Ridsporten, gränsen mellan liv & död

#rideforolivia

Vilken sport. Så grym. Så mycket känslor. Smärta, sorg, glädje och frihet. Allt i ett. Allt på samma gång. Helt oförutsägbart.

Ibland är livet så orättvist. Att något så lite kan göra så mycket.

Jag och en kompis diskuterade vilka risker vi utsätter oss för. Varje dag vi är i stallet och varje gång vi sätter oss på hästen. Vi utsätter hästen, men framförallt oss själva. Ett litet snedsteg är så farligt. Det är stora djur vi handskas med. Ofta upp mot 500kg-klassen eller mer. Dessutom med en egen vilja. Kan knappt skriva känner jag. Det blir så mycket helt enkelt. Att så många människor, över 66 000, engagerar sig inom ridsporten när något händer. På bara någon dag. Helt fantastiskt, samtidigt så hemskt.

Kanske är det just det som är så speciellt med vår sport?
Att vi alla lever för något så stort, med så stor passion. Något som är så svårt att både utföra, men också att förstå för andra människor. Vi är en stor familj, som trots mycket liv emellan de olika grenarna och då konkurrensen blir tajt, verkar hålla ihop vid de tuffare tiderna. Hästar är fantastiska djur, något av de bästa faktiskt, vilket vi alla verkar ha uppfattat. Även Olivia. En tjej som mist livet alldeles för tidigt, på helt fel sätt.

Kom ihåg att alltid sätta säkerheten först. Det är underbara, men farliga djur. Underskatta aldrig oss ryttare, vi är otroliga allihopa. Det vi gör är speciellt. Kom ihåg det.

Bilderna är tagna av Stina Olofsson, stinafoto.se

Gillar

Kommentarer

?
,
❤❤���
cornelianyberg
cornelianyberg,