Awesome-O

​Sjuuukt längesedan jag var in här och skrev något.

Inte just för att jag har något vettigt att meddela nu heller.. Livets tåg tuffar på och jag har det bara bäst!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Awesome-O, Bike

Hunnit med vad som känns som 100 saker ikväll, men egentligen var det inte mer än att handla, dra förbi gamla lägenheten och hämta högtalarna och nå små tjaffs.

Kört en tvätt med kläder, lagat mat och kikat på tv ungefär.

Satt även och kollade igenom lite bilder ifrån UCI world cup tävligen ifrån Hafjell 2013 och fann denna pjäs på Stevie just efter att han kom igenom målgången.

Fortfarande en sjukt tragisk bortgång!

Men nu blir det strax att lägga sig för min del, imorgonkväll sku jag tydligen hålla "kurs" för damerna i OIK så det blir en något längre dag på jobbet. Bäst man är fräsch och laddad!

Hörs hay!

Likes

Comments

Bike

​vad kan man säga? 10 Maj förlorade cykel världen ytterligare en legend och förebild för många.


Först var det McGazza, sedan Dave Mirra, sen någon Enduro cyklist och nu Stevie Smith.. Man undrar ju vad som händer? Vem står som nästa på listan?

Man tycker väl att cykel himlen börjar bli mättad snart?

Jag träffade själv aldrig Stevie personligen men hade turen nog att få vara en av dom i publiken vid målområdet i Hafjell där han 2013 tog hem guld medaljen.

Han var den downhill cyklist jag såg mest upp till pga hela hans livsstil och åkstil.

Den jag alltid hejade på framför datorn vid varje UCI downhill och Crankworx tävling så det kommer nu bli en hel del tråkigare att se.

Så vad kan man ta till lärdom från alla dessa tragiska bortgångar? 

Livet kan allt för tidigt tas ifrån en och det gäller att ta vara på allt bra som kommer ens väg.

Vilket är lite så jag försökt leva mitt liv de senaste åren.

Till dom få läsare som kikar in här, hare bäst och njut!

Likes

Comments

Bike

Sådärja!
Premiärturen på Capran är nu gjord! Med mig hade jag brorsan som även han fick dra en premiärtur på sin nya hoj som jag satte ihop i fredags. En Lapierre Zesty AM 527, ser fet ut och verkade gå bra.

Capran gick som en dröm som förväntat, väldigt spännande med nya däck också. Ett par Maxxis Minion DHF 3C/EXO/TR 27,5x 2,3" den här gången, tubeless konverterade dom igår med lite Joe's no flats smörja och tycks hålla trycket bra so far. Imponerad av hur lätt dom var att montera också, satte sig på plats direkt vid 40psi.

Kan såklart inte säga allt för mycket om däcken ännu efter bara en tur men fästet tycktes vara vad jag förväntade mig (även om jag idag låg på lite högre lufttryck än vanligt)

Cykelturen gick 2 varv runt Hässningberget i det fina vädret. Det var tyvärr torrare än jag hade hoppats på men jag tror brorsan var glad att så var fallet.

Men det är klart, första cykelturen på säsongen. Ny cykel, ny hjulstorlek, totalt annan geometri än vad han tidigare kört så det är mycket att ta in och lära sig. Sen har väl inte Hässningberget riktigt den mest lättcyklade stigen men jag tänkte att han skulle få ett bra känn på cykeln och vad det är kapabel till där det är lite stökigare.


Allt som allt en skit härlig helg, skruvat fin cykel. Fått rasta Capran och vara ute i det fina vädret och flåsa lite.

Tråkigt nog har gumman vart bortrest i helgen så vi får försöka ta igen lite av den missade tiden till den kommande veckan.​Tycker det känns lite klent med 2,3or då jag tidigare gärna legat på 2,4. Skillnaden är såklart inte enorm men det ska bli kul att få sätta dom på test i några bikeparks i sommar!

Likes

Comments

Awesome-O

Vart sjukt mycket nu den senaste tiden.

Mängda med jobb, även behövt köra lite övertid vilket är standard såhär års men det funkar. Börjat jobba varje lördag nu och lär görde i drygt 2 månaders tid. Utöver det så har jag nyss flyttat. Så idag har jag vart å röjt å städat lite i den gamla lyan. Tur den är liten så det går ganska bra ändå. Men får ta några kvällar för att få den iordning.

Har ännu inte hunne få full ordning och koll på allt i den nya lägenheten som jag för stunden delar med Björck tills han får något eget. Än så länge tycker jag då att det fungerar bra och det hoppas jag även att Björck gör.

Och allt däremellan försöker jag spendera kvalitets tid med flickvännen :)


Förövrigt så känns cykel abstinensen mängda stor just nu, dags att börja få iordning Capran innan det snart ska börja vara dags. Inväntar nå nya sulor jag tänkte prova, denna gång ifrån Maxxis. Sen måste jag dra en ny växelwire och hölje då jag skada höljet vid bakväxeln förra året och allt måste juh vara i topp inför sommaren right? Lär väl även renovera dämparna och möjligtvis prova att dra i en till bottomless token i Piken för att få den ytligare lite mer progressiv. Aja, slut plickat här nu. Hörs hay!

Likes

Comments

Awesome-O

Tjarå!
Galet vad fort helgerna går.. hade väl kunnat vara fredag igen imorgon?
Hur som helst så har jag haft en jäkligt relaxed helg. Skruve lite cykel och fått håret klippt.

Haft ett knakande i hojen senaste veckan och tänkte att det sku vara vevlagret så det bytte jag men slutade knakandet? NEJ...

Mest troligt pedalerna då så får ta och kolla på det till veckan här.

Annars? Kort vecka nu innan påsk, det blir klart gött!
Känner mig bra mycket friskare och piggare i kroppen så nu tänkte jag ta å dra igång gymträningen igen imorgon. Knappt tränat på 3 veckors tid då det vart stök med kroppen på olika sätt tyvärr.

Aja, nu ska jag göra mig i ordning för att sova. Hörs hay!
Likes

Comments

Awesome-O, Bike

Jamen sådärdå.. då börjar man ha landat i hemmet igen efter en grym resa och en super mysig helg.

Resan till Odense (Danmark) för kurs på Cycle Service Nordic blev grym. Och väldigt skönt att faktiskt åka helt själv. Rensa skallen och koppla bort lite.

Det var juh dock ett jäkla massa resande.. flyg till Stockholm, flyg till Köpenhamn, tåg till Köpenhamns tåg central, tåg från centralen till Odense, taxi från Odense tågcentral till hotellet.

Jag började ifrån Umeå 16.05 och kom in på hotel rummet 23.45 måttligt trött och sliten.

Klantade mig dock med packningen och glömde mobil laddaren så det blev inte speciellt många foton eller uppdateringar till omvärlden.
Men själva kursen i sig var super nice och väldigt lärorik. Nu ska jag bara se efter på jobbet så jag har alla grejer jag behöver för att kunna total serva Rockshox Monarch bakdämpare och även Reverb sadelstolpar. Fick lite info om små updateringar som skett i olika komponenter också som dom egentligen inte släpper mycket information om men som kan vara små schysst att ha koll på som intresserad mekaniker.


Just nu går mina tankar ut till Björck och hans familj som behöver lite extra styrka i dessa tuffa stunder.Nytt material ifrån Architects är tydligen också på gång, sjukt grymt band!

A Match Made In Heaven

Och såklart känner man juh en viss avundsjuka till en viss person som snart kommer få glida på en splitterny Lyrik om nå veckor, men du förtjänar juh också det bäste så!

Likes

Comments

Awesome-O

Dagen D är kommen och om några timmar flyger jag söderut.

Igår vettefan vad som hände på kvällen men jag började må så illa att jag trodde jag skulle självdö, tack till Liza som fanns där och hjälpte mig trotts att hon själv är förkyld. Idag känns det dock bra igen så jag kör på det!

Även ett stort tack till björck som skjutsar mig till flyget idag, ytterst jävla snällt av deh!

Jag uppdaterar om resans gång så småningom. Sku vara på hotellet någongång runt elva ikväll så lär väl bli en dusch sedan direkt i säng!


Millencolin Klart bra bit!

Likes

Comments

Awesome-O

Well, då börjar den här helgen också lida mot sitt slut tyvärr.. Mycket blev väldigt knas och tråkigt men det fanns också väldigt trevliga å goa stunder jag är tacksam för.


Avslutade helgen med vad som tyvärr blev ett ganska hastigt hockey lir på Ålidhem. Orkar inte gå in på detaljer varför men vi kan väl bara säga att det finns bättre och sämre slags människor i detta Sverige..

På onsdag reser jag ner till Danmark och närmare bestämt till Cycle Service Nordic för mekkurs. Jag hoppas det ska bli en sket trevlig resa och det tror jag säkert det blir!


Likes

Comments

Awesome-O

​Jamen dåså, fredag igen! Ser ut att bli rätt go dag. Har ett schysst Pentasport 5 nav som ska renoveras här på förmiddagen och några nya hojar som ska justeras in till perfektion. Efter lunch lär Björck trilla in för att fortsätta fixa iordning hans blivande arbetsbänk.

Helgen ser ut att bli fullspäckad. Jobbar lördag, sen drar jag å björck och gör det årliga stan besöket (dvs kränger fillingar och sockar) Sen bär det nog av upp mot Linkzen för nå go häng. Och ikväll sku Jax komma för nå middag och se på Supernatural vilket blir sweet!


Ha en trevlig fredag gott folk!

Likes

Comments