Vi älskar att grotta ner oss i det kreativa. Hade vi haft tid och möjlighet hade vi kunnat sitta timme efter timme och skapa, visualisera och ta fram olika idéer. Tidigare i veckan träffades vi och hade en kreativ workshop där vi gick igenom våra kommande produkter och testade lite nya idéer. Det måste vara det häftigaste med att vara egen företagare att man får möjligheten att bestämma allt själv. Det är en befriande känsla att få vara så kreativa som vi själva vill. Som tur är så tänker vi väldigt lika och har samma tankar kring stil och formspråk vilket är skönt och underlättar en del. Men det kan även vara en fördel att tänka olika. Man får känna in vad som fungerar bäst för er om ni har företag ihop med någon. Vi har verkligen hittat vår plats och kompletterar varandra bra - Vilket team!

Vi började med ett vitt blankt papper men innan dagen var slut hade vi hittat en idé och en stil som kändes mer än rätt. Nästa steg är utveckla och lösa alla tekniska frågetecken som finns. För det är ju så att vi gör ju många prylar för allra första gången och det finns liksom inget facit (synd ibland...) men vi lär oss för varje utmaning och det är en häftig känsla när man tar stora kliv framåt.

xoxo

Josephine & Caroline


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi har tidigare pratat om att hösten kommer bjuda på några nya spännande grejer och nu kan vi äntligen lansera en av dom!

Baby's first selfie - Siluett

Denna lilla raring ligger med utgångspris på 449:- och hittas här!

Den här hösten kommer bli så spännande och vi får återigen nypa oss lite i armen för att känna efter om det verkligen är på riktigt. Vilket det verkar vara ;)

Trevlig fredag på er!

xoxo

Josephine & Caroline


Likes

Comments

Jisses vilken vecka vi haft! Vi har återigen haft orderbonanza (applåder) så vi har haft häcken full som det så fint heter. Från det att vi vaknat, till långt efter vi borde gått och lagt oss men faktiskt inte kunnat. Inte alltid för att vi måste in med något pronto, utan snarare för att våra hjärnor går på högvarv så fort vi släcker lampan.

Vi pratar väldigt mycket om det här med att börja där man befinner sig, och göra saker när ingenting annat behöver göras. Låter kanske helkonstigt för vissa men det är så vi klarar av att göra det vi gör idag. Vi är som mest alerta båda två när barnen och männen har somnat. Och den här veckan var inget undantag. Vi hade på riktigt ett inbokat sms-möte runt midnatt förra veckan, och även under helgens små timmar satt vi där med varsin dator, redo att ta tag i saker. Inte alls hållbart, vi vet, men det funkar för nu.

Måndagar brukar även va de dagar vi båda lämnat barnen (förutom minstingen) på dagis och träffas för att gå igenom veckan, kommande veckor och diverse spännande grejer. Den här måndagen blev inte riktigt lika harmonisk och effektiv då föris var stängt så vi jobbade högt och lågt med produktutveckling, barnpussel och tryckeriofferter. Vi tog oss lite vatten över huvet där ett tag när vi på riktigt trodde att vi skulle kunna bocka av flera grejer tillsammans med barnen. Vi gav upp det rätt snabbt och bestämde oss för att istället sitta med administrativa saker som inte är lika ballt men nog så nödvändigt. Vi driver ju trots allt ett företag. Det går liksom inte att "lalla" med Skatteverket. Men det är ju precis som vi brukar säga; "Allt går det tar bara liiite längre tid". Vi hade i alla fall en mysig dag och ni som brukar följa oss på Insta Stories kunde se att vi hann med alltifrån måleriskola med kidsen, korvlunch, mys och sen lyckades vi faktiskt ta fram en mockup på vår nya produkt som blev så bra att vi nu längtar till dagen när den är klar så vi får visa er! Följ oss på Insta för mer info och kanske en och annan smygtitt.

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments

Vi är helt överväldigade av allas stöd, pepp och kärlek! Vi kom ju vidare till final i entreprenörtävlingen #getillbaka. Vi nådde dock inte ändå fram till att få träffa juryn och leverera vår pitch men det gör ingenting! Vi trodde aldrig att vi skulle komma till delfinal - vilken grej! Heja Cotton Stories och TACK för alla röster. Vi kommer fortsätta framhäva, hylla och älska kvinnligt momtreprenörskap som vi tycker är så viktigt och förtjänar mer plats.

Vi citerar Carros tröja; "Girls make history" <3

xoxo
Josephine & Caroline

Likes

Comments

Lite titt som tätt stöter vi på folk som frågar oss vad vi tycker har varit eller är det läskigaste med att starta eget. Vi skulle kunna radda upp en hel lista med läskiga grejer men om vi nu ska hålla oss till en punkt så kom vi fram till följande. Det absolut läskigaste med att starta eget är ovissheten. Man kan inte riktigt lita på något i starten, allt är en chansning, från början till slut känns det som. Vartenda litet beslut vi tar är med känslan "yolo" i ryggen. Vi har aldrig varit på den här stigen innan, så att sätta sig vid ratten och styra bilen är absolut med en skräckblandad förtjusning.

Den största ovissheten är helt klart ekonomin. Att sitta och försöka räkna ut en budget när man har 0 kronor att börja med känns nästan som att spela monopol. Vad är en buffert? Vi har gått in med eget kapital för att finansiera starten vilket också är en chansning för vi vet inte om det här planet kommer flyga raka vägen, vi räknar med en och annan mellanlandning innan vi känner att resan nått sitt mål. När vi ändå pratar siffror så kan vi även ta upp det här med löner. Vi möts ständigt av höjda ögonbryn när vi talar om försäljningen och även lägger in "men vi kan inte plocka ut något än". Det är väldigt svårt för folk som inte driver företag att förstå hur lite pengar det faktiskt är som är "dina" när man kollar över företagets ekonomi. Vi visste om detta när vi gick in i leken, så vi fick ingen större chock över detta, men för folk som inte har en susning om skatter och avdrag kan det bli en ordentlig kalldusch när verkligheten knackar på dörren.

Vi fick även frågan på karriärsveventet om vi kunde leva på Cotton Stories idag, och svaret är nej. Inte ens i närheten faktiskt, vi är absolut på god väg och vi går med vinst varje månad vilket känns så bra i magen. Vi hade räknat med en trög start, men för oss har den tickat på rätt så bra hitills och för varje månad märker vi att det blir mer och mer möjligt att kunna ta Cotton till nästa nivå. Det gäller bara att inte ropa hej för precis som med allt annat i livet så går det i vågor. Det går bra nu, men det kommer säkert gå sämre en annan månad, för att sen vända till det bättre igen.

För oss har det varit en fördel att Caroline varit inne och nosat på egenföretagare branschen innan och att vi även fick möjligheten att jobba med sjukt driftiga bruttor för ett år sedan som lärde oss lite hur man ska tänka för att erövra världen. Så om du går och funderar på att starta igång en bussnies, ta gärna hjälp av folk i din omgivning som gör samma sak, eller gör som vi gjorde, ring skatteverket och fråga ut dom om allt som har med redovisning att göra, så det blir rätt från början. Då kommer det inte bli lika läskigt att se över ekonomin när den dagen väl kommer.

Det är okej att va lite rädd, men ta gärna hjälp av någon annans kunskap så du slipper gå ensam i mörkret.

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments

Så kom dagen då vi skulle göra det där suuuperläskiga vi berättade lite om i förra inlägget. I måndags var det ju äntligen dags för karriäreventet som tidningen Mama arrangerade. Vi var inbjudna för att prata om vår resa. Hur det är att vara i början av hela starta-eget-prylen. Så himla kul! Vi hade övat hela söndagen utan varelse flyt eller röd tråd och hade verkligen fastnat och trodde på riktigt att vi kommer inte ha ett dugg att tillföra de 20 minuterna när scenen var vår. Än värre blev det när vi fick reda på att självaste Isabella Löwengrip skulle snacka karriär på samma scen strax innan oss - hej nerver! Men när måndagen väl kom så föll allt på plats. Tack och lov... Det var vårt första event för Cottons räkning och under kvällen tog vi inte enda bild.! Vi måste varit så pass nervösa att vi missade det, därför lånar vi några från Mamas Insta story, Här står vi och poserar i trappen precis när minglet drog igång.

Det var himla bra stämning på eventet! Massor av peppiga kvinnor under samma tak men visst steg nerverna när vi insåg att det snart var vår tur. Isabella var grym och bjöd verkligen på sig själv. När det var 10 minuter kvar smet vi iväg från minglet för att samla oss lite och dansa vår numera "Cotton dans" (Vi blir så galet och ohälsosamt nervösa att dans var ett måste) Vi gav varandra en lång kram innan vi gick in till hörsalen och mickade oss. Sen var det SHOWTIME.

Vi pratade om hur vi ens kom på tanken att starta eget, hur det var att starta eget med sin bästa vän och hur vi gick från idé till verklighet. Den här bruttan fick en hel slide för sig själv...

Pippi är en tjej med så mycket girlpower och har sen stor plats i Cotton Stories resa. När vi precis hade tagit beslutet att våga starta eget så skrev Caroline ut just det här citatet och satte upp på väggen. Vi ville pränta in lite mod bland våra ängslig tankar och tadaaaa - det fungerade! Pippi är med oss varje dag. Vi gör lite "Pippi" när något är småläskigt. Heja Pippi!

Trots skakiga ben så var vi euforiska efteråt och vi har fått så mycket kärlek och glada hejarop både från er, på Instagram och från vänner och familj <3 Tack och stort tack till Mama som gav oss den här möjligheten! Det gör vi gärna om.

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments

Förra fredagen levererade denna frulle. Vi hade vår första riktiga intervju som kommer komma ut i Oktober. Det var en ganska häftig känsla att få sitta och prata om något vi verkligen brinner för och tror på. Allting har gått väldigt fort så ibland har vi lite svårt att stanna upp och faktiskt reflektera över hur mycket vi varit med om på ganska kort tid.

Vi sa redan i december förra året att vi skulle visa vad vi går för. Både för folk i ens omgivning, men framförallt för oss själva. Det är en ganska blottande situation att våga göra något nytt och köra på trots att man inte vet om det kommer flyga eller inte. Vår magkänsla har alltid varit solklar, men självklart har även vi tvivlat vissa stunder, men inte så mycket på just Cotton Stories, mer på vår egen förmåga. Kan vi verkligen göra det här? Hur gör man för att ens starta ett företag? Frågorna har varit många, och ibland har vi inte haft svaren, men vi bestämde oss för att lära oss på vägen. Vet vi inte, så frågar vi någon som kan och kan inte dom ge oss svar, ja då frågar vi vidare helt enkelt. Det är egentligen inte svårare än så. Om man bara går inte med inställningen att vi ska klara det, så klarar man det.

Imorgon kommer nästa stora utmaning. Vi blev tillfrågade om vi ville vara en del av Karriärs eventet tillsammans med Tidningen Mama. Tanken på att stå på en scen fick oss båda att svettas lite, men självklart är detta något man bara måste tacka ja till! Tanken på att få berätta vår story och kanske motivera någon annan där ute att våga göra samma sak är helt bananas. Häng med oss imorgon på Insta-storys. Vi utlovar en hel del skratt, premiär-nerver och nya erfarenheter. 

Vi ses!

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments

Vi kickar igång veckan med att se över vår "to do list". Det har blivit ett måste då vi får mer och mer att göra så att ha allting i huvudet är ett minne blott. Vi har dessutom väldigt mycket som vi vill göra inom den närmsta tiden så varje vecka går vi igenom vad vi har, vad vi behöver prioritera och hur vi ska lägga upp veckan rent medialt. Det är så mycket runt omkring allting som man kanske inte ser utifrån, eller som vi ens själva trodde tog tid innan. Men nu när man är mitt i allt så förstår vi verkligen varför de som kan, anlitar en receptionist eller en assistant. Men eftersom vi börjar från början, så får vi använda oss av diverse appar och anslagstavlor som hjälper oss hålla koll på allting.


Det är nu strax över en vecka sen vi gick ut med vårt samarbete tillsammans med Mama, och vi kan inte riktigt förstå att vi faktiskt är där. Och responsen har verkligen varit magisk. Vi är så redo för den här hösten och om bara några veckor kommer vi släppa ytterligare en nyhet.

Let the games begin

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments

Att vara entreprenör är som att slänga sig ut från ett flygplan varje dag. Läskigt, pirrigt, en dusch av adrenalin och känslan av att man inte riktigt vet var man ska landa. Men det är just det som är det coolaste med entreprenörskapet. Man har ingen aning om vad som väntar... När vi tog beslutet i december att göra något ihop så var det på bästa Pippi-manér; "Det har jag aldrig provat så det klarar jag helt säkert". Vi satte till och med upp Pippi på väggen på kontoret för att dagligen påminna oss om hennes coolness. För visst har Pippi rätt. Inställningen är ju allt eller ja, det lägger grunden för en bra start i alla fall. Vi har fått en himlans massa pepp från er och en hel del frågor kring det här med entreprenörskap och främst drivkraft. Hur gör man för att våga? Var kommer drivkraften ifrån? Har alla den? Och vad gör man när drivkraften sinar?

Vi har inte riktigt sett oss själva som superdrivna personer. Vi har jobbat hårt med varje jobb vi har tagit oss för men att vara superdrivna megaentreprenörer har inte varit vårt signum. Tills nu... Vi tror starkt på att det bor en drivkraft inom oss alla. Den ligger där och vilar och väntar på att få vakna till liv som vilken inneboende kraft som helst. Men det gäller att den får blomma ut i rätt tid och på rätt sätt. Får man bara jobba med något eller göra något som man tycker är riktigt kul och inspirerande så kommer den att väckas till liv. Man vet att det är rätt när hjärtat ler vid tanken på det. Våga prova, hittar du inte rätt vid första försöket så prova igen. Att misslyckas är inget farligt och förresten så finns det inga misslyckanden. Det ända misslyckandet är i så fall att du inte vågade att prova.

Idag är vi fulla av drivkraft. Cotton Stories har liksom frammanat någon sorts magi och vi andas och lever Cotton Stories dag ut och dag in. Att inte heller veta hur man gör allt gällande företagande tar fram en inre drivkraft och mycket av det vi gör idag har vi fått testa oss fram till för att hitta rätt. Sen är det svårt att hålla en hög grad av pepp och driv hela tiden. Vi har dåliga dagar när det känns som att allt går emot oss. Eller när en idé inte flyger så som man vill att den ska flyga. I vårt fall är det så skönt att vara två. Vi kan luta oss mot varandra och turas om att vara den starka de dagar som är kämpiga. Vi har ju inte bara oss att ta hänsyn till. Tillsammans så har vi tre små tjejer som kräver sitt och ibland, eller (ofta!) är det riktigt kämpigt att hinna med allt. Men som den gamla klyschan lyder; "Allt går om man vill"- det tar bara lite längre tid. Ibland tar det två timmar, ibland två dagar och så får det vara. Vi får sänka de höga kraven och göra så gott vi kan. Vissa dagar gör vi underverk och andra dagar tröstar vi bebisskrik och tittar på varandra med tom blick ;-) Precis som det är att vara momtreprenör.

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments

Så kom dagen som vi har jobbat så hårt för ja inte minst de senaste veckorna till långt in på nätterna. Och som vi har längtat efter det här. Ända sen i maj då vi var på vårt superpirriga möte, ett möte som vi inte alls visste vart det skulle ta oss någonstans men det blev början på Cottons Stories stora resa. Det var med lätt puls och lite skakiga ben som vi klev in i receptionen på Bonnier Tidsskrifter och tidningen Mama och nu är vi här med en nylanserad webbshop för våra små selfies som vi säljer exklusivt fö Mama <3 Spana in oss här.

Det som känns så magiskt är att vi har gjort allt själva, kring minsta lilla detalj som; vad ska produkterna heta? Signatur på höger eller vänster sida? Priser? Och hur de ska fotas?- Ja jisses så många beslut MEN så kul och viktigt för oss att våga ta beslut själva. Det växer man av ska ni veta. Och när vi ända pratar om magin kring att skapa något eget så vill vi passa på att nämna våra stöttande och peppiga sambos som har varit stand by för alla möjlig frågor från vår sida. Tack för att ni är våra grymma stöttepelare i vått och torrt.

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments