En stickigt söt minisemla

Idag bakades det ett gäng små släta bullar som sen skulle få bli semlor. Den allra bästa varianten av semlan är just minisemlan tycker jag, så söta och det är helt ok att mumsa i sig två!
Bästa receptet hittas här.

Bullarna fylls med blandningen av (jag brukar mixa ihop det) riven mandelmassa, lite av innehållet utav bullen och grädde.
Sen en klick vispad grädde innan locket läggs på och till sist pudras lite florsocker på.

Ebbe gillar inte mandelmassa så jag tänkte göra en lite roligare variant till barnen.
Idén med igelkotten fick jag när jag stod med strösselburken i handen.
Locket doppas/penslas med mörk choklad och sen är det bara att strö över chokladströssel.
Ansiktet skar jag ut av en bulle och dekorerade med chokladkulor i olika storlekar. Jag fäste dem med lite smält choklad som sen stelnade fast med lite stöd.

Lite pilligt men inte så avancerat direkt! Jag älskar att både baka och pyssla så detta var jättekul att göra.
Kan lova att det uppskattades av våra små här hemma med!

Gillar

Kommentarer