Följ med på tävling, del 2

Del 1: http://nouw.com/cornelianyberg/folj-med-pa-tavling-del-1-24826567


Solen lyste när vi körde från stallet. Men ju närmare tävlingen vi kom, desto sämre blev vädret. Det blåste mycket och riktigt kallt. Redan när vi lastade ut var H stökig.

Satt upp och mamma ledde mig i paddocken. Fullt utav hästar, flaggor som lät och det blev bara värre. Men jag kunde trava små stunder och till och med galoppera någon långsida. Men däremellan var det spänd skritt och han kastade sig några gånger. Dessutom öste regnet ner ett tag, och vi har aldrig ridit ute i regn förut..

Men vi kämpade på. Han var ganska pigg inne på banan i början, men rädd för kortsidan där domaren satt och väldigt spänd. Så ju mer jag red, desto klämmigare blev han för skänklen. Ingen ökning, flera avbrott och en rädd & sur Highlight.

Jag tappade bort mig TOTALT! Svårt att rida när det enda som hade hjälpt hade varit att trava på fyrkanten i lättridning med lugnande röst. Men varje ritt är en ny erfarenhet. Första gången jag blev utesluten i dressyr. För många volter blev det. Synd. Men vi tar nya tag.

Det har varit en riktigt händelserik dag för Highlight. Mycket nytt, även för mig.

Efter ritten lastade vi in och sitter nu påväg hem igen. När vi väl är hemma ska allt lastas ut och Highlight in i boxen. Plocka upp gör jag dock en annan dag, alldeles för trött nu.. 👋🏼

Gillar

Kommentarer