Pyssel i helgen

Hörni vi är tillbaka på svensk mark igen och här hemma möter vi hösten som börjat komma i gång ordentligt. Självklart har vi börjat njuta av alla höstiga härligheter. I går köpte jag mig en fin höstbukett till vardagsrummet och lite pumpor som jag ställde utanför dörren. Vi tänder ljus så fort vi kommer hem på eftermiddagarna och nu när det varit ruggigt på kvällarna har vi tänt en brasa.

I helgen skall jag tömma alla mina krukor på resterna från sommaren. Samtidigt skall jag sätta ner lite tulpanlökar. Min stora favorit Victoria Skoglund har gett mog många fina råd. Googla så hittar ni hennes youtubekanal. Hon ger bland annat rådet att använda den gamla jorden från krukorna och förbättra på med lite ny. Vattna sedan krukorna en gång och ställ sedan undan dom. Dom skall helst stå under tak, under en trapp eller i ett föråd. Lökarna gillar kyla, när du börjar se dom gräna topparna komma upp ovan jord i Mars/April, ställ då ut krukorna och låt regnvattnet ge lökarna vad dom behöver. Jag satte jätte många tulpansorter förra året, både i kruka och rakt i rabatten. Att plantera i kruka skyddar inte bara mot rådjuren utan ger möjligheten att ställa de härliga blomstret där ni vill ha de för dagen. I våras ställde jag mina lerkrukor med uppvuxna tulpaner i på matbordet. Jag älskar lökar, tar du upp dom du har när tulpanerna blommat över kan du plantera om dom år efter år.

I Mars är de svårt att plantera i trädgården för jorden är fortfarande för hård, när du då ser dina tulpaner komma ur krukorna kan jag lova att du blir hoppfull och glad. Så passa på, sätt ner de du kan.

Ha en fin helg på er!

Kram


Gillar

Kommentarer