Stora problem & en bra frukost

Det är i skrivande stund lördag förmiddag, min andra vakna timme för denna dag och jag är så pigg. Jag förstår dock inte varför eller hur jag kan vara det.. Men mer om det snart. Måste bara tipsa er som aldrig smakat eller gjort bananpannkakor att testa det! Ätit det någon gång tidigare, men det var längesen. Gjorde det nu på morgonen och det var så enkelt och det gick så snabbt. Dessutom blev det så sjukt gott. Kan tycka att de faktiskt är både enklare att göra, och mycket godare än vanliga pannkakor. Så testa att göra det! Rekommenderar verkligen det.

Har försökt äta mindre socker och vitt mjöl den senaste veckan, då jag märkt att jag inte alls mår bra av det. Så fort jag äter något som är för sött får jag huvudvärk och blir snabbt trött efter jag ätit godis, bröd eller liknande. Det är riktigt svårt då sockerberoendet i mig skriker med jämna mellanrum, men det går framåt i alla fall och det är de viktigaste. Kände därför att bananpannkakor passade väldigt bra då de endast innehöll banan, ägg, salt och havregryn. Hällde även i kanel, så gott. Toppade pannkakorna med hallon, honung och lite vaniljsocker.

Till mitt problem. Jag har jobbat mycket på HIVE de senaste helgerna, vilket är fantastiskt roligt. Älskar människorna, musiken, stämningen. Behöver aldrig sitta still utan har alltid något att göra, vilket passar mig bra. Det som däremot inte passar mig lika bra är tiderna. Är och har alltid varit en morgonmänniska som helst stiger upp så tidigt som möjligt för att inte missa något av dagen. Som ni förstår är nattklubbsjobb på natten, och jag är tidigast hemma vid fyra på morgonen (kallas det morgon eller natt?). För det första är jag då så pigg och hypad av jobbet - det går inte att bli trött med riktigt bra musik och skön stämning liksom. Det gör att jag sällan somnar innan fem, när klockan sedan är sex säger min mat- och sovklocka att det är morgon och jag vaknar. Såklart försöker jag då somna om, men det är sällan jag somnar djupt igen. Oftast halvsover jag lite oroligt mellan sex till nio innan jag vaknar och ger upp det där med sömn.


Det betyder att jag, som inatt, endast sovit en till två timmar ordentligt. Samt sovit oroligt typ tre timmar till. Det håller ju inte i längden. Speciellt inte som denna veckan när det gäller både fredag och lördag. Asså vad ska jag göra? Håller mig ofta pigg stora delar av dagen, men det märks ju att jag inte sovit. Samt tror jag inte att det är bra oavsett hur mycket eller lite det märks. Hur gör ni som sover fram till eftermiddagen? Kan ni smitta av er?

Nog om mina problem och mer till det som går bra. Solen lyser, det känns nästan som vår igen (bortsett från den snön som föll från himlen) och därför tänkte jag vara ute så mycket som möjligt idag. Gå en lång promenad, fixa lite på tomten och bara ta in så mycket d-vitamin som möjligt. Håller sig energinivån uppe kan det bli lite träning på det också. Kanske läsa en bok, laga mat och se en film innan jobbet? Vem vet, det är lördag och en fin sådan.

Ha en riktigt bra helg <3

Gillar

Kommentarer