I måndags vad jag iväg för lite träning som brukshundklubben håller i en inomhushall. Det var många hundar där, men han är så trevlig för det mesta att ha runt andra hundar på träningar och tävlingar. Han är något sprallig dock.

Vi la mest fokus på att träna en hel del passivitet och leka runt. Magic kan faktiskt verkligen inte mycket. Han kan några tricks, men de är inte alltid så stabila och speciellt inte i en störig miljö där andra hundar tränar. Därför låg fokuset mest på att snurra lite och sen massvis med belöning för något så simpelt. Vi lyckades ändå få ihop lite träning, men alla försök till att träna in någon form av frittfölj sket sig. Vi har dock inte kommit så långt i grundandet på hemmaplan så vi har lite att jobba på.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag steg jag upp lite tidigare än vanligt. Nu när min pappa åkt iväg för att jobba så kände jag att det vore snällt att avlasta min mor lite genom att ta ut Nicci på morgonen så hon bara behöver ta ut bc grabbarna. ​Nicci är inte i lika stort behov av en längre runda som Yatzy och Magic, och det passar mig som börjar skolan vid 8:25, men måste även hinna med att lämna av mina syskon till deras skola. 

Måste säga att det ändå var ganska mysigt att gå upp och ut och gå på morgonen. Nicci fick även lite bra träning då det kom en som joggade med sin hund och då fick jag chansen att träna på att avbryta Nicci när hon började tagga upp sig. Hon han morra lite, men vad gör det när hon ändå fick en positivt upplevelse i slutändan med massa mjukost som distraktion. 

Likes

Comments

Hejsan, ville bara önska alla en glad alla hjärtans dag. Det var ett tag sedan uppdatering. Just nu är jag för full gång med att träna massa roliga tricks med Magic så blir förhoppningsvis någon liten video på det han har lärt sig

Här får ni en kärleksfull bild på Yatzy.

Likes

Comments

Glömde tydligen att blogga igår, men här kommer ett litet inlägg.

Igår hade jag turen att slippa skola helt för dagen. Så halv elva var jag på privatlektion för att få hjälp med Yatzy's problem vid hundmöten och se över min galna valp lite. Yatzy var ganska duktig när han möte border collie efter border collie. Han kände nog på sig att det inte var så farligt där. Magic fick visa lite på sina galna sidor, men han har inga direkta problem just nu mera än att han behöver mycket passivetsträning.


Mot kvällen var det dags för lite agilityträning. Magic har fått börja grunda lite och han har tur nog intresse för agilityn och har ganska mycket tryck under tassarna. Han är något flamsig och skuttig, men det är sån han är. Yatzy fick köra lite han också, även fast det nästan blev mindre tid till Yatzy än Magic. Agilityn kommer att läggas ner från mina sida troligtvis. Det är en underbar hundsport och vi tycker att det är roligt, men Yatzy klarar inte av att tävla i det och därför kommer jag att testa att lägga lite mera fokus på Magic istället. Yatzy ska få satsa på freestylen där han känner sig mera bekväm. Magic har även börjat grunda i nosework och Yatzy ska få börja träna lite mera rallylydnad när tillfälle ges.

​En lugn Magic som alltid ligger redo för aktivitet.

Likes

Comments

Efter en lång tid utan uppdatering så kommer ett blogg inlägg om Mydog 2018. Jag har varit tre gånger sedan tidigare på Stockholm hundmässa, men detta året fick jag för första gången åka på Mydog. Anledningen var för att de hade en officiell freestyletävling för klass 3 ekipage och jag tog chansen att få tävla och äntligen få besöka Mydog, samt såklart plocka till mig gratisprover.

Det blev en tur på torsdag eftermiddag där vi tittade på hundteatern och tittade bland montrarna och köpte lite saker. Har införskaffat mig totalt en nosework bok, de tre hydrolaterna för träning av nosework, en del hundtugg samt godis, hundfoder och nya matskålar till hundarna. Jag hade även turen att vinna en instagram tävling hos Royal dog education och vann därmed boken Starka tillsammans av Jenny Wibäck samt lite presenkort som jag kanske inte ens kan använda och sen vann jag 300 kr hos Hundens hus utlottning. Den blåa matskålen visade sig vara effektivt på Magic som nu mera är sist med att äta upp sin mat.


Freestyletävling hölls på fredagen och jag var verkligen nervös. Planen var ganska bra, men enda är att underlaget kan bli något halt precis som på Stockholm hundmässa när han ska springa i en stor cirkel. Som tur var gick det ändå hyfsat bra på tävlingen, om man bortser från att han ännu inte lyckat sätta momentet att spring i en större cirkel runt mig ännu. Det var inte riktigt lika mycket energi i Yatzy som när han tävlade på hundmässan i december, men vi fick ändå en del saker i rutinen som satt någorlunda och flytet var en del bättre än de stopp vi fick på Stockholm hundmässa. Vår start resulterade ändå i 24,60 poäng och cert. Detta var faktiskt våra högsta poäng i klass 3. Till stor glädje saknar Yatzy bara ett cert för att bli champion. Så vårat mål 2018 blir att ta champion titel vilket nog inte blir ett svårt mål för en gångs skull.

​Här har vi en stolt Yatzy med sin certifikat rosett. Han var även väldigt duktig inne på Mydog och det känns som att hundens år är året vi ska kämpa för att göra stora framsteg i hans trauma mot hundar. 

Likes

Comments

Nu är årets ungdoms SM i en rad olika hundsporter avklarat. U-SM gick i Piteå, vilket innebar en lång resa för vår del som är åt ett helt annat håll i Sverige. Vi fick stanna och övernatta på vägen dit och på vägen hem. Detta var första gången jag varit så långt norrut. Spännande att se lite ny miljö.

Fredagen börjades det med veterinärbesiktning och sedan invigning. Där på var det dags för rallylydnaden som jag ställde upp med Nicci. Vi kör fortfarande nybörjarklassen trots att hon har alla resultaten. Har inget direkt behov av att flytta uppåt. Är så skönt att kunna ha kopplet på henne. Vi gick in och fick en någorlunda runda. Delvis så var jag lite besviken dock. Jag visste att vi kunde bättre. Det var en gång där vi fick avdrag på grund av att banan bredvid där de körde fortsättningsklassen så jublade någon allt vad den kunde till sin hund, vilket Nicci tyckte lätt super roligt också. Hon stannade upp i 270 graders höger och viftade på svansen och tittade över vad som på gick där. Detta innebar tyvärr lite onödigt avdrag. VI kom igenom ganska bra. Jag får ändå vara nöjd med 94 poäng när vi aldrig tränar.

Resultat och placering hölls hemligt till prisutdelningen. Så det var vidare till att tävla på lördagen ovetande om hur vi placerat oss på rallylydnaden. Agilityn gick strålande. Två rivningar och ett slalom strul totalt från båda loppen gav oss minst fel, och jag och Yatzy tog hem vinsten i agility klass 1 XL.

Mot kvällen var det dags för freestylen tillsammans med Yatzy. Våra förutsättningar är inte direkt i top, speciellt inte i klass 3. Så jag visste att vi inte skulle kunna ta en första plats. Rutinen satt någorlunda, men det blir lite strul ibland och Yatzy tappar fokus till och från. Vi fick ändå ihop 23,5 poäng vilket hade även gett oss cert på en officiell tävling.

Till prisutdelningen så visste jag att vi tagit agilityn, men när de började med rallylydnaden så fick jag en mindre chock. De ropade upp att på delad andra plats hade två fått 93 poäng. Först trodde jag att jag hört fel, men jag knöt fast Yatzy och förberedde mig på att jag kanske hört rätt. Med ett poäng mera så hade jag och Nicci lyckats ta guldet. Väldigt roligt och innebär även att vi kvalat in till den nya Agria rallylydnads-cupen för ungdomar.

I freestylen så kom vi på en brons placering där andra placeringen hade fått 23,6 och jag 23,5 poäng. Så det var verkligen nära en silver placering. Det var även kval till Agria freestyle cup, men det är vi redan kvalade till från en annan tävling.

En bild på hundarna och deras medaljer.

Likes

Comments

Lite uppdaterings dags!

Idag spenderades ett par timmar på Kronocampingen Saxnäs. Denna camping har utnämnts till den hundvänligaste i Sverige. De arrangerade hundens dag med lite uppvisningar och skoj tävlingar. Vi ställde upp för Nybro dragshundsklubb. Magic och Yatzy fick följa med. Yatzy var uppvisnings hund och Magic var bara där för den typiska socialiseringsträningen. Yatzy och jag testade på kickbike för första gången. Lite läskigt, men roligt. Kommer införskaffa en till nästa år då jag tänkt köra Yatzy och Magic tillsammans.

Vi lyckades vinna tipspromenaden och fototävlingen. Både jag och pappa prickade alla svaren rätt på tipsrundan om hundar. Blev fyra campingstolar hem, två små väskpåsar, en matta till hundskålarna och ett paraply. Ironiskt nog så behövde vi dessa saker. Blev en lyckad dag.

Likes

Comments

Dags för lite uppdatering och tar hela denna helgen i ett svep.

I fredags tävlade vi i klass 1 agility på Kronocampingen Saxnäs. Ingen pinne fick vi med oss hem, vilket hade varit mitt mål. Det är lite tråkigt att vi aldrig kommer någonstans, men jag kan inte säga att det inte var resultat från fredagens tävlande. Vi hade fyra starter, och i två av de kom vi faktiskt i mål. Det slutade med två femte placering och pris. Det är stort nog att vi går i mål. I början av året vågade jag inte ens gå i mål utan diskade oss gång på gång och bar upp honom i mål eller tog fram en leksak. Nu känner jag oss dock mera redo att faktiskt kunna ta pinnar, men alltid är det något som går åt skogen. Han har helt slutat att bry sig om kontaktfälten och jag har klantat mig med handlingen. Har skrivit upp lite utvärdering från de fyra loppen och nu blir det att fortsätta träna på.

Lördagen blev en lugnare dag med födelsedagsfirande. Magic är en jobbig liten valp, men han har mycket fart under tassarna så förhoppningsvis ger sig det jobbiga av snart.

Söndagen började med att pay and run lopp som Nybro draghundsklubb höll i. Jag började med att springa med Yatzy, men pappa som körde med Nicci kom i fatt oss. Nicci vägrade då att fortsätta så vi fick byta hund. Nicci var verkligen över förväntan. Hon drog nästan större delen av loppet som var cirka 2 km. Hon brukar lätt ge sig annars efter ett tag.

Andra delen av söndagen så åkte vi till Kronocampingen Saxnäs, och Magic fick leka lite med brorsan Link. De hade roligt, men de brottades mera än vad de sprang.

Vi satt även och tittade på lite agility. De hade klass 3 på lördagen och söndagen. Magic var så trött så han somnade mitt i allt liv mellan de två banorna som kördes. Man får hoppas att detta håller i sig. Hade varit skönt med en hund som kan ta det lugnt vid agilityplanerna.

Mister stor nos.

Likes

Comments

Nu har sommarlovet dragit igång. Det innebär att äntligen få ta det lite lugnt, men även att spendera mera tid med valpis. Det har varit mycket på senaste tiden vilket gjort att familjemedlemmar har fått vara tillfälliga tuggleksaker medan jag har varit iväg.

Jag har fått hem vårat första freestyle certifikat på posten. Någon kunde inte se att det stod mitt namn dock och var alldeles för nyfiken och öppnade. Såklart blev rosetten lite förstörd, men nu har vi vårat första cert ifrån många framöver. Snart så är Yatzy freestyle champion!

Framöver ska jag försöka filma lite mera av valpens träning. Har verkligen inte blivit något, vilket är lite tråkigt.

Framöver ska jag försöka filma lite mera av valpens träning. Har verkligen inte blivit något, vilket är lite tråkigt. Yatzy hade en tolv veckors video, men ska försöka filma mera till instagram.

Likes

Comments

Det kämpas vidare med valpis. Han är riktigt jobbig. Han sliter och drar i en. Tänderna kliar som bara den, men han har en enorm fart redan så blir nog en snabb hund, men en galen hund.

Jag har däremot varit iväg fyra dagar på instruktörsutbildning i discdog. Jag är en av få svenskar som har tävlat i denna sport. Både jag och mina hundar tycker att det är roligt, och det är även en lite mera utmanande sport för mig som förare också. Större delen av träningarna består oftast av att kasta utan hund, detta på grund av att man ska lära sig att kasta på ett säkert sätt för hunden.

Första dagen var på torsdagen och platsen var hos Voff hundcentrum, i Linneryd. De som utbildade oss om discdog var Reint och Yvette från Holland. Vi avslutade kursen på söndagen, fyra dagar intensivt, men med en lite kortare dag på söndagen för långåkarna. Det har dock varit en riktigt rolig helg, men varmt samtidigt. Jag har lärt mig massvis och har blivit mera taggad på sporten. Det blev lite hund då det var väldigt varmt, men mycket övning på olika sätt att kasta frisbee. Det blev en hel del nya lärdomar om säkerheten, och man fick se att det finns stor skillnad på hur de kör i USA jämfört med Europa. I USA handlar det mera om att hoppa högt, medan i Europa ser man inte detta lika mycket då det är mera tänk på skaderisken.

Hoppas kunna delta på någon tävling snart. Det är en tävling i Norge i augusti är väldigt intresserad av att åka. Jag har lärt mig hur jag kan använda hundfreestylen till att bygga ett program på tricksen vi redan har, med lite variation i min kast.

Likes

Comments