Vad gör jag som går på distansgymnasium?

​Fick frågan om jag kan skriva ett inlägg om hur det är att läsa på distans. Har skrivit några inlägg förut som ni hittar > här <. Men tänkte skriva ett nytt med lite mer om min vardag som också påverkas. 

Jag har endast gått lite mer än åtta veckor på skolan nu. Så mina första ämnen är avklarade och de två nya är startade. (Även om vi bara läser två ämnen i taget lägger vi ned lika mycket timmar på varje ämne ändå som i vilken skola som helst). Vi har lov när alla andra har det och vår termin avslutas precis som alla andra. För även om vi läser hemma finns det regler som skolverket har satt upp. Ex. att vi måste läsa ett visst antal poäng osv. 

Men även om Skolverket bestämmer en hel del så ser det lite annorlunda ut för oss. Vi har ju inga tidslagda lektioner, utan vi får plugga under vilka tider som - så länge allt skickas in. Det betyder alltså att jag kan vara i stallet på FM eller plugga på natten (vilket jag dock inte skulle föredra...) Så när mina kompisar har långa raster o vill träffas har jag nästan alltid möjlighet. Eller ta sovmorgon när det behövs!

Jag har valt att satsa på högre betyg, men ändå lägger jag inte mer än 3-4 H om dagen för att klara av det. Skolan blir alltså mer effektiv för mig på hemmaplan = mer fritid!

Sedan fick jag också frågan om vi är på skolan. Vi 

Gillar

Kommentarer