För vem är det man stressar?

Julstress. Köpa klappar. Pynta. Laga mat.

Skriva julkort. Rimma. Hålla traditioner.

Jul är verkligen så mycket stress. På stan springer människor runt, hitta den bästa och finaste julklappen. Personalen är stressad, men måste vara trevlig. Slå in paket verkar alltid bli ett fiasko. Alla väntar på snön som aldrig kommer. Hela julhelgen är fylld med traditioner. Oavsett om det är var man firar, kolla på Kalle Anka eller äta en viss mat. Om man bryter någon av traditionerna verkar hela helgen vara förstörd. Men varför? Vem är det man stressar för? Dig själv, någon annan? För barnen eller grannen?

Hade inte julen varit mycket trevligare om alla bara tog det lite lugnt? Köpte julklapparna de ville, även om de inte var de finaste - tanken räknas. Julpyntade det man ville och rimmade på paketen man kom på. Inte brydde sig om julgranen kom upp dagen innan eller om man missade gröten på morgonen. Julen handlar väl ändå om att vara med familjen, ta det lugnt och ha kul!

Jag tror inte att vi har firat jul likadant på flera år. Förra året var vi på semester och kom hem bara någon dag innan jul. I år firar vi med en av kusinerna som jag inte har firat med på hur många år som helst. Vi ska dessutom testa julklappsleken för första gången! Älskar att bara ta det lugnt och testa nya saker. Så länge familjen är med.

Gillar

Kommentarer

Birgitta Nyberg
,
Du har så rätt, att få vara med familjen är det viktigaste. I år har jag tagit det extra lungt, vilket känns skönt. Ser fram emot julafton då vi får vara tillsammans.❤️❤️