Vardag, Träning

Hej igen!
De senaste dagarna har varit helt fullspäckade och ändå känns det som att jag inte gjort så mycket. Skolan har rullat på som vanligt, är inne i en period nu innan sportlovet med många, svåra läxor och extremt många prov. Tur att man kan belöna sig efter skolan med ett svettigt träningspass för att rensa tankarna, älskar att köra slut på kroppen. Känslan efteråt är obeskrivlig! I tisdags hade vi innebandyträning inför matchen som spelades igår (onsdags), vi hade skotträning och det gick faktiskt väldigt bra. Så det var med en bra känsla jag åkte till Varberg med pappa igår för att spela match. Tyvärr förlorade vi med 3-2, orättvist resultat men så är det ibland. Jag fick spela back, en ovan position för mig men jag tyckte det fungerade helt ok.
Idag har jag varit på spinning, känslan i kroppen efter ett 60min långt konditionspass är underbar, men jag känner också att det är välbehövligt med en vilodag imorgon.

Dagens outfit, är helt förälskad i denna Raphl Lauren skjorta som jag köpte i London i början av oktober.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Träning, Vardag

Hoppas att alla har haft en bra måndag.
Min måndag började som vanligt med en lång och intensiv skoldag. Måndagar är alltid värst för det känns som att tiden bara står stilla. När skolan slutade vid 15:10 var det bara att gå den fem minuter långa promenaden hem och dra på sig träningskläderna. Idag var det löpning som stod på schemat och det blev en mil på löpbandet och det tog ca 62 minuter. Efter en lång och efterlängtad dusch blev det först middag och efter det en timmes religions studerande.
Sedan satte jag mig i soffan framför "Farmen" och pratade lite med mamma och pappa om en semesterresa som vi ska åka på nästa år. Nu sitter jag fortfarande ihopkrupen i soffan med en kaffekopp i handen, två sovande föräldrar bredvid mig och med en sovande katt i knäet. Mys på hög nivå!
Sist men inte min minst tänkte jag dela med mig av mitt träningsschema för kommande vecka:

Måndag: 1 mils löprunda (inomhus, på gymmet) ca 60min
Tisdag: Innebandyträning ca 90min
Onsdag: Innebandymatch mot Varberg (3x15)
Torsdag: Spinning 60min
Fredag: VILA
Lördag: Gym, ryggpass
Söndag: Innebandyträning ca 90min

Trevlig kväll!
/Cornelia

Likes

Comments

Vardag

Hej och välkomna till min blogg!
Jag har ändrat innehållet i min blogg och tänkte därför börja med tio snabba frågor om mig så att nya och gamla läsare ska lära känna mig bättre och få en uppfattning om hur jag är som person.
Så varsågoda:

1. Vad är ditt fullständiga namn? Cornelia Aida Helen Svensson

2. Ålder? 13, fyller 14 den 23 februari

3. Vart bor du? Falkenberg, Halland

4. Berätta om din familj. Jag har inga syskon och bor med min mamma och pappa samt en katt som heter Hedvig.

5. Beskriv ditt utseende. 164cm lång, naturligt rödlätt hår, blå ögonfärg och har fräknar på våren/sommaren

6. Favorit artist/band? Favorit band har alltid varit One Direction men eftersom att de har tagit en "paus" så lyssnar jag väldigt mycket på Hov1 och Shawn Mendes just nu. ( Ska faktiskt på Shawns konsert i Köpenhamn den 21 maj tsm med min bästa vän, någon annan som ska dit? )

7. Vad gör du om dagarna? På skoldagar så tillbringar jag runt 7 timmar i skolan, när jag kommer hem pluggar jag och gör mina läxor och efter det så tränar jag, sedan när jag kommer hem på kvällen så tillbringar jag de sista vakna timmarna med att kolla sociala medier, läsa och umgås med familjen.
På helgdagar gör jag oftast inte så mycket, oftast spelar jag innebandymatch och ligger i sängen och kollar på Sherlock Holmes långt in på natten.

8. Hur beskriver man dig som person? Jag är en glad, rolig och målmedveten person. Jag vågar säga vad jag tycker och tänker men när jag inte känner mig accepterad så blir jag lätt väldig blyg och osäker. Jag har väldigt svårt för att inte planera mina dagar, redan idag (söndag) har jag planerat hela nästa vecka och jag tror det kan vara en stor nackdel för ibland måste man faktiskt leva livet till fullo och inte vara rädd för nya utmaningar.
Men om någon av mina vänner skulle beskriva mig så hade det nog räckt med ett ord "Träningsfreak". Jag tränar 6 dagar i veckan ( vilket är mycket för en tjej i min ålder ) men jag tycker att jag har lärt mig att balansera träningen och jag vet hur mycket kroppen orkar, det är något man lär sig med tiden. Men jag tränar absolut inte för att få någon slags bekräftelse utan jag tränar för att må bra och för att det är riktigt roligt. En positiv sak med mig är att om jag har bestämt att jag ska träna så tränar jag oavsätt om jag vill eller inte för jag vet vilken skön känsla som kommer infinna sig i kroppen efteråt.

9. Vad vill du med din framtid? Först och främst ska jag gå ut högskolan med bra betyg och sedan efter det ska jag gå samhällsprogrammet inriktning juridik på gymnasiet. För min största dröm är att bli advokat när jag blir äldre. När jag går ut gymnasiet ska jag studera på högskola och fortsätta min utbildning. Jag vill gärna flytta till Helsingborg inom en snar framtid och där vill jag bosätta mig med min framtida make i en stor lägenhet med utsikt över sundet. Jag vill ha två barn och jag vill köpa säsongskort och gå på HIFs hemmamatcher så ofta jag har tid. Sedan hade det varit roligt att lämna Sverige i några år ( helst flytta utomlands till England ) för att pröva mina vingar som man säger och våga pröva och inte vara rädd för att misslyckas. Fast egentligen är ingen av dessa saker mer än drömmar men det viktigaste för mig är att när jag dör ska jag tänka tillbaka på mitt liv och känna mig stolt över att jag tagit vara på varje ögonblick och levt i nuet.

10. Planer för 2017. Försöka äta mer nyttig mat och mer fisk. Fortsätta att utvecklas som person på fysiskt och psykiskt och njuta av varje stund. Försöka träna 6 dagar i veckan hela året och lära mig acceptera min kropp ännu mer för jag har aldrig varit speciellt smal och har länge vägt lite för mycket än normalt. Men även det är orättvist för det räcker att jag äter en chokladbit så går jag upp lite i viktigt medans många av mina vänner kan äta två 200g chokladkakor utan att gå upp ett gram. Men livet är orättvist och så är det! Men på senare tid har jag börjat tycka om min kropp och mitt utseende och det har aldrig varit så att jag blivit mobbad för det utan det är nog bara jag som inte sett hur vacker jag faktiskt är. Sedan vill jag gärna springa stadsloppet som är 1mil men jag har inte bestämt mig ännu.

Nu blir det innebandyträning!
Ha en bra söndag alla!
/Cornelia

  • Vardag
  • 31 Readers

Likes

Comments