Vad ska jag göra? Är det dags att flytta?

Det är den tredje januari. Vinden tar i mer än vanligt här i Karlskrona, men det gör inget eftersom solen lyser så starkt. Är det så att våren ska komma redan innan vintern detta året? Eller har det redan varit vinter, och jag missat det? Allt går så snabbt, och jag har varit så trött så ärligt vet jag inte riktigt vad jag missat.

När jag slutade på Galären inför jullovet lovad jag mig själv minst en vecka av återhämtning och endast vila efter helgerna. Det betyder att det alltså borde vara tredje dagen i sängen för mig, där jag endast borde vilat. Men det klarar jag ju som vanligt inte av.. Känner redan att ångesten över att inte komma framåt tar över. Jag har så svårt att vara kvar på samma ställe, i samma utvecklingsfas, och acceptera det. Jag vill alltid maxa mina egna förmågor för att utvecklas och ta mig framåt i livet. Vissa människor kan acceptera att vara "arbetslös", ledig eller göra samma saker i flera månader och till och med år. Men jag har så svårt för det. Jag vill liksom framåt nu! Utvecklas, leva och uppleva nya saker. Helst igår.


Karlskrona är så fint, men samtidigt är jag så trött på staden och jag vet inte vad jag kan göra här..

Jag vet att jag snart ska ut och resa, men det lär dröja tre månader till då det än är för kallt på de ställen jag vill se. Hela resandet i sig är väldigt oplanerat och jag vet inte om jag kommer vara i väg en vecka eller ett halvår. Att inte ha något planerat är otäckt, men väldigt spännande - och så kommer jag behålla det. Det känns dock som att det är evigheter kvar, och fram tills jag ger mig iväg vill jag framåt i livet. Dessutom vet jag ju att jag en dag kommer hem igen, och då vill jag med kunna fortsätta med livet utan att behöva stanna upp för länge.


Men vad ska jag göra nu under dessa månaderna? Var ska jag ta vägen? Vad vill jag göra? Det är frågorna som konstant gnager, och säkert anledningen till att jag heller inte kan tillåta mig att bara vila.

Ska jag flytta? - men är det värt det för denna tiden som ändå är ganska kort?

Ska jag jobba? - behöver tjäna pengar men är ändå less på att jobba på ställen som bara gör mig extremt trött..

Det verkligen kryper i kroppen på mig. Jag hatar att inte ha saker att göra.. Jag måste hela tiden prestera och det är så fruktansvärt jobbigt.. Vet inte exakt var jag ville att inlägget skulle ta vägen, mer än att jag ville försöka få ner mina känslor i ord. Det är ju vad som faktiskt får mig att må bra och bli lugn - att skriva.

Gillar

Kommentarer

Alice
,
Hejsan! Jag klickade in på din blogg i samband med att jag håller på att läsa på om hur det är att gå gymnasiet på distans. Har läst en del inlägg som har med det ämnet att göra + även andra då jag kände att din blogg var intressant! 😊 Och såg enligt din skolplanering att det räckte med att lägga 2-3 timmar per dag? Eller i alla fall under den normala takten, kan tänka mig att det var mer när du hade ökat på! Enligt korrespondensgymnasiet info så får man lägga 7-8 timmar per dag, dvs en vanlig skoldag. Vilket jag hoppas att man i verkligheten inte behöver! Jag har en förhoppning av att jag ska kunna jobba under dagarna, eller i alla fall majoriteten av dem. Just med största syfte av att komma ut i det sociala och i sin tur klara av självstudier. Så skulle gärna vilja höra om din syn på studierna och om det är så att 2-3 timmar räcker? Tänker om det är så att det också krävs andra saker av en, för att man ska kunna plugga mindre tid varje dag. Då får gärna berätta i så fall! I övrigt så blir det nog Samhällsvetenskapliga linjen som jag kommer att söka mig in till. Vilket jag hoppas också kan göra så att mindre tid krävs, då den verkar mycket lättare än Natur tänker jag. Vill också bara tillägga att jag blev riktigt imponerad och häpen av din prestation! Att du lyckades klara av 200% studier i sig, men på natur dessutom! Nä herregud, det tycker jag du aldrig ska sluta vara stolt över! Hur som helst så är detta den funderingen som jag har. Hade kunnat läsa ännu fler inlägg gällande gymnasiet på distans, men tänker att det är förståeligt att du inte skriver några fler då du också gått ur gymnasiet! Skulle i alla fall bli mycket glad över om du svarade och önskar en god fortsättning tillsvidare!
Vänliga hälsningar
cornelianyberg
cornelianyberg,
Hej! Vad roligt att du klickat in här, och att du funderar på att läsa på distans. Att läsa gymnasiet på Korrespondensgymnasiet är ett av de bästa valen jag gjort, då jag framförallt fick så mycket tid över men också då det utvecklade mig väldigt personligt. Jag själv har alltid haft väldigt enkelt för att plugga överlag och för att ta in ny kunskap. Därför har jag knappt behövt kämpa jättemycket för att få höga betyg (såklart i vissa ämnen), vilket också gjorde att jag tyckte det gick bra på gymnasiet med. Jag gick, trots den höga studietakten, ut med bra betyg. Att jag själv endast behövde lägga fåtal timmar på skolan berodde nog på att jag hittade en väldigt bra studeiteknik väldigt tidigt - men såklart underlättade det att jag överlag har enkelt för att lära mig också. Vet man sedan tidigare att man har svårt för skolan kommer man behöva lägga mer tid, och ibland lägger man mer tid på ett ämne men mindre på ett annat. Skolan rekomenderar att man ska lägga lika många timmar på distans som på vanlig skola, för att det ska bli så bra som möjligt. Väljer man att följa detaljplaneringen till 100% och delta på ALLA lektioner kommer man nog också behöva lägga så många timmar. Men då jag ofta hoppade över de bitarna från planeringen som jag inte kände gav mig något, och då jag sällan gick på lektionerna i dem ämnen som jag hade enkelt för, kunde jag dra ner på antal timmar snabbt. Det krävs att man hittar en bra studieteknik snabbt för att kunna göra det smidigt helt enkelt 😊 Hoppas du fick svar på din fråga, hör av dig igen annars! Kram och lycka till.
nouw.com/cornelianyberg