Jag har varit borta ett bra tag från bloggen. En enkel förklaring är att jag är för lat, haha! Men det har inte hänt så mycket i min Crossfit karriär, förutom motgångar typ... I augusti var det en tävling i Örebro som jag blev väldigt nöjd med! träningen i somras gick bra och jag fick in mycket svagheter, som löpning osv.

Efter den tävlingen tycker jag bara det gått dåligt för det mesta. I slutet på Augusti blev jag sjuk. Blev borta 2,5 vecka pågrund av sjukdom sedan åkte jag i väg på en skolresa i några dagar och kunde inte träna alls under den resan. Sedan kom jag tillbaka och var igång i ca 2 månader. Sedan åkte jag på en REJÄL stukning. Detta var den 27:de Oktober min fot är fortfarande inte bra. Ibland gör det jätte ont och ibland känner jag inte av den alls. Kan tex inte hoppa. De första veckorna tog jag NIO tabletter om dagen, 2 värktabletter och 1 inflammations hämmande 3 gånger om dagen. Jag lyckades klämma in en tävling några veckor efter jag stukat foten, det gick bra med foten då hade knappt några känningar. Men efter det tycker jag att foten inte har förbättrats något alls. en orsak till detta var att efter tävlingen så jobbade jag i 2 veckor på Conventum på julgalan och Kommunfesten. Det blev sjukt mycket spring fram och tillbaka och jag jobbade väldigt länge på nätterna och kvällarna vilket kanske inte var optimalt för min fot.

Historian om hur jag stukade foten är ganska simpel. jag körde pullups i ett räcke som hänger ganska högt. Under låg det ett klätterrep. Det var en stressig wod så jag tänkte att det är ingen idè att slösa tid på att kliva på pallen ner på marken så jag hoppade ner på repet och då small det till, bokstavligen talat det SMALL. Tror jag aldrig haft sån smärta. Men det ända jag tänkte var jävla skit, blev bara arg. Inga tårar eller nåt var bara så jävla förbannad.

Så sen i oktober har min träning varit till och från. Min motivation börjar komma tillbaka nu och jag känner att jag vill börja köra igång med en bra programmering. Har kört invictus förut men jag känner att den tar upp alldeles för mycket tid. Så om någon har något tips på en bra progg så skriv gärna till mig vart som helst!

Tanken var att i februari så skulle jag och min mamma åka ner till Halmstad och köra samma tävling som förra året, fast individuellt. Men eftersom min motivation inte varit den bästa och framförallt inte min form så stod jag över den tävlingen i år. Men i maj så är det i planerad en tävling i Allingsås! Först var tanken att jag skulle köra med min coach Carro men jag var för ung för att köra RX, tydligen... Istället så ska jag tävla med en av mina närmsta vänner, Maja. Vi kompleterar varandra hur bra som helst tycker jag. Hon är flåsig och duktig på gymnastik, jag är väl bara stark typ.

Men har i alla fall tagit ett PR på de här dåliga månaderna! Tog 70 kg i bänkpress, vilket har varit min svaghet länge är verkligen nöjd med det!

bild 1-Min fot några timmar efter, på akuten. Dagen innan min födelsedag (var hemma kvart i tolv som tur var).

BIld 2- Direkt efter. Låg där en stund i vänta på skjuts.

Bild från tävlingen i Norrtälje. Synkade OHS.

Synkade KB svingar.

​Hade, Tilda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hade rest day idag men missade woden i fredags så passade på att köra den! Sen lekte jag lite, hehe...
Wod
2 sled pulls 70kg+sled(10m isch)
4 squat cleans 65kg
6 handstand pushups

Egentligen var de rope climbs på proggen men eftersom vi har så lågt i tak i vår box går de inte att köra det. Var oxå clean and jerk men axlarna kändes slitna så körde bara squat cleans. Kippade också hspu's men nu behöver jag knappt kippa utan de börjar gå lättare och lättare! Gymnastiken börjar kännas lättare nu.

Började med Invictus competition programmeringen förra veckan, den är svin kul! Men man måste lägga ner ganska mycket tid på den mellan 1.5-2h, med 2 active rest days. Söndagar brukar vara mer vila, mest mobilitet och torsdagar kan de vara tex simning. Då brukar jag köra ikapp om jag inte hunnit med något på proggen, man går ju i faktiskt i skolan oxå!

See ya Tilda

Likes

Comments

Jesus krajst vilken wod de var idag! Höll på att dö när den var över efter dryga 45 minuter.
10 k rodd
700 burpees
I lag om fyra, två stycken jobbar samtidigt.
Jag rodde ganska mycket eftersom det är jag bäst på och burpees mindre bra på. Jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet, eftersom jag höll på att dö på slutet måste det betyda att jag kört på ordentligt! Jag fick köra sista (typ 250m?), alltså spurten och de var de värsta på länge, paceade typ 1.40 kanske (grekiska, förlåt). Jag kom knapp av roddmaskinen efter det, slängde mig på marken och undrade varför jag håller på med det här? Jag tror alla crossfiters har känt så nån gång i livet, den känslan att man vill aldrig någonsin i hela sitt liv utsätta sig för de här igen (14.5, 15.5, murph). Men fasen så nöjd man är efter typ en halv timme, haha!

Åkte hem och vilade lite i det fina vädret sen körde jag lite med vår kettlebell som vi har hemma och tränade handstand. Det är perfekt att träna handstand på gräsmattan!

Den här veckan har varit en riktigt bra träningsvecka! Jag har tränat mycket toes to bar, handstand pushups och mycket tyngdlyftning, sen har jag sprungit lite. Det blev ett nytt PR i squatclean 77,5 kg! Det är jag riktigt nöjd med (video på instagram: @tildafransson). Mitt förra PR var 72 kg så jag ökade med 5,5 kg vilken är ganska bra eftersom förra perset inte var alls så gammalt! Så jag börjar närma mig mitt PR i powerclean där jag har 80 kg. Man ska ju egentligen vara starkare i squatclean än powerclean, men mina ben ligger lite efter.

Jerkade (stöt) också den här veckan, gjorde två lyft på mitt gamla PR 75 kg. Testade 77,5 kg men faila 2 gånger, var nog ganska trött och tekniken fallera lite på slutet.

I alla fall väldigt nöjd med träningsveckan, även fast de blivit mycket godis och snabba kolhydrater, men man måste ju götta sig ibland!

See ya, Tilda

Likes

Comments

Är i Sälen nu på påsklovet! Var och tränade på crossfit Sälen, liten box men så himla mysig. Jätte trevligt folk och mycket bra coach! Är ni i Sälen så rekommenderar jag verkligen att besöka den boxen. Blev mycket styrka med cleans, push press och frontsquats. Sedan blev de lite flås med 45 sek burpee box jumps, 45 sek vila och 45 sek kb-svingar, tre varv. Passet passade mig verkligen, var super kul!

Likes

Comments

Ja då var äntligen 15.5 gjord!
27 kcal rodd
27 thrusters
21 kcal
21 thrusters
15 kcal
15 thrusters
9 kcal
9 thrusters

Jag är nöjd, 11.06 blev min tid. Eftersom jag kör teen 16-17 så hade jag bara 20kg på stången. Har fördel på rodden eftersom jag är lång så hade jag ungefär 1 kcal per drag.

Men måste säga SHIT VAD ALLA ÄGDE I BOXEN IDAG! Alla kämpade tills de nästan spydde och sån himla skön stämning för att alla hejar på alla! Alltså crossfit är det bästa!

Likes

Comments

Igår blev det ett riktigt flås pass, hatar flås men de är något jag måste arbeta med. Sprang i alla fall till boxen hemifrån (drygt 5km), sen körde jag passet som var:
Styrka:
Utfalls steg med kettlebell x20
60 sek vila
Ringrodd x10-12
60s vila
x4 set
Wod:
20 wallballs
(6kg)
15 kb svingar
(16 kg)
10 burpee pullups
x3 varv

Var väldigt seg i benen efter löpningen, eftersom jag aldrig springer så woden gick ganska segt (typ 13.20 hade jag) men de blev en bra genomkörare!

See ya, Tilda

Dagens frulle, missa nästan bussen för denna frukost❤️

Likes

Comments

Slängde ihop lite kul grejer till en wod (ska vi kalla den Fränsson), hyfsat lätt och skönt att köra grejer man tycker är kul.
Fränsson
10 boxhopp
10 power cleans 35 kg
10 hantel snatchar alternerade 17.5kg
x5 varv
Tog ingen tid men kul va de!

Likes

Comments

15.4, fjärde workouten av fem. Är faktiskt riktigt nöjd! Kunde nog inte ha gjort så mycket bättre än vad jag gjorde. Handstand pushups (hspu) är riktigt jobbiga speciellt när de blir många reps, man tar helt slut i axlarna, de sista repsen föll jag rakt ner på huvudet...
15.4
3 hspu
3 power cleans
6 hspu
3 pc
9 hspu
6 pc
12 hspu
.....
Så forsätter det i 8 min.
Jag hann 33 reps totalt, helt okej.

Sedan hejade jag på de andra som körde idag, grymma var de alla! Hann också köra lite touch n' go jerks, gick väl inte så bra för var så himla trött i axlarna, trött för övrigt annars haha...

Längtar tills Dave Castro announce the last workout, 15.5! Kommer bli en jävlig wod känner jag på mig...

See ya, Tilda.Likes

Comments

PR i backsquat! Imorse när jag tränade kände jag för att köra lite squats, var ett tag sedan jag körde tungt. Slutade med ett PR i backsquat (vanlig benböj), 105kg ! Testade på 106 kg men var alldeles för trött och orkade inte pressa fram höften. Behöver lite mer bålstyrka tror jag, för benen orkar men faller fram med överkroppen

15.4, inatt kom fjärde workouten ut, handstand push ups och cleans! Blir riktigt kul, hoppas jag.
Testade lite handstand pushups imorse också, gymnastiska övningar är ju inte riktigt min grej, men de funkade ändå hyfsat bra. Cleans blir inga problem för de var så himla lätta (34 kg).

Planerade även en resa till USA (in my dreams) helst till New York en månad då jag enbart ska träna crossfit helst på Crossfit Union Square. Besökte deras box i höstas precis när de hade öppnat och de var en jätte trevlig box (som alla boxar är nästan). Annie Thorisdottir är headcoach där, en av mina största förebilder men tyvärr var hon inte där när jag var. Någon som känner för att betala? Satsar på Games 2016 i teenage divison... Så behöver pengar snabbt.

See ya, Tilda

Näst sista bilden är från New York.

Likes

Comments

Lugnt idag igen. Den där jäkla förkylningen vill inte försvinna, vill verkligen kunna ge allt på 15.4 för att förbättra min placering, 15.4 är näst sista woden. 100% säker på att det antingen blir thruster eller burpees, i värsta fall kommer båda två i samma workout (crossfiters 14.2 behöver jag säga nåt mer?). Kanske blir nåt med rodden annars, det är den ända flås grenen jag är hyfsad på. Där har jag fördel av min längd och styrka.

Idag blev det lite snatchar (ryck, eller kolla bilderna om de inte säger er något, googla kan man också göra), körde många reps på lätt vikt 45kg. Filmade en del för att se vad jag tekniskt kunde förbättra, ett exempel är att jag får kraften mer utåt från kroppen istället för nära kroppen. Vilket jag måste träna bort om jag vill kunna lyfta tyngre, för det gör att jag hamnar på tå i squaten då man vill ha vikten på hälarna. Snatch är nog ändå en av dom övningarna, jag tycker är roligast för att den just är så teknisk.

Blev mest lek idag annars, gjorde lite pullups/chins, push ups, gick lite på händer och hjulade lite (igen). Så klart så var det en jätte rolig wod som hade passat mig perfekt, så kan någon komma och rensa mina bihålor (usch), så jag slipper andningsproblem när det blir lite flås... Woden de körde idag:

The Cheif

3 min amrap x 5 set 1 min rest

3 Power Cleans (42,5kg damer, 61kg herrar)

6 Push Ups

9 Air squats

Detta blev då helt plötsligt grekiska för vissa, tips från coachen googla de övningar ni inte känner igen. Finns nog jätte bra youtube filmer som förklarar alla övningar, jag är alldeles för dålig (och för trött) för att förklara alla övningar och en bild (eller film) säger mer än tusen ord...

See ya, Tilda

NI kanske förstår lite vad en snatch är nu. inte bästa kvalitén då jag skrämdumpade nästan all bilder från videos, men ni klarar er nog ;)  (Diggar sista bilden, I got this lugna ner er)

Likes

Comments