Hej på er!

har bara varit ute på landet igår och idag så tänkte därför att det inte var någon ide att blogga då ni redan sett bilder på landet några gånger. Min kompis Ellen sov hos mig inatt! / vi är grannar här ute på landet /. hur som helst, idag åt jag detta till frukost iallafall. har suttit ute i solen lite idag också.

Här nedan ser ni lite bilder på hur ja tänkte göra i mitt rum. Jag vill ha någon sorts ''serie'' med tavlor på väggen ovanför spegeln, sen tänkte jag även ordna en lampa vid nattduksbordet som bara är en glödlampa.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Godmorgon!

har precis ätit frukost och ska nu städa undan lite och sedan gå ut på promenad med min vän Ellen och min hund Selma. Har studiedag idag och imorgon så kommer troligen bara vara hemma och ta det lugnt. Vi hörs sen, puss

Likes

Comments

Hej på er!
Har inte varit jätte aktiv på några dagar, men det beror på att jag har haft Mycket plugg.
Hade Fysikprov idag iallafall och har inte nästa lektion förrens 20 över 12, så nu ska jag hem till Didde och käka. Efter skolan ska jag hem till min vän Teresa. Vi ska nog inte göra något speciellt ikväll.
Det här är vad jag har på mig idag. En kappa från H&M, mocka byxor från ZARA, Polotröja från BIKBOK och ett par adidas flux från ADIDAS.

Vi hörs senare!

Likes

Comments


HEJ! Familjen sover på landet idag och nu har vi precis spelat lite spel och ätit tacos. Sitter nu vid datorn men ska snart se på Black Widows. Vi hörs imorgon!

PUSS

Likes

Comments

Detta är vad jag haft på mig idag, adidas flux skor, beiga jeans från Cubus, svart polo från bikbok och min kappa från monki.

Har varit på stan idag med mamma, pappa och min lillasyster stina. fick med mig en ny ögonbrynsprodukt som jag vart sugen på att testa, och även en beige kappa, bilder på det kommer troligen senare ikväll. 

PUSS

Likes

Comments

​idag har jag på mig detta. En polotröja i tjockare material, blåa jeans från Dobber och ett par Palladium skor.

Likes

Comments

Hej på er.

vissa av er som ser det här inlägget kommer inte alls förstå vad det är jag pratar om. Men jag kommer berätta om en video på facebook där följande inträffade:

Videon är på en onykter kille i 20års åldern. Han och hans vänner har kört över en hare. De har gått ur ur bilen för att kolla så att haren är död. Om den var död när följande hände vet vi inte. Grabben tar tag i haren, kastar och vevar med haren och slår den mot motorhuven. Sedan sätter han och hans kompisar fast ett slags snöre runt halsen på den, sedan släpar han haren på marken och därefter binder han fast den på kroken bakom bilen. Ni kan ju själva räkna ut vad de gjorde efteråt. Hans vän som filmade stod samtidigt och hånskrattade.

Detta är sinnessjukt. Att vissa inte har något vett i skallen. Hur kan man göra så??? Även om haren hade varit död så skulle det fortfarande inte vara okej. Dessa ungdomar behöver psykisk hjälp. En frisk människa skulle ALDRIG få för sig att göra något sådant. Personen som filmade detta kommenterade på videon med att '' haren var död innan''. men vad spelar det för j*vla roll?? Man visar respekt för döda och levande ting, oavsett om det är en hund, människa,häst eller hare. Dessa ungdomar som gjorde detta, och ni andra som ansåg videon som ''rolig''. Skäms på er. Ni är inte bra människor. Ni är hemska. Ni behöver hjälp.

Jag hatar djurplågare och folk som kollar på, och folk som skrattar åt något som är fel. Två av ungdomarna som var med när detta inträffade blev uthängda med namn. Vissa skrev även ut deras adress. Det är lika fel det. bara för att dom här grabbarna är helt psykiskt förstörda i huvudet så betyder inte det att kan önska någon annan något ont. Jag tror faktiskt inte att dessa personer som skrev ut adresserna känner sig lika tuffa när det blir deras fel om något händer dessa grabbar. med tanke på att det var MÅNGA som kom med dödshot. Jag försvarar inte dessa killar överhuvudtaget. jag vill bara förmedla till er att ni inte borde sjunka till deras nivå.

Jag såg en tjej som kommenterade '' men han har ju ADHD''. JAHA OCH??? betyder det att det är okej att han får veva runt med en hare?? NAE PRECIS. En annan skrev även att han troligen inte hade tagit sin ADHD medicin, och att det var därför det blev som det blev. det är ju isåfall väldigt konstigt att jag har vänner med ADHD, och ibland glömmer dem att ta sin medicin men dom har aldrig sprungit iväg och vevat med en hare för det?

här är en screenshot av videon  så vissa av er kan förstå vilken video jag menar.

Likes

Comments

​Hej på er!

Tänkte bara berätta lite hur min dag sett ut. Har inte hunnit blogga innan på grund av att jag slutade sent idag.

Hur som helst, försov mig till min första lektion så kom inte till skolan förrens 11. Slutade 15:50 och tog bussen direkt hem efter skolan. När jag kom hem tog jag lite bilder och sen åkte jag, mamma och min storasyster ner till träningsverket. Det blev mage och armar idag!

Nu ligger jag i sängen och har precis ätit kvällsmat. Har glömt min dator hos en vän så kan inte kolla på serier än, men kan förmodligen låna min lillasysters dator när hon har pluggat klart. Ska alldeles strax hoppa in i duschen men tänkte städa mitt rum först för det ser verkligen inte bra ut just nu haha..

Vi hörs, PUSS


Likes

Comments

Det här med Feminism. Manshatare hit och manshatare dit. ’’jävla feministhora’’, ’’rakar man sig inte så är man feminist’’. Allt snack omkring feminism och vad det egentligen betyder och står för börjar verkligen eskalera. Jag tar upp det här eftersom MÅNGA anser att feminism är ett matriarkat, att kvinnan ska få MER möjligheter än mannen, så är inte fallet. Feminism handlar om jämställdhet bland kvinnor OCH män. Att kvinnan ska ha SAMMA möjligheter och rättigheter i livet som mannen. Både ekonomiskt, politiskt och socialt. Vi behöver feminism. Du som kvinna och/eller man, VAR EN FEMINIST!

Feminism skulle aldrig behövas om vi inte levde i ett patriarkat, en orättvis värld där männen värderas som bättre än kvinnan. Feminism behövs. Vi behöver synliggöra att vi lever i ett samhälle baserat på strukturella orättvisor beroende på vilket kön man har. Feminism behövs även för att det borde vara en självklarhet att kvinnor ska få bestämma över sina egna kroppar. Och för att våra kroppar ständigt sexualiseras genom reklam. Kvinnors bröst sexualiseras, men inte mäns. en bild på En kille med bar överkropp är inget konstigt alls, men däremot om en kvinna skulle visa sina bröst på en bild så är bilden tydligen ”sexuell”. Bilder och reklam på kvinnor objektifieras och sexualiseras ständigt, medans reklam och bilder på män män står för makt och värdighet.


Vi lever i en värld där kvinnor ständigt måste vara på sin vakt för att inte bli våldtagna, istället för att lära männen att inte våldta och för att visa att det är männen som bör ändra på sig, inte vi kvinnor. Ofta möts kvinnor och unga tjejer av misstro och respektlöshet när de anmäler sexuella övergrepp. Detta leder till att dessa kvinnor, män och unga flickor och pojkar inte längre vågar anmäla de sexuella brott som begås. Många av offren tar även på sig skulden för det som hänt på grund av att hen får frågorna om vad hen hade på sig, eller om hen var påverkad och om hen sagt nej ordentligt. I Sverige begås ca 30 000 våldtäkter varje år mot personer över 15år. Mindre än 1/5 av dessa våldtäkter leder till åtal och av dessa leder endast en ytters liten del till fällade dom.

Jag förstår verkligen inte hur man INTE kan kalla sig själv för feminist. Jag menar, hur kan man inte vilja stå för ett jämställt samhälle och att både män och kvinnor ska vara lika mycket värda? Vissa tror att om man är feminist rakar man inte benen, man klipper håret kort, använder inte bh. Men NEJ. Feminism handlar inte om hur man ska se ut eller vara. Det handlar om ett jämställt samhälle. Att ALLA ska ha samma rättigheter. Att kvinnor ska få lika mycket lön som män. Att vi inte ska ses som objekt eller sexualiseras. Du som inte är feminist, läs igenom texten en gång till. 


Likes

Comments