God morgon på er!
Hoppas att ni har haft ett bra lov!
mitt har varit väldigt bra, varför får ni reda på i ett inlägg som kommer senare...
Idag är första och sista skol dagen för min del denna vecka, imorgon åker jag iväg med landslaget till Kroatien!
Är så sjukt taggad, men otroligt nervös och kommer nog kännas helt galet sen när jag tar på mig min sverige match tröja med nummer 5.  Nu på morgonen inom loppet av 20 minuter har två lärare frågat mig om jag skulle vara i skolan?.. jag svarade den sista att jag kunde gå hem, inga problem för mig!
Skämt osido, men de trodde att jag skulle vara på landslagsläger hela veckan. När jag vaknade av alarmet imorse låg Eddie bakom mig, och som vanligt är det otroligt mysigt att sova och vakna upp med honom vid min sida. Men båda två var väldigt frestade att sjukanmäla oss och bara stanna kvar i sängen och sova hela dagen ( iallafall jag). Men tillslut fick jag upp oss båda och nu är jag här, i skolan. Arbetar med grupparbete och Spotify är i lurarna.

Hoppas ni har en bra dag, puss haj//C.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Äntligen är det fredag, och äntligen är det lov!!
Eller ja, för mig blir det lov på tisdag efter kvartsfinalen i elitserien. Då är jag helt fri från träningar och matcher fram tills fredag då det bär upp igen mot falköping mot landslagsläger.
Denna veckan såg väldigt bra ut på papper:
Redovisning i svenska på måndagen.
Kvalmatch i elitserien på tisdagen.
Onsdag -> torsdag studiebesök i Stockholm. fredag träning + åka hem till skåne.

Måndagen gick bra, hade ingen fys vilket skulle varit min jobbiga aktivitet nu i veckan.. Men från tisdagen gick allting snett...Jag fick inte spela någoting alls under matchen, började bli sjuk och hamnade i bråk med tränaren. onsdag och torsdag var jätte bra och mysiga dagar i Stockholm. MEN jag fick min stora vinterförkylning som brukar komma och hälsa på en gång om året, med den inkluderar, rinnande näsa och rinnande ögon.. så jag kände mig halvt döende i Stockholm. Men gänget som jag hängde med var helt otroligt bra och mysiga så de gjorde allting mycket bättre.
Shoppadeför endast för 200kr t.o.m!
Jag var riktigt sjukt på onsdag och torsdag,  på torsdagskvällen skulle eddie ha kommit till mig så att vi skulle ha sovit tillsammans nu inför påsk och landslaget. Men jag mådde riktigt dåligt, så han fick vackert stanna hemma.. Nu idag, gick jag faktiskt till skolan.Men endast för att jag hade 2 lektioner och hade ingen mat hemma... Min match tröja försvann även från tvätten under 1 timmes tid. Jag had få panik och känna att någon ville förstöra för mig, sen visade det sig att någon helt enkelt hade fått med sig den i sin tvätt hehe.. och mitt tåg var 40 min försenat.

Så nu har jag haft en skit vecka, dags att få en super duper bra vecka!!
Shopping, tandläkaren, fika och volleyboll står på schemat.

Ni får ha det så bra, puss haj//C.

Likes

Comments

Hej på er!
Tänkte ta och tipsa er om en bloggerska som utbildar sig till make up artist. Denna bloggerska driver just nu en blogg i ett skol arbetes syfte så tänkte ta och hjälpa henne att synas lite, hon har även sin blogg här på

http://nouw.com/nicolesbeautyy

Hon är även en riktigt nära vän från Skåne och alltid när vi träffas är det som vi aldrig varit ifrån varandra hihi.

Eftersom att jag tyvärr inte skriver om smink och sådan, så kompenserar jag genom att visa er någon som gör det. Min blogg riktar sig mer till livsstil, sport , vardag och krönikor/ personliga tankar och texter.
Så what you see is what you get.
Ha det bra, puss haj//C.

Likes

Comments

Grattis till oss tjejer, livmoderbärare, mensare, hormonvrak och juiceomaner med två styckna X könskromosomer. 

Idag är det VÅR dag!!

Personligen tycker jag att det är väldigt konstigt att vi ska ha en egen dag, missförstå mig rätt: Jag tycker att det är super bra att det finns en dag då man uppmärksammar och stöttar kvinnor/flickors roller i samhället! Det som jag har problem med är att det finns en dag som ska uppmärksamma allting.. VARFÖR? Det borde inte finnas sådana dagar. Ja, det finns en internationell mansdag så då är det på så sätt fair för båda. Men alla kampanjer som pågår just nu som ska stärka och samla in pengar till fonder som jobbar med tjejer i utsatta länder. Det bra att de hjälper till och uppmärksammar. Men jag anser att bara för att man inte föds med en " snabbel" mellan bena och högre testosteron halter, det INTE är rimligt eller rättvist vi tjejer/ kvinnor ska bli underlägsna och "svaga".

Angående ordet " girl power". Varför ska man ha det? Man kan hitta tröjor och tshirts och armband med mera med texten " girl power", jag har faktisk aldrig hittat en tröja med "man power " som tryck. Och jag har faktiskt kollat bland Herrarnas då och då ( pga min stora passion för batman trycket, tröjor som passar i armar och klädhintar till min älskling) . Bara det är tecken på att någonting är fel! att man måste trycka kläder som ska styrka det kvinnliga könet???.Sedan tycker säkert folk att det är coolt att ha ett tryck i den texten, absolut! Jag har själv en tröja med texten "girl rules" som jag fick av min lilla syster i julklapp. MEN detta är MIN åsikt.


Tänkte även passa på att förklara lite saker:

Är jag feminist?

Jo absolut, om du menar att jag vill ha samma lön som män får, för samma utbildning och samma antal timmars slit. Vill jag kunna gå ut utan att behöva tänka på vilka kläder jag har på min, för att jag inte senare kanske hamnar i domstol för att ha blivit våldtäkt och blir tillfrågad om min tröja "inte var lite väl inbjudande..?".

" Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att ge kvinnor samma rättigheter och möjligheter som tidigare endast varit tillskrivna män. Det handlar om politiska, ekonomiska och sociala rättigheter." - Wikipedia

Feminism

"social rörelse för jämställdhet mellan kvinnor och män."- Ne.se

Är JAG manshatare eftersom att jag är feminist?

Absolut inte. Jag har POJKVÄN. Alltså jag har en kärleksfull relation( inte samma sak som sexuellrelation, era snuskhummrar !) med motsatt kön. Även fast jag har pojkvän har jag många bra kompisar som är killar. Det finns bra killar, och det finns dåliga killar.

Varför har vi internationella kvinnodagen?

http://www.expressen.se/omtalat/rattvist/darfor-har-vi-en-internationell-kvinnodag--har-ar-forklaringen/

Rakar jag mig även fast jag är feminist?

Ja, eftersom att jag vill. Min kropp- mina beslut.Vissa väljer att inte raka sig eftersom att de inte känner för det eller för att trotsa normerna som samhället har byggt upp. Eller för att de inte orkar lägga ner den tiden och lyfta på armhålan varje gång de duschar. I dagens samhälle kan killar ha långt hår och tjejer kan ha kort på huvudet. Det finns egentligen ingeting som är varken maskulint eller feminint, det är var du gör det till. Välkomen till 2016

Finns så sjukt mycket mer att skriva om men det skulle ta hela kvällen att skriva om allting, och jag har otroligt mycket i skolan. Så jag lämnar ämnet där.

Till slut vill jag bara ge en stor fet applåd till folk som forsätter att kämpa för jämställdhet i samhället, även applådera de bra killarna som finns där ute!

Avslutar med en Clara Henry. För hon är bäst. Puss Haj//C

Likes

Comments

God morgon på er!
Jag vaknade vid 7.30 imorse vilket är väldigt märkligt eftersom att vi kom hem vid 00.30 inatt från Stockholm. Elit laget hade borta match mot sollentuna som vi dessvärre förlorade med 2-3 men vi fick poäng och riktigt bra självförtroende inom laget egtersom att vi spelade så jämmt med Sollentuna så vi vann egentligen och Stockholm förlorade!

Just nu sitter jag på tåget påväg till mullsjö för att träffa min älskling. Vi har studiedag imorgon så jag kommer att sova hos honom inatt och nu under dagen ska vi ut i snön med hans familj på troligtvis långpromenad med hans hundar. Så äventyr ute i snön!
Dagen till ära har jag valt att sätta upp min väldigt långa hår i mainstream flätor, det som är det jobbiga med dessa flätorna är att armarna börjar att krampa efter ett tag och det tar ganska lång tid att fixa flätorna, men vill man vara fin får man lida pin!

Ha det bra, puss haj//C.

Likes

Comments