Gamla inlägg del 4, "det är lite fint ändå"

"Mhmm, Zara. Så grym ibland. Får tomater kastade mot sig och svarar med att "det är lite fint ändå". Så ung, så stark och så smart. Hon väljer vilken inställning hon vill ha till allt. Hon svarar med kärlek mot hat.

Den möjligheten har vi människor. Vi alla kan välja vilken inställning vi ska gå in med till allt. Skolan, en måltid, ett träningspass, en film. ALLT. Vi väljer själva om vi ska vara positiva, prova & smaka innan vi kanske kan säga att det inte är något för oss. Men vi kan också välja att gå in med en negativ inställning. Vi kan bestämma oss innan att denna dagen kommer bli skit. Maten lär vara äcklig och filmen kommer vara kass.

Det handlar om fördomar. Fördomar rakt igenom. Men tänk om vi istället valde att krossa fördomarna? Att vi sa "Mina kompisar tycker inte om filmen. Men jag har inte sett den än. Så vad vet jag? Vi provar!". Istället för "Mina kompisar tycker inte om filmen, så det lär inte jag heller göra. Jag väntar mig nu 2 timmar av en kass film".
Vad tror du blir roligast och mest intressant? Sen okej, du kanske inte heller tycker om filmen. Men att gå in med en positiv inställning istället för en negativ gör chanserna större att både du och din omgivning trivs.

Här kommer länken till videon på Zara för er som missat det:
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article21294511.ab "

Tyckte det inlägget passade in bra just nu. Krossa alla fördomar och prova istället.

Gillar

Kommentarer