Fortsätter du eller stannar du upp?

70, 80, 90 år och förhoppningsvis längre. Så långt är ett liv. Fler dagar än jag kan räkna till. Men hur ofta gör vi förändringar? Hur ofta ändrar vi på saker vi inte trivs med?

Saker som boende, jobb eller möbleringen i rummet. Stora saker som små. Ofta finns det något där som man inte trivs med, men som har blivit en del av vardagen. Antingen tänker man inte så mycket på det lägre för att det mer smält in, men ändå finns där och gnager lite. Eller något som man tänker ofta på, men som man är lite för lat för att ändra på. Eller för rädd?

Jag tycker det är svårt. Jag älskar förändring, samtidigt som jag trivs i det jag är van vid. Det sistnämnda tror jag många känner igen sig i. Det har att göra med trygghetszonen (läs detta om du missat det). En stor förändring är jobbigt. Särkilt om det påverkar personerna runt om kring med. Som ex. flytt eller byte av jobb. Men tänk såhär:

Ett liv är för kort för att vantrivas med saker. Men det är tillräckligt långt för att du hinner göra flera förändringar, eller gå tillbaka till det du bytte ifrån.

Du kanske inte kan flytta tillbaka till exakt samma hus. Men något som är liknande, kanske handlar det om flytt från landet till stan. Men sedan tillbaka? Du kanske inte kan få samma tjänst på samma jobb. Men samma uppgift på ett annat företag. Eller annan tjänst på samma företag?

Jag tror att det är viktigt att trivas med sakerna i sin vardag. En liten sak som att en möbel står fel kan göra mycket. Våga förändra till det bättre. Lita på din magkänsla.

Gillar

Kommentarer