want to have junk food and if you wanna live variated, then it's not gonna happen. Normally people I know go to make pasta bolognese or pasta carbonara, but for me it can become rather boring.


Therefore I have translated in danish the pasta aglio e olio.

ingrediens

  • 3-5 garlic (more if you want)
  • 1 cup fresh parsely
  • ½ cup olive oil
  • 200-250g wholemeal spagetti
  • ½ lemon
  • salt and pepper

You can add mushrooms if you like.

How to do

  1. Cut the garlic in thin slices and chop the parsely finely.
  2. In a pot, boil the pasta/spagetti in salty water until it becomes slightly undercooked.
  3. Put olive oil in a pan/saute pan on medium heat. Add the garlic (and mushrooms) and cook until the garlic have become golden on the edges.
  4. Add the pasta/spagetti on the pan together with 1/4 cup of the pasta water and stir.
  5. Add the lemon juice and the parsely and stir until mixed.
  6. If the sauce is still watery, then let it cook for 1-3 minutes until it have thinken a bit.
  7. Add salt and pepper to your liking.
  8. Serve on a plate or a bowl.

Goes great to dry white wine.

Bon Appetite!

#food #foodstagram #vegetarian #vegetariskt #mad #sund #healthy #healthyfood

  • Recipes

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229