Snopet

Jaha då var vi tillbaka på hemmakontoret, begränsat med kontakter och helgaktiviteter. Vid första tanken blev jag deppig, dock bestämde jag mig snabbt för att inte deppa i hop utan välja att se de nya restriktionerna som en möjlighet.

Nu vet vi ju hur de funkar med att sitta hemma och vad vi i vår familj behöver göra för att må bra. I våras var de tufft, att dela hemmet med min man varje vaken minut och aldrig få någon direkt naturlig tid för egen reflektion höll på att knäcka mig fullständigt. Jag hade jätte mycket att göra på jobbet så dom första veckorna blev jag sittandes framför datorn hela dagar utan rast och kontrast. Att ha kontoret hemma gjorde att de var svårt att se när arbetsdagen var över, de blev därför lätt att även ”gå” tillbaka till jobbet efter jag hade nattat barnen. De var också svårt att acceptera att de inte hade blivit städat eller tvättat under dagen då jag hade varit ”hemma”.

Lessons learned! Nu har jag planerat första veckan som kommer och den skall vara balanserad. Jobb, träning, tid för reflektion och mycket må bra grejer.

I dag bakade jag och Stella lite gott frukostbröd för våra kommande frukostar, blev såå gott. Mysigt att börja dagen med en fralla och en kopp kaffe i soffan tillsammans med barnen innan dom skall i väg till skolan. Vad har ni för måbra recept för att orka med Corona ett tag till?

Sugen på att fylla frysen, här kommer vårt recept📜

Gröt
4 dl havregryn
7 dl vatten, kallt
50 g smör, rumsvarmt

50 g jäst
4 dl mjölk eller vatten, fingervarm
2 tsk salt
14–16 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med gröten. Låt den svalna.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp. Tillsätt gröten, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Dela degen i 35–40 bitar.

4. Forma degbitarna till runda bollar och lägg dem på en plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite.

5. Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn.Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Gillar

Kommentarer