Nu kommer ett superpersonligt inlägg. ( Johanna tvingade mig!!)

Jag har alltid varit lång, i 3an tävlade jag med en annan kille i min klass om vem som var längst haha. Men sen under ett sommarlov så började jag få kommentarer om min längd av barn som var äldre än mig. Jag gick då i 2an och skulle börja trean. Jag fick höra varje dag i ca 2 veckor om hur lång och smala jag var, i ett negativa sammanhang. Jag blev kallad giraffen,slickepine osv. Men herregud, jag var en "liten" tjej som inte gjorde någon ont och jag fick skit för det. Jag gick till lärarna men de sa bara " fy" och mer var det inte med det. Jag kände mig maktlös och sviken av de vuxna. Det har även påverkat mig idag då jag inte litar på lärare överhuvudtaget. 

Jag var otroligt osäker efter det och ville inte gå på toget i min egen lilla by, för jag var rädd att de skulle se mig och komma fram till mig. Jag gick ut 3an ganska opåverkad,4-5 gick ganska bra men jag var ihop med en kille en gång och då var det en annan kille som sa " det ser ganska roligt ut att du är längre än honom". Blev så klart sårad, vem vill höra det när man går i 4an?!. Sen efter 5an började helvetet.

Min tid imellan 3-5 hade varit 100% opåverkad, fick jag lära mig på det hårda viset. I 6a blev allt ett levande helvete varje dag. Jag fick mest kommentarer om min längd och vikt.

De flesta människorna som jag träffar så är den klassiska repliken " ooh, jag önskar att jag oxå var så lång som du!".. saninngen är : det gör du inte, och tror du mig inte så kan jag påpeka några " tankeställare som medför problem"

- Jag är längre än alla, till och med mina föräldrar.

- För mig så är 98% av alla killar dvärgar. 

- Att shoppa kläder är ett helvete, det brukar saknas 5-10 cm på byxor från Gina, H&M osv. Jag kan bara köpa på G-star och JC, och de har bara enformiga färger, mörkblå,ljusblå och svarta. Långärmade och jackor kan ta år att hitta som passar, Tack och lov så har Hollisters tröjor oftast långa armar.

- Alla möbler är små, bänkarna och stolarna i skolan är små och korta, ger mig oftast ont i bennen för jag får inget utrymme under matsalsbordet.

- Cyklar, min cykelsadel är 15 cm hög…Ser ganska roligt ut

-Jag har mindre respekt än överviktiga.

- Ingen inser att varje gång man driver om min längd så dör en liten del av mig på insidan

- Allmänna platser, har lågt hängande skyltar, låga dörrar ( slog i huvudet när jag skulle gå in och basta på badet)

- Folk kommenterar ens längd 24/7 precis som om att man inte har en egen spegel, " wow vad lång du är" ( Nähä?! menar du de, jag trodde jag var dvärg imorse….)

Det var en gång som jag var ute och hade precis köpt ett mobilskal som jag hade letat efter jätte, var riktigt glad. Sen helt plötsligt så går en pappa förbi mig med sin son och säger " ser du så lång hon var ". Jag funderade helt ärligt på om jag skulle gå fram till pappa och säga " för 20kr så gör jag frihetsgudinnan.- Detta är bara en av mina " fina minnen ".

Anledningen till att jag berättar det för er är, inte för att ni ska tycka synd om mig eller något. Jag är den jag är och att vara lång är en del av mig. Men jag ber er, tänk på vad ni säger. På grund av alla elaka kommentarer och upprepningar om min längd så trivs jag inte att vara lång, alltså jag trivs inte med en del av mig själv som jag inte kan göra någonting åt. Det är väldigt frustrerande när folk kommenterar och ger mig skit för något som jag som sagt, inte kan göra något åt.//C.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments