Redan hemma? | Bästa resan

Söndagskvällen närmar sig, och solen går snart sakta ned för himmeln. Jag sitter hemma i soffan, kollar igenom bilder och känner mig så lycklig. Jag har varit med om en alldeles underbar upplevelse, och jag kommer hem med en kärlek för Grekland och dess kultur.

Jag trodde nog att det skulle bli fler veckor iväg, även om jag var förberedd på att det kunde vara allt från en vecka till månader. Men när jag väl var där kände jag mig nöjd och "klar" väldigt tidigt. Resan i sig handlade för mig om att inse att jag faktiskt klarade av en resa som denna. Samt var mitt mål att få uppleva det riktiga Grekland och deras kultur. Det var anledningen till att jag åkte så pass tidigt på året när det fortfarande är lite kallare men färre turister. Jag hade en väldigt tur som träffade en fin människa redan första dagen, som sedan tog mig runt på det mesta. Redan efter helgen hade jag därför, som jag skrivit innan, upplevt det grekiska vardagslivet. Allt från timmar på taverna med god mat, kvällar med musik, skratt och greker som rökte vattenpipa till roadtrip med bästa sightseeing.


Då jag fick uppleva det jag ville så snabbt, och då blåsten gjorde att att jag inte ville åka till öarna som planerat, väljer jag att åka hem och åka tillbaka senare i år. Jag ser ingen anledning att stanna och slösa pengar i en by som jag redan känner mig klar med. Dessutom fanns det inte mycket mer att se på fastlandet vid denna tiden på året. Jag har också märkt att det är stor skillnad att åka själv jämför med familjen. Nu fick jag hela tiden göra det jag ville, och jag kunde slappna av och känna att det var "semester" direkt. En vecka kändes som två veckor semester med familjen.

Men, jag är så otroligt nöjd med vad dagarna i Grekland gett mig. Jag är så lycklig att jag mött de jag mött, och att jag fått se det jag sett. Jag har utvecklats som person, och insett att det mesta löser sig även om det känns omöjligt. Som att hitta rätt buss i en stökig huvudstad, eller att kontakta hotell för att ändra bokning som blivit fel. Till och med att komma in i ett stort gäng ensam där jag inte pratar deras språk. Resan har fått mig att förstå vad gästfrihet och omtänksamhet faktiskt är.

Jag kommer åka tillbaka, och den resan har redan börjat planeras. Jag vill då ta tåg ner, men har än inte hittat någon lämplig lösning för det. Men det ska jag nog göra snart! Innan resan blir det dock flytt, jobb på bästa arbetsplatsen och en underbar vår och sommar.

Jag har filmat en del som jag ska försöka sätta ihop. Det är alltid roligare att se saker mer levandes.

Gillar

Kommentarer