​Hej på er!

 Jag vet att detta inte är en aktuell nyhet men jag tänker avlägga min åsikt, så får den sväva fritt på internet.

Hagamanen har då släppts, en man som har dömts för 6 våldtäkts fall med mycket våld inblandat. Men kan ha utfört 8 eller fler men inte blivit dömd. Han har blivit utsläppt, han har inte avtjäna sitt "straff" i fängelse fullt ut och man har bedömt att han löper hög risk för att få återfall. Han har varit så duktig i fängelset alltså släpps han ut villkorligt..

Nu ska vi bara sammanfatta det hela:

En man, tar sig friheten att förstöra 6 människors liv. Han tar sig friheten att ge dem fysiska och psykiska skador för resten av livet. De kommer se sig omkring resten av livet varje gång de går själva. Nervösa, mardrömmar varje natt och psykiska skador och man släpper en man som har förstört så mycket, fri. Tjejer över lag kommer ha nycklarna redo i handen,  löpparskorna på sig varje gång man ska ut efter mörkrets inbrott. Så vi tjejer ska inte bara oroa oss om vi har för korta kjolar eller "för provocerande linnen" där vi visar hud. Vi ska även oroa oss för att bli påhoppade påväg från träningen, eller påväg hem från sommarjobbet eller om vi bara ska handla mjölk 100 meter från vår bostad. Det räcker inte med vanliga våldtäcktsmän som inte sitter bakom lås och bom utan vi släpper ut en som löper hög risk för återfall??

Sveriges lag ger intrycket av att det är farligare att skapa en sida där folk kan se filmer gratis och umgås på filmkvällar,  är mycket värre än att våldta...

Man säger att alla människor förtjänar en andra chans, men det betyder inte att alla bör få en. 

Varför ska han få en andra chans och kanske få ett bättre liv när han har förstört ett helt liv för offret, familjen till offret, påverkat släkt och vänner. 

En våldtäkt är en våldtäkt för mycket. Ett sexuellt ofredande är ett sexuellt ofredande för mycket. Ett nej som inte tas på allvar är forfarande ett nej. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har jag varit duktig, åt havregrynsgröt med äpple Mos och drack apelsin juice till frukost. Till lunch blev det sallad, pommes och en smoothie på DONKEN. Ikväll var det hemma grillad hamburgare, senare var jag ute o Gick med Johanna 1 timme och 40 minuter med mamma. Mitt sockersug började minska äntligen, otröstlig igår... Nu ska jag skärpa mig med träningen, jag tänker inte vara svagast i laget!!

Halva arbetsveckan gjord, 2 dagar kvar sen är det helg. Sista helgen som jag är hemma hela, sen den 16 bär det av mot Falköping igen. Saknar alla så otroligt mycket, men jobbigt att lämna familjen och Gais...

Ska sova nu,ha det bra, puss haj//C.

Likes

Comments