Gårdagen började med att jobba och fixa på examensarbete tillsammans med en i gruppen. Efter några timmar fick vi verkligen nog av de hela så det fick vara bra för den dagen.

Lite senare hade jag en av mina arbetsintervjuer inför sommaren. Intervjun gick bra, de tyckte min CV stack ut, haha! Det var en oväntat tyckte jag.

Efter intervjun tänkte jag bara dra på mig pyjamasbyxorna, äta lite mat och bara kolla Wahlgrens värld hela kvällen. Men så ringer en fin vän och föreslår att gå och kolla Fifty shades freed på bio och självklart lät det bättre än vad jag hade tänkt. Vi stannade på Robert's coffee före filmen och då jag inte gillar kaffe tog jag en kakao. Den smakade bara grädde! Alltså fy... finns inte nåt värre. Men instagram vänlig var den ju åtminstone.

Filmen var riktigt bra tycker jag, mycket bättre än den förra så nöjda gick vi från Finnkino.

Idag ska jag ta tåget till Karis och åka hem till mamma och pappa och hälsa på, börjar vara ett tag sen. Nu ska jag äta mitt morgonmål och fixa mig klar, ha de bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hello, eftersom jag är i Vasa så var det ju på tiden att träffa Raffen igen. Så snabbt bestämde vi oss att prova på Venn i Rewell center. Stället var mysigt, trevlig inredning och drinkarna goda, vi fick dessutom gratis popcorn!
Definitivt godkänt och kan besöka det igen.

Veckan i Vasa börjar lida mot sitt slut. Jag har jobbat, åkt med S till Gerby och ätit pizza på Dallas och haft det otroligt bra! Humöret går nog uppåt för mig alltid då jag kommer till Vasa.

Ha det så bra alla!

Likes

Comments

Hejsan! Läget? Här hemma hos mig känns det stökigt. Har inte varit i skick sen jag kom hem från Vasa och har inte haft ork att hålla ordning, så därmed stöket. Idag känns det bättre dock så jag är på benen igen och har varit och handlat. Har varit så länge utan mjölk!! Härregud vad jag saknat att dricka mjölk på bara några dagar. Skulle aldrig klara att ge upp mjölkprodukter, mjölk is life people.
Mina dagar saknar varierande innehåll nu för tiden då det är examensarbete på gång och det är någonting jag borde ändra på då jag är väldigt uttråkad snabbt.

Lite blekare än vanligt men vad kan man. Ska aldrig igen påstå att "jag blir då så sällan sjuk" , har haft så mycket flunssa och hosta och feber den här hösten och vinter att djiisus.

Likes

Comments

Den här paletten har jag velat ha hur länge som helst, och nu när jag hade ett presentkort som gick även till Sokos så tänkte jag att nääääe nu. Så jag köpte den och är så nöjd! Verkligt fin är den.

Likes

Comments

Hej igen! Vi är halvägs genom januari och jullovet har slutat och examensarbetet har dragit igång med buller och brak. Saknar praktiken massor nu när den är över och jag endast ska ägna mig åt att samla material och skriva hela dagarna. Passar verkligen inte mig men nu är det så denna vår kommer att se ut.
Har en bra grupp att arbeta med och ämnet hr jag själv valt så det går ju inte att kritisera ;)

En flytt också ska ske så småningom, tur nog inte en så permanent en än så länge. Ska bo som underhyresgäst i en annan lägenhet medan min fixas i två och en halv månad, sen får jag flytta hem tillbaka till min egna lägenhet igen. Skönt kan jag medge, trivs så bra med min lägenhet och har den gärna ändå tills skolan är slut, så har jag mitt lilla egna krypin.

Det känns lite som att alltid ha en packning och vara påväg någonstans hör till min livsstil numera. Idag bestämde jag mig för att åka iväg till Vasa imorgon så de blev att packa igen. Känns som att det inte var längesen som jag kom hem och packade upp saker, och det var det ju inte heller, tre dagar sen för att vara exakt, och så brukar det vara för det mesta.

Såhär är min situation idag. Nu ska jag krypa under täcket och lyssna på Ted & Kaj podden och bara sova.
Godnatt ❤

Likes

Comments

Igår blev det den årliga glöggrundan för mig och detta härliga gäng + några till. Steg upp klockan 6 på torsdag morgon och åkte iväg mot Åbo så att vi skulle vara i god tid ute detta år.
Efter att alla hade anlänt började vi gå mot domkyrkotorget för att hämta våra kartor.
En del av oss var ute efter magister märket och några av oss siktade på glöggdoktor märket vilket betydde 12 barer. Vi lyckades!

Roligt var det hela kvällen men det tar såklart alltid slut någongång. Jag var inte taggad på efterfesten på Börs så drog hemmåt lite tidigare och somnade.
Är nu tillbaka i Vasa och ska ta det lungt hela helgen innan de sista veckorna av praktiken börjar, inte mycket kvar nu!

Likes

Comments

Julen närmar sig igen och jag har redan införskaffat några julklappar...såå svåårt att veta vad andra önskar sig. Min önskelista julen 2017 ser ut såhär iaf detta år:

1.Bestick i Hackmans serie Inari

2.Flera Iittala gråa dricksglas

3.En marmorbricka

4.Ekonomiskt stöd

5.Presentkort till Vila


Likes

Comments

Kom med tåget till Karis ungefär halv 1, åkte via Ekenäs en sväng och sedan hem till mamma och pappa. På kvällen gick vi till grannarna som bjöd på nachos och någon slags vege röra. Vi var där ett x- antal timmar och drack skumppa och cider m.m

Idag var på Samuels namngivningscermoni i Prästkulla. Trevligt var det och han fick många fina saker. :)
Efter att vi varit där några timmar så åkte vi till Karis tågstation igen då det var dags att igen sitta på tåget, den här gången tillbaka till Åbo.
Nu är jag hemma, har riktigt kallt och ska nu börja krypa under täcket och förhoppningsvis somna snart.
Haa dee

Likes

Comments

Efter att ha jobbat ett x-antal somrar i kök och den senaste sommaren på ett resturangkök har man lärt sig ett och annat.

Tänkte nu ge tips till er som går och äter vad som inte alls uppskattas av personalen.

1. Fråga utan att se efter. För det mesta är det en stressig miljö och man har 7000 saker att hinna med, helst allt på samma gång. Därför finns det inte nåt mer irriternde än då någon kommer in, ser inte ens omkring sig och sedan direkt frågar något som "Var är brödet???" och då är det precis brevid..Klart man ska fråga om man inte hittar, vi berättar och visar så gärna, men försöök ens lite..

2."Kommer det inte mer??" Speciellt under lunchserveringen kommer det sådana här frågor. Om lunchen är mellan klockan 11-15 och jag hämtar en tom form och för den till köket klockan 12 så är det ju självklart att det kommer mer mat.... Är lunchen till 15 finns det mat till 15.

3. Jag ska ha som jag vill. Lyssna på vad serveringspersonalen säger. r det inte att få en viss rätt så går det inte. Stå inte och strid emot med allt vad det går. Beställ någonting annat.

4. "Var är vår mat?" Det är aldrig kul att behöva vänta på sin mat. Men den kommer inte fortare för att du klagar. I köket stressar vi ihjäl oss en rusningskväll för att få iväg all mat. Lapparna samlas på kö, det kan vara allt från 2-12 rätter på en beroende på hur många personer som sitter vid ett bord. När din beställning är först i kö, då får du din mat, oberoende hur mycket du gnäller.

Likes

Comments

Tror höstens finaste dag har varit här. Nää nog har det varit många fina dagar nu under helgen också men man blir så förvirrad med det varma vädret och solsken på hösten så fast det är 18 grader ute så drar du ändå på dig jacka och långbyxor och halsduk. Sen svettas du. Är det vettigt sen?

Idag åkte vi på studiebesök till Käyrä fängelse som ät ett öppet fängelse lite utanför Åbo. Så fin plats det är! Inte fick man någon fängelse feeling där inte. Skulle kunna bo där.
Det var ett öppet område med massa hus och träd. Vi stod ute på gården medans en man som jobbade där berättade hur det fungerar där osv. Väldigt intressant var det! Blev tacksam då han talade tydlig och inte så svår finska eftersom det inte är min starka sida det vårt andra inhemska språk. Bör bli en förbättring.

Väl tillbaka i Åbo var det bara att ta sig hem och undrar var all energi kom ifrån, för såhär mycket skoluppgifter har jag inte fått gjort på en hel vecka heller, men nu gjort på några timmar. Kändes så tillfredställande att få stryka av saker på min To Do lista för denhär veckan.

Ha en fin kväll allihopa!

Likes

Comments