Lifestyle

Tisdag och några dagar kvar tills jag sitter på bussen med tjejerna påväg ner till Italien! Kom tidigare till skolan och har hela morgonen lyssnat på Framgångspodden av Alexander Pärleros. I avsnittet jag lyssnade på idag gästades Kjell Enhager. Han är en av Sveriges främsta föreläsare om framförallt mindiet, hur man borde tänka om man vill lyckas, lite tips om sådana saker. Verkligen sjukt motiverande och ser framemot att själv kunna applicera vissa tips i min egna vardag.

En sak som jag noterade starkt var att dagligen möts vi av krav från omgivningen, men är det inte vi själva som sätter upp dem? I mitt fall så är det bara jag, där är ingen i min omgivning som ställer dem kraven på mig. Istället för att se allt man gör som måsten, för att alla andra gör det borde man istället se det som att man vill.

Om jag ger en konkret situation istället, som Kjell Enhager berättade om, när man säger till barn 'skrik inte' eller 'spring inte' så får barnet bara en bild av första ordet och agerar utifrån det. Om man istället säger det de borde göra dvs 'prata lugnt' eller 'gå istället' så agerar barnen utifrån det istället. Kjell berättade också om en bordtennis-spelare som sa 'måste' hela tiden och var negativ mot sig själv när han spelade. Efteråt bytte han ut orden 'jag MÅSTE klara det' till 'jag VILL klara det'. Tankesättet vändes och av ren tur spelade han bättre. Samma sak gällde skillnaden på reaktionerna om misslyckas vs lyckas. Som jag i mitt fall, där mitt mindset är fel, får mitt A som jag strävat efter är jag oberörd och bryr mig inte så mycket utan ser det som att 'okej det är gjort, nu fortsätter vi'. Och när det inte går som jag har tänkt mig så reagerar jag mycket starkare på det och blir arg, besviken, säger att jag inte kan etc. I det långa loppet fortsätter detta beteendet för hjärnan är inmatad på detta tankesättet och slutligen börjar jag själv tro på det och agerar utifrån mitt grundtagande. Det gäller att bryta mönstret, vilket jag verkligen försöker göra så fort jag har tid och ork.

Tog självklart åt mig så ska försöka testa på det. Livet är förkort för att gå runt och bara se misstag istället för att faktiskt se hur långt man faktiskt har kommit och vad man har åstadkommit. Vill inte komma till någon punkt i livet då man ångrar att man spenderat typ mer än halva livet negativ i onödan. Det är bara en själv som kan ändra det, tyvärr ingen annan! 😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Då var denna veckan snart slut, hade inte klagat på mer helg, vem gör det egentligen? Meeen om en vecka är jag i Italien!! Självklart vaknade jag upp i morse och min hals var igensvullen... Har till och från i över ett år haft problem med min hals en gång i månaden, i december var det körtelfeber och nu vet jag inte vad det är, förmodligen stressrelaterat för min kropp är verkligen helt slut efter dessa veckorna. Varje dag när jag går upp på morgonen längtar jag redan tills dagen är över så jag kan gå och lägga mig igen. Min tanke var ju att jag skulle träna så mycket som möjligt nu sista veckan, men vill verkligen inte bli sjuk så får faktiskt lyssna på kroppen, även om det är grymt svårt för min del...

Gjorde te och får hoppas på det bästa. Har en del ärenden som ska göras idag inför resan och resten av dagen består av plugg. Något prov och någon inlämning, orkar seriöst inte, längtar tills det är över, en del saker är bara så tråkigt att göra, tyvärr måste man tvinga sig igenom det.

I fredags åkte jag och tjejerna med skolan till Isaberg och åkte skidor, perfekt uppvärmning för mig! Har inte åkt på några år men går ju snabbt att komma in i det, men roligt är det! Igår hade jag dans på förmiddagen, eftermiddagen kändes seg för jag var så trött. På kvällen åkte jag in till stan, mötte upp Monika, käkade och sedan såg Fifty Shades of Freed! Asså den är sååå bra verkligen! Men sjukt sorgligt att den är slut... Nu har man ju ingen film att se framemot.. Gillar alla filmerna starkt men denna var helt klart bäst!😍

Nu sitter jag med frukosten i sängen och försöker få till detta inlägget. Så sjukt trött men kan inte sova mer, gör ingen skillnad tyvärr. Får väll ta tag i livet, kanske borde städa lite, tråkigt men blir lugn och ro i själen efteråt. De som känner mig vet att jag tycker om ordning och reda.

Kanske kommer fler inlägg idag, får se om tiden räcker till, iallafall- Happy Sunday loves 😘

// För bra tjejer detta! //

// Ett bra benpass i torsdags, kändes i backen i fredags och träningsvärken idag är obeskrivligt najs //

Likes

Comments

Lifestyle

Shit, vilken vecka det har varit! Extremt blandade känslor till och från. Tycker inte om att vara i sån obalans. Provet gick skit men det är iallafall gjort. Har nog aldrig varit så besviken på mig själv och jag hatar när jag inte förstår och verkligen försöker men det ger ändå inget. Men gjort är gjort helt enkelt.

Höjdpunkten varje vecka är självklart cyklingen och bodybalance på onsdagskvällarna! Så avslutade dagen på ett bra sätt iallafall. Hela dagen idag har jag intalat mig själv att jag inte är min prestation. Vi är inte vår prestation. Men vem är vi då? Nog den svåraste frågan jag vet- vem är jag? - Vad är jag bra på? - Vad är speciellt med mig? Det vet jag knappt själv för jag är inrutad i alla krav och alla förväntningarna som jag har på mig själv för att jag möjligtvis ska försöka känna mig lyckad. Låter för vissa otroligt klyschigt, men egentligen tycker jag det är bara ord på tankar och känslor, inget märkvärdigt med det. Men egentlligen vad är viktigtast? Att må bra, leva livet och ta allt som det kommer, som inte alltid lär vara på topp. Eller ska man vara på topp hela tiden, tävla i allt och må skit för att allt är en tävling i vad man än sysslar med? Även fast jag tänker och har inställningen som det sist nämnda så försöker jag ändra riktning på banan och faktiskt må bra, acceptera och ta allt som det kommer. Det är vad jag vill.

Detta är nog min första kväll på otroligt länge som jag bara kan sitta ner och ta det lungt och skriva av mig. Underlättar en hel del att faktiskt bara skriva av sig och rensa tankarna tillsammans med lite musik i lurarna. Känslan efter dagens pass är obeskrivlig och oslagbar, önskar man kunde känna detta oftare. Även om jag har en del måsten och ToDo's så känner jag just nu att där är inget jag kan göra åt det. Skriv ner det sedan ta det när där finns tid, ork och motivation. Har ännu en sovmorgon imorgon så kan passa på att sova ut och efter skolan ska jag till gymmet och köra ben och rumpa såklart! Är humöret inte på topp får man göra något åt saken och då kör man ben, eller det gör jag iallafall. Kan inte beskriva hur mycket jag längtar tills det är lov!😍


// Riktigt, galet bra låt, längtar redan till morgondagens träningspass! //

Likes

Comments

Godmorgon! Vilken start på denna veckan, halva veckan har snart redan gått och imorgon är det redan torsdag! Oj, vad tiden går fort! I måndags bestämde jag mig för att stanna kvar i skolan och plugga sedan drog jag till körskolan på teorilektioner. Så kom hem sent på måndags kvällen och trött var man!

I söndags fixade jag fransarna tillsammans med Nathalie, är faktiskt nöjd men nog inget jag kommer fortsätta att göra men känns sååå skönt att bara behöva sätta på lite foundation, rouge och fixa ögonbrynen, har tjänat rätt mycket tid nu på morgonen faktiskt! Får jag till en bra bild lägger jag ut det här, just nu är det mycket i skolan så prioriterar det först!

Idag blir det en lång dag, men längtar tills provet i företagsekonomi är avklarat och går på cyklingen och bodybalance ikväll, höjdpunkten på onsdagar! Idag hade jag också en sovmorgon så passar på att plugga inför provet senare idag, asså gud vad jag längtar tills provet är över! Inte mycket mer som händer just nu i livet, mer fokus på skolan och mig själv så tyvärr blir träningen bort prioriterad, men tar väll igen det snart igen 😉


Happy Wednesday!


// Bjuder på en härlig bild från Rom när jag var där med farfar och farmor! Gud vad jag saknar min stad! Men snart bär det av till Italien igen ;-) //

Likes

Comments

En söndag fylld med ångest. Söndags-ångest känner nog de flesta igen. Tyvärr känner jag den redan lördagkväll för jag vet att när jag vaknar upp dagen efter kommer det vara söndag och snart måndag igen. Ännu en vecka fylld med måsten, krav, press och stress, känner du igen dig? Börjar bli rätt tröttsamt att nästan alltid känna så, men tyvärr får man bara bita ihop och köra ändå och samtidigt känna vad som är bäst för en själv.

Denna veckan har varit som de senaste veckorna, stress och mycket, mycket gjort. Det är slutspurten innan sportlovet. Som jag längtar tills allt är över och jag sitter på bussen, ner till Italien med tjejerna. Denna veckan har sammanfattningsvis bestått av sena plugg kvällar och träning på eftermiddagen.

Har fått in ett pass cykling/spinning och bodybalance en gång i veckan. EN av mina förändringar och jag tycker att det har lönat sig så sjukt mycket. Jag lägger verkligen tankarna i fullt fokus på passen just där och då och ger järnet. Känslan efteråt är obeskrivlig, for real! 😍

Igår var jag på 18-års middag hos Johanna i palmernas stad, Trelleborg. Mycket snack, skratt och mys med tjejerna.
Hur har er vecka varit?

Idag ska jag träffa Nathalie inne i stad sedan ska vi göra lite ärenden sedan bär det hemmåt och spendera resten av kvällen bakom plugg. Blir en ny vecka, nya tag och nya möjligheter men ännu mer stress, asså vad jag längtar tills allt är över!


Happy Sunday! 💓

// Så otroligt mysig låt och bara sitta och lyssna på en söndagförmiddag som denna.  //

// High on endorphines. Från ett lyckat benpass i veckan //

Likes

Comments

Lifestyle

Changed plans! Ingen powernap för min del, utan fick bli en cykeltur in till byn & handla lunch & fika. Jag tröttnar aldrig på sushi så fick bli det till lunch! Passade på att handla fika till mig & mamma, finns nog inget bättre än att spendera förmiddagen & eftermiddagen framför TV'n med mamma. En chokladboll till fika & lite serie, super mysigt! Säkert någon som tänker ¨jasså äter du sånt?¨. Men ja det gör jag! Har lovat mig själv att 2018 ska vara året som jag ska vara snäll mot mig själv. Där gick inte en dag förra året utan att jag pressade mig själv & dagligen satte upp nya & tuffa krav, inom allt! Allt jag gjorde blev som en tävling, en tävling mig mot mig själv. Det tar tid & kräver mycket mer energi än vad man tror, tro mig. Jag har aldrig känt att jag behöver tävla mot någon utan tävlar mot mig själv. Jämför jag mig med andra, svar nej. Däremot är där skillnad på att jämföra & jämföra sig med andra, jag ser det som en möjlighet- att klarar någon annan det är det inte omöjligt, då kan jag också men vägen dit ser annorlunda ut för vi alla är olika.

Iallafall, för mig får man en bra fysisk och psykisk hälsa genom träning, sömn, kost & psykisk inställning till sina mål. Det sist nämnda är det som jag fokuserat på mest. För jag tycker att när jag håller på och planerar min träning & stramar åt & kontrollerar kosten så mår JAG inte psykiskt bra, för det kan bli jobbigt vissa perioder och då känns det som att misslyckas. En annan sak är att inte lägga så mycket energi på sina misslyckande & istället se det man är bra på. Om du tänker på det, när du får 9 komplimanger/feedback & 1 kritisk sak du kan förbättra/förändra så tänker du bara på det negativa, dvs kritiken eller hur? & därefter försöker du anpassa dig efter det för att sedan bli ¨felfri. Så tänker jag iallafall, man kan alltid bli bättre men ibland kan man inte bli bättre på just den biten på just den vägen, därför ska man ta en annan väg och skapa sin egna väg utefter sina egna förutsättningar.

Slutligen, det jag vill komma till är att jag är inte lika noga med cheat-days, jag kan unna mig någon gång i veckan, för JAG förtjänar det, det gör du också, oavsett vad det rör sig om. Men ibland kan jag bestämma mig för att just idag ska jag välja ett bättre/nyttigare alternativ. Förr kunde jag få extrem ångest & skuldkänslor för att bara ha ätit någon pannkaka eller chokladboll, medan idag ser jag det som en belöning, särskilt när där händer så mycket hela tiden att man får ha många bollar i luften samtidigt. Haha, jag kan prata om detta ämnet i evigheter. (Får väll göra ett inlägg någon dag om bara träningen, bara kosten och bara sömnen och psykiska inställningen.😉)

Ett sätt att unna sig på är att ta hand om sig själv, om det är den där chokladbollen eller det där badet, som jag faktiskt ska ta nu. Ett bad nu när vädret är lite deppigt och sätta igång veckans avsnitt av Riverdale och Dynasty.

Happy friday!❤

Likes

Comments

Vilken vecka det har varit! Fullt ös hela tiden! Mycket som ska göras innan det bär av till Italien vecka 8, mitt älskade Italien!🍝🎿🍻 Är så otroligt taggad, ser framemot hela resan och hoppas på att ta en del bilder. Har hela morgonen försökt fixa med bloggen här så den ser så trevlig ut som möjligt! Bytade först och främst portal från finest till hit på Nouw. Kände att det blev för invecklat och komplicerat på finest så det kändes bättre att byta hit och testa på detta. Känner nu att jag har suttit vid datorn hela morgonen och börjar redan bli trött igen, trots 11 h sömn inatt... Det finns nog inget bättre än att sova och bara ta det lugnt, speciellt när man har saker för sig hela tiden.

Planera för dagen blir plugg, plugg, plugg och mer plugg, roligt va? Tyvärr tillhör jag dem som behöver plugga lite mer för att verkligen förstå det och minnas det men alla är vi olika eller hur 😉 Riktigt skönt ändå, hur hade det sett ut om alla var precis likadana- livet hade förmodligen vrid fett tråkigt! Ska ta en liten powernap sedan kolla lite serie. Har tre serier som jag ¨följer så att säga: Riverdale, Dynasty och Younger. Riverdale och Dynasty finns att se på Netflix och Younger på TV4play. Länkar trailers nedan istället för att jag ska skriva en analys om vad dem handlar om. Med tanke på att jag är så trött och utmattad så spenderas denna kvällen hemma med familjen, får ta vara på den tiden när den väl finns där. Kommer upp ett inlägg senare idag om vad jag har gjort i veckan, samt lite förändringar som jag faktiskt gjort inom just min träning och min hälsa!


Have a nice day 😘

Likes

Comments

Detta var längesen och så mycket har hänt! Gick in här för någon vecka sedan och såg att jag inte har bloggat sedan september förra året, alltså SEPTEMBER! Det är ju snart 4 månader sedan haha! Vet själv knappt vart jag ska börja, känner att där är så mycket som jag vill dela med mig, så får dela upp det på ett intressant sätt, för eran skull och för mig för nöjes skull. Men varför gör jag detta inlägget och vad vill jag få ut utav detta, helt ärligt vet jag knappt själv svaret på dem frågorna. Jag ser det som en hobby där jag kan lägga tankarna och fokuset på något annat än bara skolan och träningen, men också dela med mig av min vardag lite.

”Kod för att importera min blogg till Nouw: 4793425890

Haha, otroligt svårt att veta vart man ska börja, det har ju hänt så mycket! Tänkte att jag delar upp det, med ett inlägg för en-två månader för att uppdatera er lite. Har så mycket att bjuda på!

 • Bilder och inlägg om resan till Rom med Alexandra i höstas,
 • Andra året på gymnasiet, inte det enklaste…
 • Hur har det egentligen gått med min träning?
 • & Hur har det gått denna månaden inpå det nya året!?

Helt sjukt att det är 2018! Så mycket som händer & så mycket planerat & så mycket att dela med sig med! Idag har jag studiedag så har både tid & energi för att fixa lite här på bloggen! Innan var målet att detta skulle vara en blogg om träning & hälsa, framför allt fysiskt. Men med tanke på hur de senaste månaderna har sett ut för mig blir fokuset på bloggen att må bra både fysiskt & PSYKISKT. Vad är en bra hälsa för er? – Ämnet är otroligt brett & jag kan prata om det i evigheter. En bra hälsosam hälsa för mig, det ska jag både visa & skriva om här för er framöver.

Planerna idag? Två prioriteringar:

 1. Utvecklingssamtal
 2. Träning- legs and booty  😉

Håll utkik de kommande dagarna för spännande inlägg 😉

 

Kram,
Cornelia

Likes

Comments

Igår gjorde jag ett dussin proteinbars/kakor. Å ville dela med receptet till er. Detta är första gången som jag gjort bars och jag blev faktiskt väldigt nöjd.

 • 200 g (5dl) proteinpulver (blandade kasen och vassle, chokladsmak)
 • 100 g (2 dl) havregryn
 • 1-1,5 dl mjölk
 • 3 msk jordnötssmör
 • 2 msk ljus sirap
 • 2 msk kakao
 • 0,5-1 dl krossade nötter
 • Halvt blockchoklad, mörk choklad (finns till dessert/bakning)

Gör såhär:

 1. Blanda alla torra ingredienserna, jordnötssmör och sirapen i en stor skål.
 2. Tillsätt lite mjölk i taget tills smeten blir hård och lätt att arbeta med (som en deg ungefär).
 3. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  – Mitt tips är att ta bakplåtspapper på degen också och sedan kavla ut degen jämnt till önskad tjocklek.
 4. Ta och värm lite jordnötssmör och bred över degen efter du tagit bort översta bakplåtspapperet.
 5. Värm chokladen och häll sedan över och bred ut chokladen över degen.
  – Mitt tips är att lägga chokladen i en burk med liiite olja i och låta den ligga i ett vattenbad i en kastrull.
 6. Sätt in plåten i kylen och låt stå minst en timme.
 7. Ta ut, skär ut i önskade bitar och sedan lägg i folie och in i kylen. Kan förvaras i kylen 1-2 veckor.

Personligen tyckte jag dem var såå mycket godare dagen efter, alltså i eftermiddags, kalla och perfekt tuggmotstånd. Fördelen med tuggmotståndet är att man snabbt å enkelt blir mätt.

Värt ett försök!

Likes

Comments

Förkylningen ger sig verkligen inte, helt galet… Men det är väll kroppen som säger ifrån å som vill att jag ska vara hemma och ta det lugnt så jag blir fullt frisk. Hela dagen idag sen jag kom hem efter skolan har jag pluggat. Bättre jag tar tag i allt nu i skolan och slipper stressa senare. Ser framemot kommande dagar och nästa vecka! Mycket som ska fixas och göras men hatar att vara rastlös.

Även fast jag var förkyld/sjuk igår och min kropp sa åt mig att vila, så ville jag hitta på något kul, hatar att vara rastlös. Så jag passade på att faktiskt baka proteinbars som jag tänkte dela med mig här till er, sååå goda dem blev!!

Inget mer att säga om denna dagen, bara att jag börjar sent imorgon så ska ha sovmorgon. Ska försöka göra så mycket som möjligt ikväll så jag får längre sovmorgon imorgon. Sedan ska jag bädda ner mig själv och kolla GW’s mord hela kvällen.

Lägger upp receptet snart!

Likes

Comments