Hej!

I Onsdags så åkte vi till Skatås och arbetade med LandArt. En spännande uppgift som var mycket svårare än vad man hade kunnat tro. Jag var i grupp med Vanessa N, Elin P och Sara R. Vi fick orden : Vilande och Glädje. Det kändes rätt så svårt att kunna koppla de två orden tillsammans. Med tanke på att glädje oftast är när något spännande händer och vilande är när man behöver andas ut eller ha lugn och ro. Men tillslut kunde vi koppla samman att glädje kan vara en vilande känsla.

Först och främst hade vi varken några tankar eller idéer. Så vi bestämde oss helt enkelt att bara börja med att ta en massa bär, blommor och blad. Vi fick flera olika tankar i början...

Vi såg en hel del granar och tänkte kanske julen? Julen är en glädje tid som man tar det ändå ganska lugnt under. Men vi insåg att vi skulle kunna behöva använda fantasi till något bättre. Sedan kom Elin på att vi kunde bygga en koja utan trä/grenar och blad. Samt att vi kunde tända en brasa (vi hade en tändare) men vi gjorde inte de för naturens säkerhet. Vi skulle sätta upp sista grenen men så fall allting bara ihop. Tydligen så Sara en koppling när de fall ihop att de kan framställa en säng? Så vi vill bygga upp sängen men insåg att de var för svårt. Vi la ner grenarna på gräset och då tänkte jag att vi kunde göra en tavla? Ungefär att grenarna är ramarna till tavla så kunde vi lägga bladen och forma något inuti tavlan. Men då kom de med ännu en idé, osäker på exakt vem de va som kom på den sista för den höll alla med om iallafall och håll oss till de. Vi tänkte att de skulle framställa ett draperi som man bara vill gå igenom och slappna av genom att vila och det är alltid skönt och härligt att vila så på de sättet ansåg vi att glädje var en vilande känsla.


Materialen vi använde var grenar, blommor, bär, kottar, löv/blad, sax och grässtrån. Hur materialet har påverkar formen är nog att den har en stressig kant sida men en mjuk insida. De vill säga att man ramar in och begränsar verket genom grenarna och att man vill just gå emellan där och inte vi sida av för att den har en mjuk insida.

Materialet får det alltså att se lugnt och skönt ut samt att färgerna ger en lite glädje.

Vi tänkte en mer öppen yta där vi skulle skapa vårt konstverk. När vi kom på att vi skulle skapa ett draperi så tänkte vi på rumsligheten och att draperiet borde stå någonstans där det kan blåsa en del för att se vad det är. Texturen med grässtråna var nog det bästa eftersom vi kunde använda de som tråd och sy in i bladen, samt att vi kunde vända dem och knyta fast de i trädet utan att de fall av.

Min egna insatts:

Jag kom på den första idén och den 4:dje idén. Även om vi inte använde dom tycket jag ändå om verket som blev. Vi arbetade mycket som en grupp. Alla hjälptes åt. Jag plockade alla röda blad medan de andra plockade de gröna och gula. Vi alla plockade sedan bär tillsammans och kottar. Jag, Sara och Elin sydde in då bladen i grässtråna medan Vanessa dekorerade runt på grenarna. Efter en stund såg jag den stora ängen med massa gula blommor och gick för att plocka en massa men Vanessa dekorerade dom.

Så vi arbetade väldigt mycket som en grupp och hjälptes åt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har vi påbörjat en ny uppgift som heter Att se sig själv från ett annat håll.

Jag fann Maria Friberg som min inspirations källa, jag tycker att de flesta av hennes bilder/konstverk väcker olikt starka känslor och upplevelser. Den jag valde var en video/bild på en man som ligger i vatten där hans huvud är endast över ytan och man kan få en o tänka på att du kvävs hela tiden och försöker andas, allt kväver dig och du försöker överleva och tänka på livet. De är lite de som försegår i livet, man kan bli ganska utstängd av vänner, familj eller andra och man vill bara vara fri från problem och man kämpar för de andetaget.

Likes

Comments

Har glömt att blogga sen vi fick den senaste uppgiften så jag gör detta som en process av just modellen vi gjorde av leran.

Vi fick en uppgift att vara i en grupp av 4 personer där det blev jag, Patricia, Sara F och Emilia. Under den allra första lektionen hade vi diskuterad idealen för kvinnor och män i dagens samhälle och vi påbörjade även att arbeta med ståltråd och leran för att skapa rättare sagt människokroppen idag. Idealen ser man ganska tydligt rätt så vältränade och smala kroppar.

​Vi blev ganska så snabbt klara vi varierade lite olika på vem som gjorde vad och vem gjorde det vilken dag och lite såhär mycket olika saker man gjorde på en och samma gång. De var ju alltid två som arbetade med skulpturerna så när två arbetade med det så arbetade de andra två med att göra en analys till en tavla som vi fick välja ut i konstmuseet och vi valde ut Nils Forsberg ​akrobatfamiljen inför cirkusredaktören​.

Likes

Comments

Nu är jag klar med mitt mönster:Mitt mönster är en speglingssymmetri och rotationsymmetri. Den har 4 symmetrilinjer.

Jag valde att göra ett translation och en mönsterrappotering till mitt mönster och jag tycker att det blev jättecoolt!


Denna uppgiften var nog den bästa uppgiften! Vi fick en uppgift där vi skulle skapa ett mönster utav alhambra och samtidigt skapa vårt eget mönster. Stjärnan i mitten är taget av en alhambras dörrar. Jag tyckte att det var en lite udda stjärna som fick mig att vilja ta den och sedan byggde jag på bara och jag ville göra något med cirklar på dens yttre. Jag valde färgerna grön och gul för att jag tycker att de kompletterar varandra som tillexempel turkos och ljusrosa. I photoshop fick jag lära mig en massa nya grejer om hur man gör. Jag började först med endast att göra en sjättedel av mönstret, målade den sjättedelen endast sedan skannade jag in den på datorn och rapporterade upp mönstret 7 gånger och roterade den och speglade så att allting tillslut satt ihop till en cirkel. Efter det rapporterade jag upp mönstret på 2 olika sätt och kopierade ut dom. 

På denna uppgiften så stötte jag inte på några problem förutom att min photoshop ibland kronglade och att jag i började hade skapat ett helt annat mönstret men när jag la in den i photoshop så såg jag att den inte kunde speglas. Jag kunde måla på men de såg inte så bra ut efter att jag hade testat det därför tog jag beslutet till att börja om på nytt nästsista lektionen så det var en stress men det gick bra:)

Likes

Comments

Hej!

Glömde skriva om mitt landskaps resultat och den abstrakta bilden. 

Mina ord var: Mörker, stranden och stjärnfall

Hur fick jag denna idén? Jo jag tänkte först på att de ska vara på stranden så ville jag ha så mycket av bilden täckt med vatten, därefter tänkte jag på att det skulle vara nattid med ett stjärnfall som faller nära månen. Ljuset från månen skiner mot havets mörkaste sida. Månen är den del av bilden som får bilden att strålar och att den fångar upp synen hos den individ. Stjärnfallet är som månens extra kick till att ta en till titt på den. 

Mina färger:

Jag hade inte så mycket akrylfärger hemma. Mina färger var mörkblå, vit, brun, gul, grön. För att skapa sandstranden avvände jag mig utav brun först och sedan brun, gul och vit tillsammans för att skapa de ljusa som nuddar havet.Till havet var det mörkblå och vitt som blandades tillsammans och duttade lite med ett papper som hade den blandade färger på och drog över bilden för att skapa " vågorna ". Sedan använde jag en smal pensel för att måla det vita till månens ljus mot havet. Bakgrunden gjorde jag genom att blanda mörkblå, brun och grön tillsammans ganska länge som fick de att de ut som svart och sedan gjorde lätta dimmoln med endast mörkblå färg. Månen gjorde jag först med gulfärg men när den nuddade mörkblåa färg blev det en ganska mörk färg därför blandade jag vitt med gult som fick de att bli en gul måne, runt om månen blandade jag grön och mörkblå färg som fick de att passa in med himlen. Mitt stjärnfall tyckte jag skulle skita neråt istället för uppåt för att de var en finare vinkel enligt min åsikt. Ett stjärnfall är oftast i vit färg därför valde jag att göra den vit.

Min abstrakta bild:


Denna är bilden är av någon i klassen och detta är förklaringen:

 1. Börja med ett mörkblått A4-papper.
 2. Klipp en rektangel 7 cm x 21 cm (bredden på ett A4) i ljusare blått papper. Klistra fast det högst upp på det mörkblå pappret. Det är bakgrunden på bilden.
 3. Ta ett gult papper, klipp ut en parallelltrapets med sidorna 7 cm och 9 cm. Höjden ska vara 2 cm. Klipp sedan av den högra kanten så att den nedre sidan blir 8 cm (övre sidan är fortfarande 7 cm). Klistra fast den, liggande, i nedre högra hörnet av rektangeln.
 4. Klipp ut två trianglar som är 1 cm x 4 cm x 4 cm i brunt papper. Sätt fast dem med kortsidan ner på den gula biten, ungefär 1 cm ner från kanten, 2 centimeters mellanrum.
 5. Ta ett grönt papper och klipp två cirklar som har diametern 2,5 cm. Sätt de på toppen av trianglarna.
 6. Ta sen ett brunt papper och klipp två cirklar som har diametern 1 cm. Sätt de längst ner i de gröna cirklarna.

Steg 4, 5 och 6 skapar mellangrunden.

 1. Ta nu ett rosa papper och klipp ut:
 • En cirkel som har diametern 1,5 cm
 • En triangel som har måtten 7 cm x 5 cm x 5 cm, där 7 centimeters sidan är botten.
 • En parallelltrapets med sidorna 3 cm och 5 cm och höjden 2 cm. Klipp av höger sida igen, så att sidorna blir 3 cm och 4 cm.
 • En triangel med sidorna 4 cm x 6 cm x 6cm.
 1. Ta den rosa cirkeln och sätt den i mitten av det mörkblå, 4 cm ner från kanten av det ljusblå.
 2. Sätt triangeln som är 7x5x5 cm med spetsen under cirkeln.
 3. Ta den avklippta parallelltrapetsen och sätt den med den raka kortsidan uppåt, i mitten av triangeln.
 4. Den sista triangeln sätter du spets mot spets på parallelltrapetsen, en halv centimeters mellanrum. Den spetsen som ska vara uppåt är den då 4 centimeters-sidan är åt vänster och ena sidan som är 6 cm är en sned botten.

Att skapa en annan persons abstrakta bild var nog det svåraste av denna uppgiften, förklaringen var lite svår att först som exempelvis att ha en cirkel på toppen av en triangel när den har 3 toppen då undrar man vilken av dom. Men annars var det en rolig uppgift och kul däremot att se andras resultat:)

Likes

Comments

Lektionen i torsdags så fick vi en ny uppgift där vi ska skapa ett eget symmetriskt mönster men inspiration avAlhambra. Mönstret vi skapar ska vi sedan använda till att skapa ett tapet mönster (för mig som går i inredning).Vi har gått igenom fyra olika begrepp inom symmetri, speglingssymmetri, rotationssymmetri, translation och tesselering.

Mönstret ska vara skapat efter rotationssymmetri, som betyder att man kunna rotera mönstret och det ska fortfarande se likadant ut.

Jag har letat en hel del inspiration, de mönstren jag har bestämt mig att använda mig av är dessa här nedanför. Jag valde dessa bilder till mitt kollage eftersom att det är en liten blandning av vad jag kommer att skapa för mönster dessutom färgerna på mönstret. 

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med min abstrakta konstbild. Jag har gjort en beskrivning till någon annan i klassen som kommer göra en samma bild som mig med hjälp av denna förklaringen. Vi gör detta för att kunna lära oss mer om geometriska former i mattematiken. Här nedanför är förklaringen.Likes

Comments

Hej! Jag har arbetat med min målning om "drömmar, rädslor..." Ändra mig och valde istället

Vart vill du vara?
Stranden

Rädsla?
Mörker

Önskning?
Ett stjärnfall


Detta var en del andra alternativ jag hade på mina lappar och valde de istället. Jag hade bestämt mig för att rita med blyesh men där ändrade jag mig med. Valde akryl färger istället, gick och köpte några färger från stan och började med detta samma dag som avslutningen i skolan, idag är jag nästan klar allt jag har kvar att göra är månen och lite stjärnor :)

Tankar var att jag skulle rita lite hav och så sen var tanken att det kunde vara en natt som representerar mörkret och ett stjärnfall så man kan önska sig en önskan.

 • 61 Readers

Likes

Comments

Hej!

Igår fick vi en uppgift av Merete där vi fick skriva ner våra : drömma, ställen man vill vara på och rädslor.

Mina 3 blev : Bil, gymmet och höjder.

Min teknik kommer att vara blyesh penna och skuggpennor. 

Jag började med att skissa på ett A3 papper ungefär från vilken vinkel man kommer att se själva bilden, tanken var nog att rita en bilväg med ett par bilar som åker på motorvägen nära hav och vid högersida av bilden ska det finnas ett gym. Man ska se på bilden och tänka att man ser uppifrån och det beskriver rädslan som är höjder. Dessutom så ska det vara mörka moln runt omkring men endast vita och ljusa nära gymmet.

Jag gjorde detta eftersom det var min första tanken och jag tycker att de kommer att bli intressant att men jag kanske ångrar mig ifall jag kommer på något bättre så är ännu inte helt 100% säker på det.

Likes

Comments

Nu är man tillbaka till bloggen. Glömde tydligen att blogga förra veckan men jag blev klar som tur med mitt bokomslag i tid! (idag)

Jag är faktiskt rätt stolt över mig själv, den är inte perfekt men bra kan jag nog själv säga. 

Under första lektionen gjorde jag inte så mycket, de andra tog jag lite mera vara på. Jag började med att skissa rosen och skuggningarna på den, sedan så tyckte jag att de inte behövde vara en skiss utan den fick duga (Rosen som är på baksidan). Själva Katniss ( Huvud rollen i boken/tjejen på trädet) gjorde jag 3:dje lektionen, I mitt perspektiv så kan de se ut som en svår uppgift att utföra men faktiskt ganska lätt, mycket lättare än vad jag förväntade mig.

I början så visste jag egentligen inte vad jag ville skissa. Boken är ju en bok från mörkret mot ljuset mittpunkt, därför tyckte jag att själva bakgrunden skulle vara vit men lite ljusgrå överallt. Min text var i svart och rött eftersom det är mina två favoritfärger men dessutom så står det i boken att Katniss bär en svart/röd dräkt.

Känslan av detta omslaget får nog en ganska ljus och modern bok enligt min åsikt. Målgruppen kan nog vara ungdomar och äldre. De jag ville få fram är att bokens omslag inte ska avslöja för mycket men samtidigt vara intressant och se annorlunda ut så att man har lust att kolla.

Om jag skulle kunna utföra något bättre så skulle de nog vara att lyssna på Merete tydligare när hon säger " skriv inte text för hand" , eftersom det gjorde jag på baksidan och tiden rann så snabbt att jag inte hade tid över att ens ta bort det, men denna gången fick de bli så.

Vet inte ifall jag hade några problem med denna uppgiften tyckte endast att de var jobbigt att alla photoshop krånglade så himla mycket att alla inte ens hinner att lämna in saker i tid för att de måste uppdatera sin photoshop. Jag hade litet problem och det var att photoshop gick från svenska till engelska efter uppdateringen och det gick inte att ändra tillbaka så jag förstod inte allt men de löstes med tiden :)

Likes

Comments