Varför fler borde läsa på distans

Jag har nu gått över ett år på Korrespondensgymnasiet - Sveriges ledande distansgymnasium. Ofta frågar jag mig själv varför inte fler går på skolan. Det finns inget bättre!?

• Man sparar så mycket tid. Majoriteten lägger 2-3 timmar på skolan, per dag. Jag lyckas än så länge läsa båda tvåan och trean, natur, samtidigt.

• Man lär känna så mycket människor. Även om vi inte träffas är det grym kontakt i vår grupp. Man hjälper varandra och ställer upp. Så bra! Skulle heller aldrig finnas något som mobbning. Aldrig.

• De som har svårt att gå i vanlig skola pga sjukdomar, som bor utomlands eller som bara inte klarar av det vanliga systemet kan lyckas ändå. Skolan är väldigt anpassningsbar och den går att ta med överallt.

• Det blir mer effektiv inlärning. Man kan sitta i ett vanligt klassrum flera timmar om dagen, lyssna med ett halvt öra och lär sig INGENTING. Men på Korr räcker det att man lägger någon timme, och då måste man göra något - det bara blir så, och då lär man sig åtminstone lite.

Det är en riktigt bra skola och de flesta jag snackar med är nöjda. Om jag "misslyckas" med mina andra drömmar o planer ska jag definitivt starta upp en distansskola. Helt klart så smart.

Gillar

Kommentarer