Header

Hej! Jag har varit borta ett tag från bloggen men tänkte faktiskt börja skriva lite igen. Det som har ändrats från senast är att jag inte alls rider Norton längre *snyft*, men han har en ny ryttare som är superbra med honom. Jag är dessutom ridinstruktör en gång i veckan åt dem så jag får följa upp och hjälpa till hela tiden vilket är superkul. Jag följde även med dem på deras första tävling där de kom tvåa i en LC:1! Det märks att Norton har tävlats en del för han är så schysst med allt. Tänk om han hade varit så schysst när jag började tävla honom... Jag har också debuterat MsvC på DC strax under kvalprocent. Vi var på meeting i Vallentuna och red en LA och två MsvC. Dock hade vi hela helgen jättestruligt med galoppfattningarna så det ställde till det en hel del med poängen. Vi har även köpt oss en egen transport som i hämtade igår. Den kommer upp i ett egen inlägg senare.

Det är ungefär vad som hänt hittills, såklart så har det hänt mycket mer men inget som egentligen spelar någon roll här. Jag kommer uppdatera mer under dagen då jag har lite saker på g.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åh, kom över denna bild på Norton från februari i år. Det är en av mina favoritbilder på honom någonsin. Han är så glad, snön glänser och solen lyser. Dessutom var det vårt 5 års jubileum och vi hade haft den bästa träningen någonsin. Jag satt bara och log och Sandra sa att han aldrig varit så fin. Hon tyckte dessutom att det var onödigt att rida LA-rörelser när han var så fin, så vi red LA:P1-rörelser istället trots tävlingsstart i LA-klass några dagar senare. Under tiden jag red så red även en annan medryttare, hennes syrra och så satt deras mamma på läktare. När vi sen kom upp till stallet sa hon "Oj vad fin han var! Det var en fröjd att se på er". Fina häst! Känns lite sorgligt att snart lämna över honom då jag ändå ridit honom snart 6 år... Men vill man komma vidare så får man ta den konsekvensen. Jag vet att han kommer bli så omhändertagen och älskad av nästa ryttare plus att han fortfarande står kvar i stallet och fortsätter gå som ridskolehäst så jag får forfarande träffa honom. 

Likes

Comments

Igår när jag kom ner till ridhuset bärandes på min dressyrsadel (Norton gick med lektionen före) så fick jag höra att min grupp skulle hoppa... Haha, hade inga förberedelser för det, hela dressyr-utstyrseln på. Så jag fick dispans att lalla runt och dressyr lite mellan hindrena när de andra hoppade. Dock vart jag lite sugen på att hoppa när hindrena väl stod framme så jag tänkte "äsch, varför inte vara med och skutta lite?". Så sagt och gjort, jag började värma upp för lite hoppning. Vi började att hoppa fram på ett kryss snett igenom två gånger var, en gång i trav och en i galopp. Första gången i trav kom vi lite konstigt på hindret, han tog ett steg för mycket och jag tryckte inte av honom så vi kom lite nära. Dessutom var han lite energilös de första sprången. Efter lite framhoppning på det hindret bytte vi linje till tre hinder på långsidan med 10 meter mellan varje. För de stora hästarna är det knappt två galoppsprång i mellan och för Norton blev det precis två. Vi kom rätt in på linjen och han hoppade av jämnt och bra. Det gjorde han resterande gånger på denna linje också. Sen hoppade vi en snett igenom oxer till ett kryss på långsidan. Han kom perfekt på hindrena. Fick dock hjälpa till och trycka av honom så att han skulle komma över hindrena bra. Sen när de andra skulle hoppa en liten bana kände jag mig nöjd. Inga stopp och inga bommar i marken för min del, förutom en bom som jag rev med foten pga mina långa dressyrläder sista skuttet...

Efter hoppningen red jag lite dressyr sista kvarten, gjorde lite öppnor, enkla byten och förvänd galopp. Eftersom vi hoppat innan så var han pigg, men också extrem ofokuserad på mig. När jag gjorde en galoppfattning drog han upp huvudet och var som en magnet på närmsta hinder. Så formen var väldigt ojämn så han slog upp huvudet och fokuserade mer på hoppningen. Men rörelserna gjorde han riktigt bra. Den förvända galoppen var prima ballerina, guldstjärna i pannan till min ponny. Där fick han jobba lite då där hittade jag ett mjukt stöd och en galopp som hade aktiva bakben. Öppnorna var också sådär riktigt bra, dock inte formen men rörelsen i sig. Högeröppnan har varit skitsvår men eftersom jag nu ridit DC som kan allt så har jag fått känna hur det ska kännas när det är rätt. Innan har Norton bara böjt halsen och ramlat in med bogen men nu var framdelen innanför och resterande kroppsdelar var kvar på spåret. Det var de enkla bytena som inte var så bra. Jag ville samla galoppen lite men då ryckte han bara tyglarna ur händerna på mig. Där fick jag för att jag ville hoppa i början, en ofokuserad häst.

​Vi har hopptävlat en gång i tiden, det skulle man inte tro nu!!

Likes

Comments

Musiken är, utanför hästarna, en ruskigt bra terapi. Som igår när sömnen sa tack och hej satte jag på min bästa spellista i öronen. Enligt mig genomsyras spellistan av coola sound. Unika melodier och instrument och kompositioner som man kanske inte skulle ha väntat sig. Som sagt har jag berättat att jag inte delar med mig av mig själv så mycket till omvärlden, speciellt inte musik och inre känslor. Men detta är som en dagbok och när jag sitter bakom skärmen behöver jag inte möta reaktioner. Här kommer i alla fall min bästa spellista:

Likes

Comments

Jag lyckades somna igår efter att jag skrivit ner allt här. Jag tror jag somnade strax innan 2 inatt... Jag satte på min favvolista på Spotify och kunde slappna av efter att jag lättat på hjärtat. Det kändes så fruktansvärt skönt att släppa på mina inre tankar då jag aldrig gör det för någon typ. Visst, mina närmsta vänner och mamma men inte mer än så. Jag har så mycket vilja och ambition i min kropp som jag inte vet vad jag ska göra av så ibland blir det kaputt av alltihop. Men i eftermiddag ska jag upp till stallet och rida. Känns skönt att stilla begäret eftersom jag inte har ridit sen i söndags. Troligtvis kommer jag rida Norton och det kommer bli dressyr. Jag ska bara klara mig genom skoldagen och sen får jag åka upp till stallet och andas häst.

Likes

Comments

Just nu ligger jag i min säng, klockan visar 23.29 as I write och att somna känna rätt avlägset. När jag går och lägger mig landar alltid tankarna hos hästarna. Hur jag vill involvera dem på bästa tänkbara sätt i mitt liv och vad jag har för mål med att rida. Sen jag var liten har jag haft vinnarskalle så ridningen är inte på hobbynivå för min del. Jag vill bli bäst! Alltså, bäst av alla! Det är något jag alltid velat och faktiskt trott att det ska gå. Problemet är att jag inte har tillgång till häst 24/7. Jag kan inte lägga upp en helt egen plan. Och eftersom jag vill så mycket känns detta som en broms. Varje gång innan jag ska sova blundar jag och perautomatik landar tankarna i ett Grand Prix-program. Byten, piaff, passage. Det snurrar jämt i mitt huvud. Jag tror inte att någon förstår hur mycket jag faktiskt vill detta. Många rycker nog på axlarna när jag säger att jag ska till OS, de tycker nog att jag säger som alla andra barn med vilda drömmar. Men det är på riktigt! Jag vill detta så mycket att jag blir gråtfärdig av att tänka på det. Jag vill SÅ SÅ SÅ mycket och jag är beredd att släppa allt och jobba asset av mig för att lyckas! Men det går inte själv. Jag måste ha en häst och en tränare som stöttar. Jag har än inte sagt något till Sandra om hur mycket jag vill satsa och att jag på allvar vill rida Grand Prix och Lövsta Future Challenge om 5 år. Jag är så redo för att jobba för det och jag vill så mycket! Jag har aldrig velat något så mycket som detta. Och på något knasigt sätt, även om jag inte har förutsättningarna, känns det som att jag med vilja kommer lyckas. Jag har vilja, ambition och tron på mig själv. Jag hoppas att detta tar mig halvvägs och resten av vägen får bli kunskap och förhoppningsvis talang. Jag hoppas att de i min omgivning förstår att jag är allvarlig med detta och pushar mig i rätt riktning, annars kommer jag bannemig fixa detta på egen hand. Jag får jobba extra, sova mindre och ha jävligt mycket pannben. JAG SKA LYCKAS!

Nu har jag lättat på hjärtat och skrivit ner mina tankar i text. Lite flummigt och osammanhängande men det är så det ser ut i mitt huvud. Detta är något som kommer skrivas mer om i bloggen för det här är mitt riktiga jag. Målmedveten, ambitiös, envis och jävligt mycket kärlek till hästarna och ridsporten!

Likes

Comments

Jag har varit ledig hela dagen eftersom vi har Checkpoint dag i skolan. Det är en dag där man catchar upp skolarbete man ligger efter i eller gör om prov etc. Jag har inget att göra så jag vart ledig. Denna dag spenderade jag i Täby C med en kompis och handlade julklappar till la familia. Känner mig nöjd med mina fynd och hoppas att de ska uppskattas.

Apropå julklappar... Jag har så svårt att önska mig saker för jag vet aldrig riktigt vad jag vill ha. I år vet jag dock att det är hästgrejer som dominerar listan. Högst upp står ett par svarta De Niro stövlar att tävla i. Annars vill jag ha ridbyxor och annat smått och gott till hästarna. Hästarna är ju det jag satsar på så det känns bäst att samla på sig så mycket häst grejer som möjligt!

Här är delar ur önskelistan:

Likes

Comments

Tänkte bara dela en låt här som jag absolut älskar just nu. Jag är den typen som gillar lugna, samlade låtar eftersom jag känner mig bekvämast då 😄

Likes

Comments

Detta var faktiskt den första tävlingen jag fick placering på lokal nivå. Jag kommer ihåg att jag laddade inför denna tävling rätt länge men hade ett stort kemi-prov fredagen innan som jag skulle behöva ta mig igenom innan tävlingen. Haha! 

Tävlingen igår ägde då rum på Mälaröarnas RK ute på Ekerö. Hela dagen hade jag en bra känsla och ett bra flyt. Han gick in i transporten utan tjafs på morgonen vilket spelar stor roll för resten av tävlingsdagen. Sen bar det av!


LC:2 Han var ganska fin på framridningen men själv var jag lite ofokuserad eftersom att jag tyckte alla andras hästar var så sjukt fina. I och med det så sjönk ju självförtroendet lite. Jag jobbade lite lösgörande och framåt, lite aktiv galopp och övergångar. Sen blev jag nedropad till collectingring, där skrittade jag mycket och böjde och ställde. Sen gick jag in på banan, det var en utebana där domarna satt i en transport. En bit bort från banan hade de en högtalare som sprakade väldigt mycket när speakern pratade och Norton var inte seg med att skygga för den... Men tillslut gick han förbi. Jag red programmet, han var fin, lite småmissar som att galoppen var lite seg och ökade traven vart ojämn. Men i det stora hela var jag nöjd! Jag gick tillbaka till transporten med honom och förberedde honom för lastning, då får vi ett samtal om att jag ligger tvåa och det är en ryttares resultat kvar som inväntas. Det var två placerade så jag tänkte "skit också, nerpetad av sista ryttaren". Men icke sa nicke, vi får ett samtal till om att jag faktiskt kom tvåa(!) på 66,43%. Så det blev att slänga på sadel och rida ner till prisutdelningen. Lycka! Efter alla är av slit på tävlingsbanorna så lyckas jag - äntligen!

LB:1 Kändes ok på framridningen, men det var hård konkurrens. Han var fin på banan men domaren, som varstenhård, tyckte han var öppen i formen i princip hela programmet. Jag var överdrivet noga med vägarna och det fick jag i alla fall cred för. Red ihop drygt 59% så jag kan inte vara annat än nöjd. Kom inte sist och det känns sjukt bra!

Hederspriserna var lite udda, jag vann nämligen en säck potatis, en kruka basilika, en kruka sallad och en bok om potatismos. Sen vann jag fina grejor också - benlindor i militärgrönt, nagellack, presentkort på ponnypop på 150:- och morötter till Norton

Likes

Comments

Måndag morgon och start 8.30 med matte... Ugh! Måndag börjar på M precis som motbjudande. Idag hinns det inte med att åka till stallet eftersom jag måste få klart lite skolarbete nu innan jullovet. En psykologiartikel, ett svenskatal och en samhällskunskapspresentation ska göras klart, utöver det är skolan ganska lugn. Idag till exempel har jag håltimme under svenskan då halva klassen ska ha tal medan andra halvan (jag) ska ha håltimme. Ganska skönt ändå att slippa ordinarie schema. Jag ska väl försöka plugga lite under de lediga timmarna.

Igår var jag och red ut på DC. Red med en pappa och hans dotter som aldrig varit där förut, det var trevligt! Vi tog det lugnt och skrittade mest. Vi travade två kortare sträckor i uppförsbacke så att hästarna inte skulle kunna hitta på nåt bus. DC fick mest bara vara häst men sen jobbade jag honom på en kortare sträcka i skritt och bara böjde igenom sidorna och halsen lite.

Likes

Comments