Tips, Shopping

Vill du ha långt, tjockt och friskt hår men tycker det tar alldeles för lång tid för håret att växa eller att det alltid känns så himla slitet?

Då vill jag tipsa er om 5 punkter som kommer hjälpa er på traven.
1. Hur mår du? Stressar du mycket i livet? Det syns på håret hur vi mår. Ta några djupa andetag och försök hitta tillbaka till ditt inre, behöver du verkligen stressa så mycket som du kanske gör?
2. Sov inte med utsläppt eller en högt uppsatt tofs, detta sliter på håret, sov istället med en fläta.
3. Kosttillskott som Silicea fungerar inifrån tack vare kisel, zink, biotin m.m. Detta har inte bara visat resultat på mitt hår utan även min hud.
4. Borsta aldrig håret när det är blött och låt det lufttorka.
5. Använd hårmask 1 gång i veckan. Tvätta ditt hår ungefär var tredje dag och använd produkter som tillför mycket fukt.

Vill även tipsa om Lee Staffords Hair Growth serie.
Jag använder schampoot och hårinpackningen. Denna serie är skapad för att få håret att växa fortare tack vare innehållet av proteinbaserade Pro-Growth™ Complex som tillför näring till hårsäckarna och innehåller veteprotein som stimulerar hårbotten och gör håret mjukare.

Glöm inte att följa mig på Instagram - @ameliesandell

Likes

Comments

Samarbeten

// I samarbete med M Brath AB //

Brukar ni streama tv?
Det var så längesedan som jag faktiskt tittade på vanlig gammal hederlig TV!
Nu använder jag mig av Play + från Telia eftersom jag får tjänsten via jobbet, där kan jag streama nästan alla kanaler och det uppskattas väldigt mycket här hemma.
Jag gillar även SvT play då de har relativt bra dokumentärer då och då.

Något många av mina läsare kanske inte visste om mig
men som alla mina nära och kära vet är att jag älskar sport och speciellt fotboll och för er som också gillar att titta på fotboll men inte har kanalerna så rekommenderar jag Versus där ni kan följa live sändning av till exempel Champions League!

Utöver detta så älskar jag HBO och Netflix! Så tråkigt nu när alla serier jag kollar på har uppehåll...
Serier jag följer är Modern Family, Outlander, Game of Thrones och Westworld.

Har ni någon favoritserie?

Glöm inte att följa mig på Instagram - @ameliesandell

Likes

Comments

Mat & Dryck, Tips

Äter du tillräckligt med grönsaker? Gröna grönsaker? Om inte borde du börja redan idag!
Dessa innehåller viktiga ämnen vi människor behöver så som, vitaminer, mineraler, enzymer, flavonoider, klorofyll och fytokemikalier.

Broccoli till exempel har ett högt innehåll av flavonoider som minskar risken av hjärt-kärlsjukdomar samt vissa typer av cancer.
De kämpar även mot de giftiga fria radikaler som vi får i oss av gifter och osunda livsvanor så även här är det förebyggande mot cancer.
Känner du att ditt blodsocker ofta är ojämnt så borde du också börja äta mer grönt eftersom det hjälper till att stabilisera blodsockret. Du får även hjälp på traven med att bibehålla en frisk och glad mage tack vare fiberinnehållet.

Dricker du flera glas apelsinjuice per dag för att boostas med C-vitamin?
Kanske låter som en smart idé men juice fräter faktiskt våra tänder och är skadligt, broccoli däremot innehåller mer C-vitamin än apelsiner och är inte skadligt för dina tänder!
Har du svårt att äta broccoli, ärtor, avokado m.m. så finns det andra sätt att äta dessa på, du kan till exempel göra en chokladmousse med avokado, banan och kakao eller en smoothie med basilika, spenat och bär.
Låt fantasin flöda och ta hand om er!

Glöm inte att följa mig på Instagram - @ameliesandell

Likes

Comments

Igår hade jag lite av en mobilfri dag så har inga bilder att bjuda på men jag behövde verkligen den där pausen.
Leon bjöd mig på två behandlingar på en salong i stan, helkroppsmassage och ansiktsbehandling.
Fy så skönt det var, behövde verkligen det där, har känt mig lite stressad på sistone och haft svårt att komma ner i varv.

Efter behandlingarna så bjöd han mig på middag, vi åt på Flippin Burgers, första gången för mig faktiskt, lite efter jag vet men men haha, gott var det i alla fall. Flippin och Barrels Burgers & Beers i Gamla stan har definitivt de godaste burgarna.

Vi såg även Johan Rheborg, jag blev helt överhypad och kämpade inombords för att inte gå fram till honom som en galning haha! Allt som allt så var det en väldigt lyckad kväll!

Vad har ni för planer i helgen?

Glöm inte att följa mig på Instagram - @ameliesandell

Likes

Comments

Samarbeten

// I samarbete med M Brath AB/ PozeHair //

Vem har inte klippt håret riktigt kort någon gång för att sedan ångra sig ganska direkt efter?
I vissa fall växer kärleken fram för det korta håret efter ett tag men i andra fall så känner man verkligen att det inte var rätt val, att man passar mycket bättre i långt hår till exempel.

Jag gjorde ett sådant misstag flera år sedan, klippte page för att jag fick veta att jag skulle passa i den frisyren och tänkte varför inte, vi testar.
Jag har alltid haft väldigt långt och tjockt hår så när jag väl klippte page fick jag lite av en chockkänsla, jag kände inte alls igen mig och saknade mitt långa tjocka hår. Blev så besviken på mig själv men alla gör vi misstag, som tur växer hår ut men eftersom jag hade klippt det så pass kort så skulle det ta ett bra tag tills det blev så långt som jag har idag.

Så jag bestämde mig för att använda löshår tills mitt egna växte ut.
Saknar ni också att ha långt hår så borde ni spana in PozeHair, de har lyxigt kvalitetshår och har varit verksamma sedan 2008. Håret som de säljer är helt äkta och de har alltid fri frakt och snabb leverans!

Glöm inte att följa mig på Instagram - @ameliesandell

Likes

Comments

Foto
Jag ska äntligen ta mig i kragen och utbilda mig till visuell kommunikatör/fotograf.
Detta har varit min passion i allt för många år, anledningen till att jag inte vågat mig på en sådan utbildning är för att jag tråkigt nog har haft mina problem med samhället.
Jag har försökt passa in hela mitt liv men jag har insett att jag aldrig kommer att passa in och varför ska jag?
Varför ska jag jobba 8-17 varje dag med ångest bara för att känna att jag inte är så annorlunda?
Jag är annorlunda och det är dags för mig att vara stolt över det.

Jag ser inte världen på samma sätt som de flesta andra, citronerna på bilden är inte bara citroner för mig, det är mer än vad ord kan beskriva. Jag känner allting så starkt och jag blir helt till mig när jag har en kamera i handen eller en dator som kan hjälpa mig med grafisk design.

Jag gick estet på gymnasiet och jag kommer att fortsätta min estetiska väg i livet för det är en del av mig.
Så denna text är till alla er som tryckt ner mina drömmar, mina drömmar om att få göra något lite mer annorlunda, något kreativt.
Idag tog jag valet att söka in och jag ska göra arbetsproven så fort mina dekorationer till mitt stilleben har kommit.

Dessa bilder inspirerar mig till att göra det jag verkligen älskar.
Jag hoppas att ni alla gör det ni verkligen tycker om, livet är för kort för något annat.

Glöm inte att följa mig på Instagram - @ameliesandell

Likes

Comments

Mat & Dryck

Varje år gör jag samma misstag.. 

Jag glömmer bort hur semlor verkligen smakar och när fettisdagen är tillbaka 1 år senare så suktas jag av alla bilder på sociala medier och tänker: "Ja men semla, det som är så gott!! Klart jag måste ha en semla".
Så köper jag mig den där traditionella semlan, tar 2 tuggor och inser sedan f*n är det alltid såhär mycket grädde? Trycker i mig hela för att sedan ångra mig rejält, magen sväller upp direkt och jag börjar må lite halvt illa.

Varför köpte jag inte en chocolat au pain från bageriet istället, det vet jag ju att jag tycker om och det är ju värt pengarna alla gånger.

Nä, varje år gör jag samma misstag, nu har jag bett min sambo införa ett förbud mot semlor nästa år så att jag kan skonas denna hysteri och värk i mage.

Glöm inte att följa mig på Instagram - @ameliesandell

Likes

Comments

Tips, Shopping

Idag är det ett riktigt konstigt och tråkigt väder. Ena stunden spöregnar det i kombination med storm och kort efter det så är det soligt i några minuter tills det börjar om igen. Så jag tänker bara vara hemma idag och vila tills Leon slutar skolan så att vi kan dra och storhandla mat.

Har stylat lite outfits idag inför våren med en ny topp jag fick hem här om dagen.
Detta blev slutresultatet, vad tycker ni?

Glöm inte att följa mig på Instagram - @ameliesandell

Likes

Comments

Samarbeten

// I samarbete med Brath //

Jag vet att många av er som följer mig har visat ett intresse för hur man kan öka antalet läsare till sin blogg.

I samarbete med Brath ska jag nu förklara hur ni kan gå tillväga för att höja statistiken.
Att synas på sökmotorer och i främsta hand Google så kan man komma rätt långt, med hjälp av SEO som står för Search Engine Optimization så kan du få din blogg att hamna högst upp på Google, det är ofta sida 1-2 som man brukar kika igenom på Google när man söker efter något speciellt så det är där man vill se till att hamna.

Rangordningen sker automatiskt av algoritmer men om man använder SEO kan man göra ändringar i de faktorer som algoritmerna tar hänsyn till.
Detta är dock inte något som är enkelt att lära sig utan det tar tid att förstå vad allting går ut på och det kan vara svårt att hitta sidor som förklarar SEO på ett pedagogiskt sätt.

Med hjälp av Brath's SEO skola så kan du anmäla dig till deras mail skola, du får 9 e-mail som förklarar grunderna i hur sökoptimering fungerar.

Allt som ingår i SEO skolan är:
- Hur läser Google en sida
- Så strukturerar du en sajt, navigering, sitemap och lite om pagerank.
- 404, 301 och inkommande länkar, GSC.
- Sökordsanalys, så hittar du rätt sökord och bygger nya landningssidor.
- Länkar, därför behöver du dem och så får du tag på dem.
- Skriv bättre texter.
- Felsökning och tålamod.

Detta är även helt kostnadsfritt!

Så vill ni lära er mer om detta och växa med bloggen så tycker jag att ni ska anmäla er till skolan på en gång.

// Bild lånad från Thenextwebb.com //

Glöm inte att följa mig på Instagram - @ameliesandell

Likes

Comments