Gravid v.30

Älskade dotter. Jag sitter i fåtöljen som jag så många gånger gjort. Den i farmors finrum. Där vi firat jul, somnat efter en söndagsmiddag och lekt. Det var alltid lika spännande att gå runt och öppna alla lådorna i byråerna. Farmor hade ju så mycket saker. Ljus i olika färger, prydnadssaker och servetter. Felicia och jag bestämde vilka servettringar vi skulle ha på våra bröllop, drömmandes om att bli vuxna. Under granen börjar paketen nu läggas. I år har vi lottat fram vem som ska ge vem. Varje person ger till två - alltså får man två paket var och ger två. Alldeles tillräckligt till oss alla som har allt. Jag tänker på hur det blir nästa jul, när du är med.

Uppfostran. Ett ord som jag egentligen tycker illa om. Det känns hårt och inte alls i den stil som jag faktiskt tänker mig att den bästa ”uppfostran” är. Med ordet känns det som att man ska bestämma om och forma sina barn från en omformad klump modellera. ”Hur vill jag att mitt barn ska bli?”
Så fel. Ett barn som föds med instinkter, känslor och en redan perfekt formad modellera. Är det inte istället min uppgift som din mamma att låta dig växa och utvecklas precis så som du är? Istället för att styra och forma - lyssna in och finnas där? Är det då uppfostran? Det känns som fel ord. Oavsett vad, är det något jag länge tänkt på. Långt innan du fanns i magen. Hur kan jag bli den bästa mamman för dig? Antagligen inte på samma sätt som jag kanske sedan är för att bli den bästa mamman för ett möjligt framtida syskon. Inget barn har samma behov som något annat. Jag ska försöka vara formbar för dig, min redan perfekta dotter. För nog ska jag anpassa mig för att du ska bli det du vill och få det du behöver.

Idag har vi tagit oss igenom vecka 30. Imorgon går vi in i vecka 31. Veckan som många tycker är en milstolpe. Hon växer, och växer. Sparkar, gärna mot revbenen. Ungefär 1,5 kg bör hon vara nu, och 40 cm lång.

Denna veckan har jag känt mig tröttare igen. Men julkänslan piggar upp en del. Ont i ryggen ibland, trött i höfterna när jag går mycket. Men utöver det har jag det så lyxigt. Jag tror jag kommer bli så tacksam för min kropp efter detta, på ett sätt som jag tidigare inte varit. Att liksom knyta skorna utan problem? Något som jag aldrig tänkt på tidigare men som jag varje dag längtar efter att kunna igen.

Magen i v.30

Nu är det snart julafton, så jag vill önska er alla en god jul!💗

Gillar

Kommentarer

Vardagsarlighet
Vardagsarlighet,

Vad fin du är som gravid !

nouw.com/vardagsarlighet
cornelianyberg
cornelianyberg,